Kovin monen vuoden henkilö

George Bush nuorempi on valittu mukaan Timen Vuoden henkilöksi. Valinnan perustana oli Metro-lehden mukaan Bushin osoittama rohkea ja taipumaton johtajuus, periksiantamattomuuus sekä hänen selvä vaalivoittonsa. "Jopa nekin, jotka eivät häntä äänestäneet, tulevat huomaamaan, että tässä on yksi vaikututusvaltaisimmista presidenteistämme 50 viime vuoden aikana", lehden toimituspäällikkö Jim Kelly totesi.

Kiinnostavaa, kun muistetaan, että eräskin saksalaisjohtaja sai aikoinaan saman palkinnon. Perustelutkin lienivät kovin samankaltaiset. [noniin, postaus, jonka ainoa pointti on vetoaminen Hitler-korttiin. lujaa menee]

[Lisäys...]

Joku sanoi, että Time oli vaalikampanjan aikaan voimakkaasti Bushia vastaan. En osaa sanoa, kun en itse seurannut. Lehden kotisivuilla perustellaan lisää Bushin valintaa:

For sticking to his guns (literally and figuratively), for reshaping the rules of politics to fit his ten-gallon-hat leadership style and for persuading a majority of voters that he deserved to be in the White House for another four years, George W. Bush is TIME's 2004 Person of the Year

Yhtäkkiä alkaa tuntua, että koko touhu on pilaa. Että kyseessä on poikkeuksellisen nokkela rivienvälistä ampuminen; pilkkaako Time-lehti itseään ja omia historiallisia erehdyksiään ja niputtaa nyt itsetarkoituksellisesti Bushin samaan sarjaan kuin Hitlerin '38 ja Stalinin '39? Kukapa näistä selvää enää ottaa, ainakin kaikki saavat olla tyytyväisiä.

2 on viitsinyt kommentoida:

"..,Lehden kotisivuilla perustellaan lisää Bushin valintaa:..."
"...Että kyseessä on poikkeuksellisen nokkela rivienvälistä ampuminen; pilkkaako Time-lehti itseään ja omia historiallisia erehdyksiään..."

Epäilisitkö, jos perustelut löytyisivät Lehden kotisivulta Time-lehden kotisivun sijasta?

12/20/2004 09:06:00 ip.  

En tietenkään. Luotettavampaa lähdettä saa etsiä.

12/20/2004 09:34:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds