Lässytystä

JCP: Onx hyvä pousti tulossa?
PA: Ei oo hyvä pousti, lähe ny menee siitä!§!

Hienoa nähdä, kuinka jotkut hauskoina pidetyt blogaajat osaavat kirjoittaa tärkeistä asioista oikealla otteella. Minä en aio sanoa aiheesta mitään. PR-vastaavani neuvoi olemaan hiljaa, sillä en kuulemma kuitenkaan osaisi toimia oikein.

Hieman hirvittyneenä olen seurannut sivusta, kuinka tämäkin blogi on metamorfosoitunut jonkinlaiseksi puolivillaiseksi vitsinvääntöverstaaksi. Ei ollut tarkoitus. Minulla ei ole mitään pakkomiellettä olla hauska. Ainoa pakkomielteeni on välttää tylsyyttä. Eikä mikään voisi olla tylsempää kuin tällainen tyhjä metapulina. Joku on taas keksinyt soveliaan tavan viettää perjantaitaan [ei, kyllä minä olen tästä kohta lähdössä. ei kommenttibileitä tänäänkään, siis.].

Tuossa taannoin tuotin yhden mielestäni onnistuneen kirjoituksen. Sellaisen, johon syntyi polte ja pakko, himo ja halu päästä hakkaamaan se muistiin. Mietin sen jälkeen, onko minun syytä päivittää, ellei seuraavani ole parempi. Ei ollut. Päivitin. Blogien tulee jatkua.

Mutten osaa sanoa, missä on saturaatiopiste [joka tosiaan on kovin uskottava sananen], enkä missä vaiheessa päivittämisen ja laadukkuuden kuvaajat leikkaavat. Parjattu Aamulehdessä kolumnoinut minulle ennalta tuntematon suuruus kai olettaa laatunsa olevan niin korkeaa, ettei haittaa, vaikka hän julkaisisi harvakseltaan. Salaliittoteorioiden mukaan Kysyn vaan ei oikeasti hypännyt junan alle, vaan teekkarilehdet ostivat hänet pois markkinoilta – ei käy laatuun [eikä päivitystahtiin], että joku tuottaa parempaa materiaalia joka ikinen päivä.

Joskus mietin, millaista olisi, jos blogaamista sovellettaisiin johonkin muuhun kulttuurin alaan kuin kirjoittamiseen [sekä marginaalisesti kuviin ja videoihin]. Jos suosikkisäveltäjäni pitäisi blogia, jonne lähettelisi hetken inspiraatiossa pianostaan hakkaamia melodianpätkiä, tai Kimi Räikkönen kertoisi jollain kuvaajalla, kuinka painoi kaasua, olisin tietenkin haltioissani. Kenties säveltäjä koostaisi ne joskus kokonaiseksi kappaleeksi, ja Kimi pääsisi kokonaisen kierroksen radan ympäri. Ja mietin, pitäisikö ottaa muokattavakseen vanhoja hyvän idean sisältäneitä tekstejä [oletko julkaissut sellaisiakin?], tehdä remiksattu best of -kokoelma. Vai pitäisikö vain jatkaa eteenpäin.

Sen verran voisin tehdä, että vaihtaisin johonkin uskottavaan blogialustaan, joka tarjoaisi kategorointimahdollisuuden. Vaikken usko, että kukaan jaksaisi moista käyttää, minä ainakaan kellään käytä. Jos pidän jonkun tyylistä, luen kaikki hänen tekstinsä aiheesta välittämättä. Voisin laittaa ainoaksi kategoriakseni vallan mainiosti samaa paskaa.

Tuskin olen ainoa, joka ei jaksa enää edes huomata mitään hölmöä seuraanvankaltaisessa keskustelussa.

– Käviks safkaa?
– Joo.
– Mitä mättöö siäl oli?
– Emmätiä, jotain ihan ok shittii.

Sittenkin muistan, kuinka mummoni aikoinaan siisti suutaan meille lapsille puhuessaan. Sulla on kakkaa naamassa, käypä pesemässä se ennen kuin tuut pöytään, hän saattoi kehottaa. Ja minä mietin, kuinka kummassa.

Muistan, kuinka kirjoitin ensimmäisen päiväkirjamerkintäni joskus vuosia sitten. Naputin varmaan sivun verran mielikuvituksellisella otsikolla Ensimmäistä viedään. Päästyäni loppuun ajattelin palata alkuun, etsiä virheet, hioa ja hinkata. Muokata rakenteen toimivammaksi ja tuhota typeryydet. Sitten ymmärsin, ettei minun tarvitsisi. Voisin kirjoittaa seuraavana päivänä uuden jutun.

Käytävällä eteenpäin sanoi puheenjohtaja kokouksessa. En ollut kuullut sanontaa aiemmin. Kokouksen jälkeen olin kuullut sen kolmekymmentä kertaa, mutten sittenkään tappanut ketään.

Hankalia tilanteita, muuten, nuo, joissa ei tiedä, kuuluuko ruoka maksaa itse vai ei. Ei kehtaa kysyäkään, kun olisi niin nolo erehdys, jos talo ei tarjoaisi. Tarjosihan se. Suotta jätin jälkkärin väliin.

Näköjään pääsin näin pitkälle ehtimättä itse aiheeseen. Täytyy ilmeisesti lopettaa ja vaihtaa otsikko. Odotettavissa vielä toinen tylsä kirjoitus.

8 on viitsinyt kommentoida:

Meilläpäin ei ole ollut tapana kysellä kutsua tai lupaa kommenttibileiden järjestämiseen.

2/25/2005 06:45:00 ip.  

Muistijäljitteellä oli hyvät etkot teiniviinojen pruuvauksen parissa. Tällä erää maisteltu Golden Vodka ja Hölmöilevä. Minttusuklaaseen asti ei hermo pitänyt.

2/25/2005 07:25:00 ip.  

“Sen verran voisin tehdä, että vaihtaisin johonkin uskottavaan blogialustaan, joka tarjoaisi kategorointimahdollisuuden. Vaikken usko, että kukaan jaksaisi moista käyttää, minä ainakaan kellään käytä.”

Vaan meille, jotka tykkäämme viitata itseemme, se kategorinen haku on hyvä niiden omien menneiden aikojen mutinoiden paikallistamiseen silloin, kun ei jaksa muistaa ensimmäistäkään sanaa jostain merkinnästä.

2/25/2005 07:36:00 ip.  

Hyvä pointti tuo itseään varten kategoroiminen! Toisaalta, kun Pää auki edelleen muistaa nelivuotiaana kuullut piirrettyjen tunnarit ulkoa, niin todennäköisesti hän kykenee sanasta sanaan siteeraamaan myös jokaisen postauksensa.

Mahdollisille riekkujille tiedoksi: aion tänäkin perjantaina katsoa Kovaa lakia. Sen jälkeen tulen tarkastamaan, että paikat on päällisinpuolin ehjänä.

PS Jani, olet ollut kovasti mielessäni. Kirjoitan, kunhan pahin pöly on laskeutunut.

2/25/2005 07:47:00 ip.  

Äiti: Hyvä kun muistutit Kovasta laista, koska minähän olen se kiltti poika joka ei rieku missään vaan kattoo iltaisin telkkaria siinä missä äitikin. Ja kun olen vielä ujo ja hiljainenkin, niin odottelen kovasti tuota pölyn laskeutumista minäkin.

2/25/2005 08:27:00 ip.  

Mut muistakaa pitää suu kiinni ettei tuu jano. Siitä pölystä.

2/25/2005 08:48:00 ip.  

Minä puskin tähän postiin niin, että unohdin mitä tässä kirjoitettiin. Blogger hidasteli, kas.

.. niin minä sitten tein. Sinulla oli, PA, kamala ruuhka täällä jo. En minä enää mitään ala. Aina joku etuilee.

2/26/2005 01:56:00 ap.  

Minäkin olen miettinyt tuota kategoriointia. Mutten jaksa miettiä tarpeeksi. Blogaamisessa itsessään on jo niin paljon kaikkea aivotoimintaani rasittavaa (aivosoluja kun on kovin vähän, ja koko ajan ne vain vähenevät).

Mutta silti tykkään tavastasi kirjoittaa. Niih. Et ole muuttunut puolivillaiseksi vitsinvääntäjäksi. Eikä aina tarvitse olla aihettakaan.

2/26/2005 02:42:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds