Filangi puuttuu

Pinseri luulee minun vaipuneen siksi totaaliseen horrokseen, ettei oletakaan täältä mitään päivityksiä putoavan. Älä huomaa. [muokkaus: korjailinpa tämän viestin kieliasua hivenen siedettävämmäksi. näemmä Kiina-ilmiö on saapunut tännekin: bloggerin käyttöliittymä on nykyään täynnä aivan ihmeellisiä symboleita.]

Olin vähällä unohtaa, mistä piti kirjoittaa. Kyseessä oli analogia vihoviimeiseen Frendien jaksoon, jossa Phoebie huijaa Rachelin ulos lentokoneesta alkamalla selittää jotain koneen vasemmasta filangista. Mikäpä olisi huolestuttavampaa kuin kuulla jonkin lentokoneeseen liittyvän mystisen osan olevan viallinen, saati sitten puuttuvan kokonaan, kuten henkilökunta myöhemmin rauhoittelee.

Tein jopa sen verran taustatutkimusta, että kysyin kavereilta, mikä tuo sana olikaan. Olin itse ehtinyt jo häivyttää koko termin muististani.

Ja sitten menin unohtamaan oman juttuni. Tänään se onneksemme palasi mieleeni. Ja jälleen saadaan huomata, ettei se kovin hyvä ollutkaan. Olisi se aikamoista, jos jonain päivänä jokin oikeasti hyvä juttu unohtuisi ja pintautuisi sitten yhtäkkiä. Tiettävästi näin ei ole ikinä käynyt.

Vanhempieni asuttamassa kerrostalossa on vanha veräjähissi, jonka vaijeri natisee ja valokin vilkkui ennen vanhaan. Kun hissiä odottaa kerroksessa, ensimmäisenä näkyviin piirtyy korin päällä pönöttävä varoituskyltti: suojatila puutteellinen. Moniko moiseen museoesineeseen kiipeävä haluaa tietää, että mystinen suojatila on puutteellinen. Hissit ja lentokoneet kuuluvat samaan tilastollisesti turvallisten mutta psykoligisesti pelottavien kulkuvälineiden kertalaaki-sarjaan. Eivätkö hissiasentajat voisi viestiä puutoksia toisilleen omin kryptisin koodeinensa turhan pelottelun sijaan? Jos hississä lukisi huomaamattomasti T-48302, kenenkään ei tarvitsisi välittää.

Tästäpä tulikin mieleeni, että minulla on kavereita, jotka muistavat ulkoa koulumme kurssien kummalliset koodit, mutteivät kurssien nimiä. Minäkin osaan nykyään ulkoa oman puhelinnumeroni.

Voisikin jatkossa alkaa liimailla tarroja hisseihin:

Kiinteistönomistajien tarkoin varjelema salaisuus: tässä hississä ei ole filangia. Onko kustannussäästöjen nimissä menty jo liian pitkälle? Kenen on vastuu?

1 on viitsinyt kommentoida:

Jei

1/02/2010 11:43:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds