Nyyppiä ja nenänvarsia

Minusta on ältsin päheetä näyttää busseille käsimerkkiä niin kaukaa, ettei kuljettaja vielä huomaa [kenties parempi, ettei näe, jos huomioi, mitä merkkiä tapaan näyttää]. Kirota sitten loukkaantuneena, että on se kumma, ettei pysähdytä, vaikka toinen indikoi tarpeensa hyvissä ajoin.

Minä, joka etsin epätoivoisesti seuranhakuilmoitusta, johon olisi lipsahtanut typo ja joku kaipaisi hyvänäköistä herrasmiestä.

Oikeasti melkein haluaisin silmälasit. Sanoa ihan näön vuoksi olisi yhtä nokkelaa kuin optikko-Arvolan mainokset keskimäärin. Minähän näytän tunnetusti lasien kanssa aivan Robert Downey Juniorilta.

RobertVaikka niinhän me kaikki.

Robert
Tunnen bussissa aina sellaista salaliittolaisuutta kaikkia niitä kohtaan [rektiovirhe], jotka ymmärtävät, että penkkien päälläkin on pysäytysnappulat. Ei ole rahtuakaan tyylikästä kurkotella niitä tankoja kohti. Aina ylänapit eivät toimi, ja silloin kyllä suututtaa.

***

Hyviä kämpppiksiä on tunnetun vaikea löytää. Tässäkin blogissa seikkailleessa JCP:ssä on yksi paha vika tai ominaisuus. Hän otti ja kuvasi salaa jamitussessiotani. Ei siinä mitään, hyvää settiä, sanoisin. Mutta meni sitten, houkka, pakkaamaan tuon videoklipin jollain epäyhteensopivalla MS-formaatilla. Minun koneellani sivu sanoo, ettei minulla ole lupaa katsoa sitä. Kiitos kuitenkin JS:lle tiedosta!

[lisäys] Ollaanpa sitä sitten geekkiä: h4x0r0in tuon urlin niinQ sorsasta. Tämä toimii Macilläkin.

Selasin eilen Populuksen kappalevalikoimia. Kiinnostavan havainnon tein. Suorastaan galaksitasoisen:


helmenkalastaja


Liekö tuokin Suomen ainoa?


***


Kävin vanhempiani tervehtimässä ja luin ilmaiseksi Hesarin Nyyb-liitettä. He olivat haastatelleet abiturientteja [minähän sanoin, että abit on pop. seuraavaksi arvatenkin haastattelevat minua]. Jutun yhteydessä oli sanasto nykynuorten käyttämistä termeistä. Sinänsä tietenkin kiinnostavaa, että mukana ovat sanat kuten klyyvari, jota uskoisin jonkin isopappaikäisen herran käyttävän sekä stuidu, jonka laittaisin isäni suuhun skurun viereen.

Minun piruiluni kohteena on siitä huolimatta toimittajan heikko ymmärrys newbie-sanan johdannaisten suhteen.

Image Hosted by imagehosting.us


Naamakala on minulle uusi tuttavuus, mutta haluaisin korostaa, että nyyppä ja peelo eivät suinkaan ole synonyymejä – eivät sen paremmin toisilleen kuin tyhmälle. Kenties abit eivät vain osaa vielä erottaa sanojen hienovaraisia vivahde-eroja. Ei sillä, että minä jaksaisin nyt alkaa noiden merkityksiä setittää. Sanon perinteisesti, että ymmärrätte sitten isompana.

Nytissä kerrottiin myös uudesta Kalliolaispaikasta, Libertéstä, jonne jätimme eilen päätymättä, vaikka mielessä kävi, jonkun huulillakin. Minä riemuitsin, että jos Libertén nimi olisi aiemmin ollut Libris, niin nyt voisi sanoa, että ex Libris, mutta kukaan ei jostain syystä pitänyt juttuani erikoisen onnistuneena. Tulin sitten tänne blogatakseni sen mielestäni.

***

Koska muutokset olisi aina syytä dokumentoida, totean, että tein tuon sivupalkkipäivityksen tänään. Lisäsin otsikon Koleiden blogailijoiden seura. Kolea-sanaa käytettiin kerran coolin suomennoksena Simpsoneissa, ja minusta sana on oiva. Ettei joku rukka vaikka erehtyisi oikeasti cooliksi luulemaan.

Niin, ja Aina ja Ilona ovat molemmat matkapuhelinliittymätyyppejä.

Taisi olla huono idea. Otan sen huomenna pois.

Pakko lisätä vielä, kun keksin niin hassun jutun:

Noppia ikä kaikki, sanoi ikiteekkari.

1 on viitsinyt kommentoida:

Tanssi oli spontaanisuudessaan mainio! Kun noin tanssii, ei voi olla paha!

2/20/2005 03:28:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds