Unta nää!

Näinpä sitten kiinnostavia unia viimein nukahdettuani. Yhdessä seisoin Ruoholahdessa ja katsoin tyrmistyneenä, kuinka kaikki lähistön tornitalot roihusivat kuin konsanaan WTC aikoinaan. Kauemmas silmiä siristämällä saatoin havaita Raatteenhampaankin liekehtivän. Liekit näyttivät Eye Candy-nimisellä Photoshop-suodattimella toteutetuilta.

Seuraavassa unessani seikkaili hän. Koska noita unissani seikkailevia eteerisiä epäjumalattaria alkaa olla aika liuta, en ole aivan varma, kenestä oli kyse tällä kertaa. Kauniita unia, kaiketi.

Viimeisin juuri ennen ylösnousemistani näkemäni oli kenties kaikkein kiinnostavin. En kuollaksenikaan muista, mitä siinä tapahtui. Heräsin kuin lopputeksteihin, joita yritin hysteerisesti kelata taaksepäin, jotta saisin vielä juonesta kiinni.

Syöksyin koneelle ja kirjoitin muistiin seuraavan kappaleen siinä toivossa, että saisin pulautettua unen idean mieleeni. Eipä auttanut: olin jo nyt illalla tätä kirjoittaessani autuaasti unohtanut, että ylipäänsä naputin aamulla jotain muistiin.

Uni, jonka juoni muistutti nettisarjakuvaa. Lopussa järkyttävän ironinen tilanne, jossa kaikiklle on selvää, että mahdollisuuteen tarttumalla sankari menestyisi loistavasti, muttta äskeisen kokemuksensa opettamana hän ymmärtää jättää väliin.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds