Mäkätystä

Nyt kai olisi tarvetta karsinoinnoille: tämä juttu on lähes kokonaisuudessaan Mac-aiheinen. Mukana ainoastaan ripaus käyttäjäkeskeisen suunnittelun historiaa ja kansainvälistä politiikkaa.

Käyttöliittymien uranuurtajan, Jef Raskinin, menehtyminen on maininnan arvoinen juttu, olkoonkin, että miehen merkityksestä on väännetty kättä. Hänen kerrotaan väittäneen kaikkia toisten mainitsemia ideoita omiksi ajatuksikseen, mistä kertoo ilmeisen kuvaavasti tämä aikalaiskertomus. Kiistatta hän keksi myös paljon uutta ja on vaikuttanut merkittävästi jokaisen nykyaikaisen tietokoneenkäyttäjän päivittäiseen elämään.

Loistava Joy of Tech ottaa suorastaan kantaa nostamalla Raskinin Macin isäksi. Mieleen tulee jokin aika sitten pyörinyt Macintoshin julkistusvideo, jolla Jobs esittelee laitetta kuin lastaan. Rakkaalla lapsella on monta isää. Raskinhan lähti lopulta Applelta ennen Macin julkaisua suivannuttuaan Jobsiin, joka oltuaan aluksi koko hanketta vastaan omi sen lopulta täysin omiin nimiinsä.

Liekö kannanotto myös Applelta, ettei heidän etusivullaan ole mitään mainintaa tapahtuneesta. Jobs ei tahdo. Luulisi nyt, että jotakuta noinkin oleellista hahmoa kelpaisi kunnioittaa, jos kerran George Harrisonin kuolemakin antoi aihetta täyttää etusivu muistokuvalla.


***

Die Welt ruotii George Bushin politiikkaa ja päätyy vielä monesti lainattavaan tulokseen:

George Bush ist in gewisser Weise der Steve Jobs der Weltpolitik.


[Bush on tietyllä tavalla maailmanpolitiikan Steve Jobs]. Macistit pohtivat päät sauhuten, kenen kuuluisi loukkaantua. Jobsistahan tavataan sanoa, että his a bastard but his our bastard.

Ja vielä, jotta totuus unohtuisi: Error10.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds