Kerskakuuluttajat

Ja seuraavana maikkarilla STOP. Parhaat pelit nyt samassa paketissa. Laatuviihdettä iltapäivään, kannattaa katsoa.

Jotenkin pitää kai tuonkin otsikon typo oikeuttaa. Pikkurilli sen verran puutunut, etten jaksa backspacea haroa.

Tänään aamusella ennen puoltapäivää Hesaria tonkiessani [specialisti majailee yhä täysihoidossa muzinsa luona] silmääni pisti jo etusivulla. Joku mainosti ilotulitusraketteja ja hehkutti, että 500 eurolla ostaneet saavat kaupan päälle 50:n euron arvoisen ilotulitesäkin.

Minä en ole tietenkään ikinä ymmärtänyt ilotulitteita. Ammattilaisshow'ta saattaa vielä ilokseen katsoa, jos ei satu satamaan rakeita, mutta että pitäisi itse ampua jotain kissanpieruja ja noidanvinkuja. Ja vielä maksaa siitä riemusta.

Näinpä myös käsitykseni ilotulitteiden hintatasosta saattaa olla vääristynyt. Sittenkin ymmärsin, että 500 eurolla paukuttelu olisi aikamoista kerskakulutusta. Enää puuttuu, että aletaan innostuksissaan ostaa raketteja lainarahalla [onhan niillä toisaalta aika hyvät nousuodotukset]. Eikä viidellä sadalla eurolla juuri poksautellutta välttämättä kauheasti innosta saada vielä viiden kympin jät(t)e-säkkiä.

Tietenkin kyseessä oli huonekaluliikkeen mainos, ja räjähteet sai kaupan päälle tuolla summalla kalusteita hankkinut. Mainoksen taitto sai vain ilotulitemaininnan näyttämään omalta pikkuilmoitukseltaan. Onneksi kaikki eivät saaneet tietää, olisivat minua ihan tyhmänä pitäneet.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Asialle omistautuneessa blogissa pohdittiin kerran värien voimaa. Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevan kohtuullisen ränsistyneen Hotelli Arthurin julkipäätyä tapasi aikoinaan – vielä vuosi sitten ainakin – koristaa Nissanin valomainos. Jokin muukin siinä oli, mahtoiko olla Technics. Vanhan näköisiä mainoksia vanhassa seinässä. Eivät takuulla ainakaan parantaneet kenenkään mielikuvaa merkeistä.

Jossain vaiheessa, myös mainoksien maksajat havahtuivat tilanteeseen ja viimein poistivat logonsa talon seinästä. Ruokoton seinä näytti entistä kauheammalta, kun vanhat pultinreiät ja kaapelinkannakkeet varastivat nyt kaiken huomion.

Talon omistajallakin lieni silmät päässään ja hän päätti paremman puutteessa peittää huonokuntoisen pinnan sinisellä pressumaisella kankaalla.

Ja eilen jälleen Kaisaniemessä kävellessäni sain huomata jonkun kulkeneen taas silmät auki. Fazer oli ymmärtänyt sävyn oikeaksi ja käynyt tägäämässä oman logonsa pressun päälle. En tiedä, oliko tuo aikeena alusta asti. Sininen kangas saattoi ilmestyä maisemiin samoihin aikoihin Fazerin Sinisen ulkomainoskampanjan aikaan. Miten vain, ratkaisu oli nähdäkseni varsin tyylikäs.

Ja näin sanoin sentään minä, jonka paketista kuoriutui tänäkin jouluna Maraboun suklaata, ja jota ärsyttävät ihmiset, jotka jaksavat hehkuttaa nokioita ja marimekkoja vain koska sattuvat olemaan suomalaisia.

Valitettavasti minulla ei ollut mukana kuin kännykkäni, jonka kamera on lähinnä Pää auki -blogin vitsi: kömpelö ja säälittävä. Kyllä tuosta silti aavistuksen saa.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ihminen muuten oppii virheistään. Tällä kertaa en laulanut karaokessa.

3 on viitsinyt kommentoida:

Värien voimasta:
Kun näin ensimmäistä kertaa telkkarimainoksen, jossa vihreälle taustalle alkoi kiertyä kultaista nauhaa, ehti mielessäni käväistä, tuleepa Presidentti mieleen. Ja sehän se sitten olikin. Jotkin väriyhdistelmät vain on niin syvälle juntattu suomalaiseen tajuntaan, ettei erehtyä voi.

Sitä Kaisaniemen kultakirjoitusta en tosin ollut huomannut. Olen tainnut liikkua niillä nurkilla vain pimeään aikaan.

12/28/2004 07:54:00 ip.  

Kuva on valitettavasti mustavalkoinen. Onko jollakulla ennenkin eläneellä tietoa, mikä mahtaa olla huomioväri?

12/28/2004 08:08:00 ip.  

Näin vanhan olisi pitänyt itse muistaa, mutta kun ei muista, niin kysyin asiantuntijalta.

Iris Balk Pauligilta vastaa:

Pauligin Huomio ja Sinetti -kahvipakettien ja -purkkien värimaailmassa on ollut kausivaihteluita eli erivuosina on ollut vähän erinäköisiä ja erivärisiä.

Paulig Huomio -kahvipaketin väreinä on ollut pääasiassa oranssinpunainen ja
hopea sekä oranssipunainen ja kulta.

Paulig Sinetti -kahvipakettien ja -purkkien väreinä eri vuosina on ollut
pelkästään punaruskeaa, punaruskeaa ja kultaa sekä ruskeaa ja keltaista.

12/30/2004 10:04:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds