Yleistä osastoa

Tämä ei löytynyt tyynyliinaltani – tämä kaikui päässäni, kun heräsin. Eiköhän päästetä raukka vapaaksi.

Vuoksi vaiko takia?
Minä luenkin lakia.

Vaikka tiedän kaiken laista,
sanoja en aina maista.


Minä en lue lakia, en edes tunne yhtään oikisopiskelijaa [ja sitä olet vielä katkerasti katuva]. Sittenkään en voinut olla pohtimatta, mahtaako vastavalmistunut lakimies odottaa ammatiltaan lähinnä haasteita. [tuo on varmasti sellainen vanha juttu, sori.]

Hesarin mielipidepalstalla todetaan, että Turussa kaikki on paremmin. Minähän pidän Turusta, joten olen vilpittömän tyytyväinen:

Turussa tuo [sähköpostin kautta saapuvat myöhästymisilmoitukset, PA] on ollut arkipäivää jo useita vuosia, kuten hyvin toimivat internetpalvelut muutenkin.


Tämäkin samalta palstalta lainattu kommentti vaatii maininnan.

Joissain tapauksissa saattaa toki yksityistäminen ja kilpailuttaminen toki tuoda säästöjäkin, ainakin lyhyellä tähtäimellä. Mutta julkisen vallan puolella pitäisi oppia näkemään asiat laajemmissa yhteyksissä kuin tulospaikkakohtaisina ja kvartaaleittain.


On huutava vääryys, ettei kvartaaleita ja tulospalkkausta ensimmäisenä demonisoinut saa työstään tekijänoikeuskorvauksia. Olisi kohtuulllista periä sanojen käytöstä pienimuotoista 15 euron hyvitysmaksua. Siksi kätevää on sen kummemmitta määrittelyittä tai perusteluitta sanoa toiselle suuret sanat. [melkein yhtä helppoa kuin lainata toisaalta kappale tekstiä ja irviä sen kahdelle sanalle].

Mikään ei tietenkään ole helpompaa kuin ikuinen itseironian takana lymyäminen.

Mukavaa sekin, että joku muukin, huomaa nostaa puhelinluettelot pöydälle. Kirjoittajana itse mielipidevaikuttaja J P Roos. Mahtoiko hänkin olla blogaaja ennen kuin hankki kunniallisen päivätyön ja ryhtyi tehtailemaan yleisönosastokirjoituksia? [siitä kuulemma maksetaan vielä paremmin kuin blogaamisesta.]

Kun nyt lähes koko Suomessa kotitaloudet saavat lehtitietojen mukaan kaksi puhelinluetteloa ilman että ne ovat sellaista pyytäneet tai ilman että ne tarvitsisivat sellaista, olisi kohtuullista saada tietää, mitä tämä kaikki meille oikein maksaa.

Päivitys: juuri saamamme tiedon mukaan J P Roosilla on kuin onkin oma blogi.2 on viitsinyt kommentoida:

2/08/2005 11:56:00 ap.  

Katsos kehveliä, hieno juttu.

Pitäisikö minunkin alkaa tehdä taustatutkimusta ennen kuin kirjoitan tekstejäni. Toisaalta miksipä minä, jos ei iltiskään.

2/08/2005 12:03:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds