Tonkimista

Pitää jälleen aloittaa viittaamalla taaksepäin [jo siksi, että jos julkisesti menee viittaamaan eteenpäin joutuu helposti kahnauksiin poliisin kanssa, vaikka saakiin tuekseen kovia kaljupäisiä kavereita][huh, olipa huono juttu].

Tuossa alempana sijaitsevassa Hymy-lehden kannessa kerrotaan muutakin ajatuksia herättävää, kuin että Gimmel söi pässinkiveksiä saadakseen naamansa lehden kanteen. Aika surullinen juttu sekin. Moi tässön Toimittaja Hymystä. Tota, tulisittekste mättää kiveksii ja kaikkee groussii, jos me tehtäis teistä juttu meidän lehteen. Tarjous, josta on mahdotonta kieltäytyä.

Siinä nimittäin kerrotaan naispoliitikon hylännen kummilapsensa orpokotiin. Minä luin tietenkin nummilapsen ja ajattelin, että kyseessä on jokin mystinen kiertoilmaus mystiselle kiertoilmaukselle lehtolapsi. Sellainen, jonka käyttöön vain Hymy-lehti voisi sortua. [tai sitten se lehti, jonka nimeä en muista, joka mainostaa tuoreimman numeronsa kannessa juttua ex-salarakkaasta. voiko surullisempaa titteliä ihmisellä olla?]

Mutta ei, ei se mikään nummilapsi ollut. Samassa aloin pohtia, mahtaako lehtolapsikin olla oikeasti kehtolapsi. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun olisin ollut kaikki nämä vuodet väärässä.

Minä luulin likemmäs kymmenen vuotta, että Aku Ankassa sanotaan Voi jenha. Tuollainen fraasi kun on yhtä kaukaa kaivettu kuin oikea jehnakin. En ole kuullut kenenkään kuunaan käyttävän, mutta ylistetäänpä nyt taas kaikki kuorossa verratonta Aku Ankkaa.

Tuon lehden sanastossa Hessu Hopon viitataan termillä hongankolistaja. Luin sen aikoinaan hongaloitsija. Geellä, ei millään ängällä. Yhtä vähän se minulle mitään merkitsi.

Nykyään ajatellessani termiä hongankolistaja näen sieluni silmin lauman tervehenkisiä ja salskeita tukinuittajanuorukaisia lomapäivänään. Saunan jälkeen he ottavat mukaan kaksimetriset sauvat ja säntäävät niiden kera kilvan läheiseen männikköön honkia kolistamaan. Voi sitä pauketta, kun nuoret noin temmeltävät.

Mahtaako jossain päin Suomea vielä olla joku, joka oikeasti ajattelee, että kummin tehtävä olisi huolehtia orvoksi jääneestä? Ei kai tuota mihinkään lakiin ole kirjattu. Tuskin edes Raamattuun.

Onneksi yksi missifinalisteista sentään ilmoitti missiokseen orpolasten puolustamisen. Mieleen hiipi ajatus, onko heille jaettu lista hyväksyttävistä aiheista, ja hän-raukka oli päässyt valitsemaan viimeisenä. Maailmanrauha ja tasa-arvo olivat jo menneet.

Lingossa linkataan sivustolle, jolle on koottu jollain tapaa kiinnostavia liikennemerkkejä. Tämä sai minut tonkimaan arkistoistani tällaisen. Otettu eteläisessä Ruotsissa.

miten lintu ylittää tien?


En jaksa sittenkään vielä kirjoittaa virkkaamisesta, sori. Kerron sen sijaan, että näin äsken kornin, mutta likipitäen täydellisen tv-mainoksen Levyraadin ja Diilin välissä [diili bufferoituu paraikaa, jotta voin skipata Sarasvuon lässytykset]. Siinä oli poika, joka söi suklaata ja katseli ihanaista neitokaista. Taustamusiikki sen kai teki, mutta se oli upea. Jotenkin kovin kansainvälisen oloinen.

Siltä varalta, että joku olettaa minun oikeasti pitävän eilen kehumani Elinan kaltaisista standardiblondeista, mainitsen, että tämä tyttö oli kertaluokkaa upeampi. Kukaties juuri siksi, että hänen ryhtinsä on kuvassa hieman lysyssä. Pieni inhimillisyyden pilkahdus.fazer-tyttö

Mikähän tarve minulle on tullut yhtäkkiä alkaa kommentoida televisiossa näkyviä naisia. Voiko mitään hölmömpää ollakaan. Oikeasti tämä on vain note to self. Tuokin muistuttaa minua suuresti jostakusta.

Blääh, taas jouduin kehumaan Fazerin mainosta. Kyllä hävettää.


0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds