Korjausliike

Olisin mieluusti ennemmin korkealentoinen kuin alatyylinen, ja hieman pettyneenä havaitsin, että aiempi uraauurtava yhteiskuntakitinäni ymmärrettiin vain puheeksi puutteesta.

Tämän opettamana jätän tarttumatta triviaaliin viisasteluun joulupukin kuumasta linjasta [puhu pukille, tuhmat tytöt yms.] Ei ole tarpeen rienata toisen syntymäpäivänä.

Ja kehotan kaikkia kynsimään kykeneviä tarttumaan päivän Hesariin. Hannu Raittilan mainio kirjoitus [€] ISOn kieliopin tiimoilta yhdistää älykkäästi pikku ässän suomen suurempaan [voiko tuota enää hankalammin ilmaista?].

Tämä vaatii hieman sulattelua ja asiallista kommentointia, joten en sano tällä kertaa enempä. Sittenkin huvittaa havaita, että aiemmin kirjoittamani parodia ISOsta suomen kieliopista [jota näemmä on syytä mainostaa joka raossa] tuo lähes päivittäin vierailijoita blogiini. Suuri on kansalaisten tiedonjano omaa äidinkieltään kohtaan ja suorastaan sääli, ettei ilmaiseksi ole tarjolla kuin tuottamani kaltaista tauhkaa.

Ei tuota vuosikausia useiden asiantuntijoiden voimin tahkottua kirjaa saada koskaan pelkillä myyntituloilla katettua. Minusta olisi ihan kohtuullista laittaa se nettiin kaikkien pällisteltäväksi. Ennemmin minä tuota tukisin kuin musiikkitaloa, vaikkei mikään tietenkään ole populistisempaa kuin kuvitella, että jostain pois oleva raha olisi lisää jonnekin muualle.

Joulurauhaa siis. Muistakaa raskauttavat asianhaarat. Tietääkö joku, onko tuo oikeasti lainvoimainen julistus? Saako joulunaikaan tehdystä rikoksesta automaattisesti kovennetun rangaistuksen?

4 on viitsinyt kommentoida:

Älä, hyvä mies, vertaa musiikkitaloon! Ottaen huomioon kuinka paljon erinäisiä urheiluhöttöjä tuetaan, niin... Ei, en minä tarkemmin ajatellen jaksa esiintyä vakuuttavasti. Jäähalli on paha, paha.

12/24/2004 03:07:00 ip.  

Joo, jääkööt hallit. Mutta eikö murtomaahiihtoputkissa sentään ole jotain selittämätöntä viehkeyttä?

12/24/2004 04:36:00 ip.  

Joulurauhan julistuksessahan todetaan, että rauhan rikkoja on syypää siihen rangaistukseen jonka lait ja asetukset kustakin rikkeestä erikseen määräävät. Ei siis mihinkään kovempaan rangaistukseen.

Aika läppä sinänsä, tuollaisenhan voisi lukea erikseen joka päivä. Mutta perinteet on perinteitä.

- Oskari

12/24/2004 09:49:00 ip.  

Alla lainaus julistustekstistä. Sikäli kummaa, että sanovat "raskauttavien" ja "haarain", eivätkä siis "raskauttavain", mutta minkäs teet.

Hauskaahan (?) tuossa on se, että ensimmäisenä ja ikään kuin tärkeimpänä todetaan, kuinka kovennettua raippaa on luvassa ja lopulta ohimennen sivulauseessa mainitaan, että joo, viettäkääpä muuten riemullinen joulu.--joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin
laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee,
on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen
rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta
ja rikkomuksesta erikseen säätävät. Lopuksi toivotetaan kaupungin
kaikille asukkaille riemullista joulujuhlaa.

12/24/2004 10:17:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds