Ei Macceja mahan täydeltä

Eppujen uusinta myynyt jo 40 000


Väärinlukemiset ovat pienestä kiinni. Oikeasti Nyt-liite sanoi tietenkin Eppujen uusinta myyty.

Minulla oli jälleen hauskaa improillessa, vaikka suhtaudun hommaan hieman liian teknisesti. Jos tehtävänä on nostaa sangosta päättömiä vuorosanoja, keskityn keksimään mielestäni onnistuneita perusteluita niille [kyllä minä jotain ihan toimivaakin heitin], mutten muista yrittääkään näytellä. Ei sillä, minusta olisi tavoiteltavaa pyrkiä olemaan luonteva ennemmin kuin karrikoidun hassu, mutta arvelisin olleeni tällä kertaa varsin tylsää katseltavaa.

Toisessa harjoituksessa kukin sanoi vuorollaan säkeen ja seuraavan tehtävänä oli jatkaa runoa rimmaavalla säkeellä. En minä syytä ketään siitä, ettei riimioppi ole viimeisen päälle hallinnassa. Mutta olisi syytä ymmärtää, että rimmaavassakin runossa rytmi on lopulta pääasia tai edes lähtökohta.


Minä valittuun kansaan kuuluva alan olla aivan täpinöissäni, kun Macceja jälleen kohdellaan medioissa oikeudenmukaisesti, eli ylistäen. Uusin Mikrobitti vertaili kannettavia pc-laitteita ja testasi verrokkina Applen iBookin karvalakkimallia:

Voisi jopa sanoa, että pc-koneita viedään kuin pässejä narussa


On tässä narussa pitelemistä.

Vastaavasti City-lehti seuraa aikaansa. Vaikka oikeinkirjoitus hieman horjuu, kuva on kunnossa.

Tässä vielä Apu-lehden sarjakuva.

We shall prevail. Eiku...


Mainitaanpa jälleen uusi salaliittoteoria. Sektori epäilee YLEn manipuloinen Suuret suomalaiset -kisan tuloksia. Nettipiireissä liikkeelle lähtenyt vastalausejäynä jäykkää nationalistista henkilönpalvontaa kohtaan kehotti äänestämään voittajaksi tarjotun listan ulkopuolista Väinö Myllyrinnettä, joka 246[tai 248]-senttisenä oli objektiivisesti Suomen [ilmeisesti myös aikoinaan Euroopan] historin suurin mies. Äänestyskehotus kiersi sähköposteissa ja nettifoorumeilla ja sai oletettavasti aika tavalla väkeä liikkeelle.

Hieman liian sopivasti niin Myllyrinne kuin Matti Nykänen ja Ville Valo jäivät niukalti finaaliin pääsevän kärkikymmenikön ulkopuolelle. Tämä herättää kysymyksiä, ääniä kun annettiin yhteensä vain 70 000. YLE ei suostu äänimääriä kertomaan, vaikka keskustelu käy kovana. Myös Helsingin Sanomain toimittajan on tulkittu vihjaavan rivien välistä kantansa äänestyksestä:

Sijoille 11–100 yltäneet ovat listassa mukana äänimääriensä antamassa järjestyksessä. Itse äänimääriä Yleisradio ei kerro.


Tarkoittaako tämä, etteivät kymmenen ensimmäistä kenties olekaan äänimääriensä mukaisessa järjestyksessä? Miten vain, HS sentään antaa tilaa Myllyrinteelle ja tarjoaa hänestä tehdyn verkkospesiaalin.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds