Sen Seitsemän

Nytpä menevät suunnitelman uusiksi. Kiirebitti päälle ja noin. Minulle oli poissaollessani jaettu kaikessa hiljaisuudesssa 7 päivää -lehti. Ilmeisesti olen viimein saanut soluttauduttua potentiaalisia idiootteja -tietokantaan tai sitten minulla on vain niin typerän kuuloinen nimi, että minua kannattaa kokeilla. Miten vain, tämä on hauskempi lehti kuin muistinkaan.

Mistähän aloittaisi. Otsikolla Tommi on sankari kerrotaan, kuinka Salkkari-näyttelijä Tommi Taurula teki taannoin hienon teon. Tommi luovutti verta SPR:n toimipisteessä. Voijee, tuohan tarkoittaa, että minäkin olen ollut sankari tietämättäni jo monta vuotta.

Ex-miehensä ex-vaimo Tiina Jylhä kohotti polvensa [siinä siis kuuluukin olla tuo l-kirjain].

Mäkihyppääjä Olli Pekkala tienasi viime vuonna 468 euroa, pääomatuloja hänellä oli 12 euroa ja varallisuutta 1010 euron edestä. Minä en tietäisi omaakaan omaisuuttani tuolla tarkkuudella. Lähellekään.

Lukijakirjeet ovat aina aidoimpia. Kuten vaikka tämä otsikolla Luovuta, Peter. Näyttelijä Peter Franzén, luuletko todella menestyväsi Hollywoodissa? Olet liian lyhyt ja muutenkin oudon näköinen. Olisi aika palata maitojunalla kotiin ja keskittyä piirrettyjen dubbaamiseen. Ei edes tarvitsisi katsella naamaasi.


Niinjust. Tule nyt Suomeen pois sieltä kaukaa. Mutta pysykin poissa silmistäni. Otsikolla Silloin olin ihan tinassa kiinnostavimmat julkkikset kertovat, mitä sitten. Ville Itäläkin on päässyt mukaan [eli haastateltuja on n. 378 000]. Yhtenä uutena vuotena valoin tinaa. Heitin kaksi sulattamaani tinapalaa veteen niin että räiskyi! Sain tinaa päälleni ja vaatteisiini paloi pieniä reikiä. Onneksi en satuttanut itseäni.

Mukava nähdä, että Ville on entisensä, herskyvä jutunkertoja. Ja hyvä, ettet vain satuttanut. Ville paljastaa vielä juhlivansa uuttavuotta rauhallisesti ja että hänen polvensa leikattiin [mahdettiinko kohottaa ja] ja että hänen ruokahalunsa on kasvanut ja paino noussut. Kiitos Ville, tuskin maltan odottaa ensi viikon tilannekatsausta.

Aina yhtä vaikuttavaa katsoa lukijoiden omista otoksista koostuvaa Hauskat kuvat -palstaa. Ne kertovat maailmasta, jonka olemassaolon tahtoo unohtaa kovin helposti. Siinä määrin sosiaalisesti eriyttävä yhteiskuntamme kai on. En ole kymmeneen vuoteen ollut tuon näköisessä kodissa. Niissä on järkyttävät tapetit [huh, meillä kotonakotona vasta onkin, mutta eri tavalla], haisevia eläimiä, verkkareita ja teepaitoja, ajamattomia partoja ja selkeimpänä piirteenä: kuvien värit ovat aivan katollaan. Ne ovat haaleita ja rakeisia. Mistä tällaisia kuvia vielä saadaan, kun kaikilla on jo digikamera? Vai käsitteleekö Seiska ne tuon näköisiksi.

En osaa ilmaista tätä oikein. Tuo yllä olevan kappale näyttää suorastaan snobbailevalta. Itsekin tässä vielä aamutakissa istun, ettei sillä. Katsokaa nuo kuvat ja ymmärtäkää, mitä tarkoitan. Tai älkää.

Vaihteeksi jotain vakavampaa. Uuden vuoden kunniaksi lehdessä muistellaan paitsi viime vuoden salarakkaita ja parisuhteettomuuksia myös vuoden aikana kuolleita. Täytyy tässä yhteydessä mainita, että Suomen pankkia johtanut Matti Vanhala teki minuun vaikutuksen alkuvuoden [?] avoimella haastattelullaan Talouselämässä.

Surullisin kuva on sittenkin Kaksoisolento-palstalla. Nainen kertoo näyttävänsä aivan Salkkareiden Maaritilta. Maarit näyttelee [tai näytteli silloin kun sarjaa viimeksi joskus katsoin] olevansa deekiksellä. Nainen tuskin.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds