Omenakausi kuumimmillaan

Kuten täältäkin on voinut lukea, Applen näkyvyys suomalaisissa lehdissä on lisääntynyt viime aikoina kovasti. Etenkin myönteinen julkisuus. Tästä jälleen yhtenä esimerkkinä nuorekasta kaupunkilaiselämää opastava Nöjesguiden-lehti.

Sivun 3 täyttää iPod-mainos. Varsin persoonaton ja tylsä, stocki-kuva ja teksti Musiikin maailma kämmenelläsi. Olisivat nyt laittaneet sellaisen siistin silhuettibilettäjän [tyyli, jota on sittemmin lainailtu joka puolella].

Sivun 14 Gimme 5 -osiossa esitellään viisi parasta joululahjaa viidestä eri kategoriasta. Elektronisia vempaimia suosittelee konsultti Alex Nieminen, joka toteaa seuraavaa.

Ogo Entisten Applen Powerbook-insinöörien suunnittelema Ogo on täysiverinen Windows XP -pc melkein Palmin kokoisessa jäänviileässä laatikossa. Vielä kun laitteeseen saisi Mac OS X:n ja se olisi saatavilla Suomesta!

Apple iMac 20" Apple-friikkien mielipiteet jakanut uusi, iPodista muotokielensä lainannut kotikone on 20-tuuman widescreen-näytöllä juhlava ilmestys kenen tahansa pöydällä.


Sivulla 16 kurkitaan kristallipalloon ja arvuutellaan ensi vuoden juttuja. Yksi kysymyksistä on yksikertaisuudessaan Mikä on vuoden 2005 iPod? En olisi välttämättä yllättynyt, vaikka vuoden 2005 iPod olisi Suomessa iPod. Ei noita vieläkään kauheasti näe, kun niitä ei oikein myydäkään missään.

Sittenkään en ymmärrä mitä creative director Tiina Alvesalo tarkoittaa veikatessaan vinyylilevyä ensi vuoden iPodiksi. Eikö hän ymmärrä kysymystä. iPod on oleellisesti toimivasti toteutettu teknolelu, joka on paitsi muuttanut musiikinkäyttötapoja noussut itseisarvoiseksi pop-ikoniksi. Miten tämä liittyy vinyylilevyyn?

Cool hunter on kovin vinkeä titteli. Tällaista käyttävä Tiina Latva hypettää Maccia vielä hiukkasen vastaamalla kyselyyn ensi vuoden musiikki-ilmiöstä seuraavasti:

Koti-Maceillä tehdyt amatöörimiksaukset. Kuulin, että mummokin osaisi miksata nykyisillä laitteilla


Minä en kyllä osaisi miksata musiikkia mäkilläni, mutta mitäpä minä mummoista tietäisinkään. Aina ovat olleet kovin arvaamattomia.

Paljoa huonommaksi ei jää TKK:n käytävältä mukaan pelastamani T-lehtikään. Se listaa joulun kunniaksi 24 siisteintä lahjaideaa. Näistä Apple on vallannut kokonaista kolme.

Joulumusiikkia Apple Music Store [sic] avasi marraskuussa ovensa myös suomalaisille. Palvelu myy netissä biisejä 99 sentin kappalehintaan. Windows-käyttäjätkin pääsevät ostoksille iTunes-musiikkiohjelman avulla.


Apple Airport Extreme Langaton tukiasema ei ainoastaan ulota nettiä kämpän joka nurkkaan, vaan myös striimaa musiikin langattomasti läppäristä kotistereoihin. Kuuntele jouluhittien ämpeekolmoskokoelmaa samalla kun surffaat aamun uutissivuja sängyssä.


Sweetest thing Joulumarkkinoille Apple toi myyntiin kaksi uutta versiota iPodista. Toisella voi katsella valokuvia ja toinen kantaa rockbändi U2:n nimeä. iPod U2 Special Editionin 20 gigatavun kiintolevylle mahtuu 5000 kappaletta. Värinäytöllisen iPod Photon tallennustila on 40 tai 60 gigatavua, eli kaksi tai kolme kertaa enemmän kuin aiemmissa malleissa.


iPodien kanssa kannattaa muuten olla varovainen. JCP liukastui tuossa päivänä eräänä omansa näytön päälle ja rikki meni. Vähän vielä pilkottaa kuvaa toisesta laidasta, ja muuten toimii moitteetta. Tullee kalliiksi alle vuoden ikäisen laitteen korjaaminen.

Tällaiselle pitkän linjan taapertajalle tekee aina joskus hyvää havaita, että maailma on pikkuhiljaa huomaamassa jotain, minkä itse teki kauan sitten. Tai siis kuvitella, että näin olisi.

Kaikkialla silmille hyppivät Apple-noteeraukset ovat kuin yhtäkkiä blogille ilmestyneet tilaajat, tuntemattomien ihmisten hymyt ja marraskuiset lumimyrskyt. Jotain, jota ei enää jaksanut odottaa ja joka siksi toteutuessaan tuntuu kovin haavoittuvaiselta ja katoavalta, jopa ansaitsemattomalta.

Siinä hieman hyrinää Macci-höperöille. Muut varmaan skippasivat kirkuen. Kerrotaan heillekin, että internetin pää on löytynyt. [sitä ollaan niin feimiä että. (ja nyt toimii linkkikin; hiton merkkikoodaukset)]

3 on viitsinyt kommentoida:

Toi Alvesalon kommentti nyt ei hirveesti yllättänyt, hän kun nyt sattuu olemaan täysi pahvi! Olen tehnyt töitä k.o. henkilön kanssa ja voin vain ihmetellä että onko se tukan tumma väri oikeesti alkuperäinen :) toisaalta, T. A. on niin himmee että se pilais kyllä blondienkin maineen jos olis vaalee :D

12/04/2004 02:47:00 ap.  

"...ovat kuin yhtäkkiä blogille ilmestyneet tilaajat, tuntemattomien ihmisten hymyt ja marraskuiset lumimyrskyt. Jotain, jota ei enää jaksanut odottaa ja joka siksi toteutuessaan tuntuu kovin haavoittuvaiselta ja katoavalta, jopa ansaitsemattomalta."

Onpas kauniisti sanottu. Ja tämän kuolemattoman lausuntoni olisin antanut jo aiemmin, mutta silloin anonyymin kommentin antaminen oli mahdotonta. Nyt näemmä onnistuu.

Ilmestynyt

12/05/2004 09:30:00 ap.  

Olen periaatteessa sallinut anonyymin kommentoinnnin alusta asti, mutta tuo näyttää bugaavan jotenkin. Varsinaisesti kommentointi on ainoa syy, miksi käytän bloggeria. Itse kun en osaa toistaiseksi kommentointia toteuttaa.

12/05/2004 11:53:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds