Älykästä omaisuutta

Huumori on vaativa laji, joten lienee syytä lopettaa tältä erää huipulta tai edes omalta yksityiseltä nyppylältäni. Mukavia tällaiset noteeraamiset.

Olen jälleen saapunut kotiin pikkujouluista. Ketäpä kummemmin kiinnostaisi, vikisen silti, että on hieman turhanaikaista maksaa täysien sitsien hinta, jos ajavat kotiin jo puolilta öin ennen kuin pääsee lainkaan da movezeja esittelemään. Se siitä ultimate pownagesta.

Velvollisuudentuntoisesti mainitsen, että kävin tiistaina TKK:lla, jota nimeä oppilaitoksesta nykyään käytetään kansainvälisestikin perinteisen HUT:n sijaan, näin kertoivat. Söin lounaaksi kanaa. Jossain Nyt- tai City-tyyppisessä julkaisussa kirjoitettiin kerran omalaatuisista kämppiksistä. Joku oli asunut teekkarin kanssa, ja tämä söi päivittäin ympäri vuoden ainoastaan joulutorttuja ja broileria. Vaikeapa häntä on syyttää, kun katsoo paikallista ruokalistaa. Otin oikein kuvan.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ei kai siinä kuin syökää kanaa. Tiedä sitten, mikä tauti tarttunut lähinpään kanatarhaan [TKK:ta ei kai voi hyvällä tahdollakaan kutsua kanatarhaksi].

Varsinaisesti en ymmärrä, miksi menin tuonnekaan tunkemaan. Kohteena oli yrittäjyysaiheinen seminaari. Tällä kertaa puhuttiin IP:stä eli Intellectual Propertystä. Vierailevana tähtenä oli Ian Harvey, Googlenkin avulla päätellen varsin kova jehu. Hän on IP-konsultaatiota tarjoavan BTG-yrityksen entinen toimitusjohtaja, nykyään hän kiertää luennoimassa ympäri maailmaa.

Jos joku ei ole käynyt TKK:n päärakennuksen B-salissa, suosittelen poikkemaan. Minun silmääni tuo on kenties Aallon onnistunein rakennus.

No, minä en ole tutkija enkä yritystäkään perustamassa, mutta kyllähän päteviä kavereita aina kuuntelee ilokseen. Hän teroitti, että patentti ei anna patentoijalleen oikeutta mihinkään. Se ainoastaan estää patentoidun tekniikan käytön toisilta. Patentti ei myöskään suojaa yhtään mitään, vaan päinvastoin laittaa keksinnön kirjoihin ja kansiin julkisesti nähtäväksi.

Tässä vaiheessa korostuukin patenttien suojelun merkitys. Harvey selitti, kuinka Amerikka on kuin haiallas ja uskottavuuden nimissä on haastettava oikeuteen kaikki, jotka vähänkään yrittävät laistaa lisenssimaksuistaan. Ei pidä ottaa henkilökohtaisesti, jos joku haastaa sinut 400 miljoonasta taalasta, hän opasti ja muistutti, että USA:han lähtemistä varteen pitää kerätä serious pääomia sijoittajilta.

Valitettavan yleisenä hän piti sitä, että tutkijat eivät malta pitään suutaan kiinni, vaan menevät julistamaan uusia löytöjään tieteellisissä julkaisuissa ja muissa bisneksen kannalta toissijaisissa medioissa. Julkaistulle keksinnölle kun ei voi saada patenttia, pitäisi malttaa olla hiljaa siihen asti, että kaikki on kunnossa.

Suomessahan tilanne on myös murrosvaiheessa, sillä uusi yliopistolaki on tulossa voimaan ensi vuonna. Lakiesityksessä korostetaan yliopistojen ja ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutusta sekä erityisesti tutkimuksen kaupallisen hyödyntämisen tehostamista.

Lopulta saimme oppia, ettei kannata lähteä haastamaan riitaa, ellei ole pakko. Ja jos lähdetään, niin täysillä. Juristeja ei voi olla liikaa. Kannattavinta on tavoitella vaikka hieman pienempääkin siivua, jos kakku on vastaavasti suurempi. Ja muuta ylevää; win-win ja silleen.


7 on viitsinyt kommentoida:

Kanakuva ei aukea windowsissa IE:llä eikä Firefoxilla (jolla tulee herja Kuvaa “http://img12.exs.cx/img12/8485/29-kanaa.jpg” ei voida näyttää, koska se sisältää virheitä.) Macillä Safari näyttää kuvan ok.

12/03/2004 11:53:00 ap.  

Kiinnostavaa, kiitos tiedosta.

12/03/2004 11:55:00 ap.  

Miä en niä sun kuvaa! Näkyypi vain “Free Image Hosting at www.ImageShack.us” -teksti ja sen linkin takanakaan ei sitä kuvaa näy, näkyypi vain sen nimi. Oonko liian tyhmä, ruma vai missäää viiikaaa?

12/03/2004 11:58:00 ap.  

Ja sitä paitsi ilmoittelen jo tiedossa olevista asioista!

12/03/2004 12:00:00 ip.  

Tuo on kyllä omituista. Koetin tallentaa kuvan uudestaankin, muttei ota toimiakseen (myöskään Macin Firefox ei osaa näyttää sitä). Ihan normaali Photarista tallennettu jpeg tuo kuitenkin on.

12/03/2004 12:05:00 ip.  

Noniin, tein giffin. Nyt futaa ainakin Mac-Firefoxilla.

12/03/2004 12:18:00 ip.  

Kautta banaanibroilerin voiman, minä näen sen nyt!

12/03/2004 12:21:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds