Akateeminen tapaus

Tämä näyttää mielenkiintoiselta. Marinadi, Ainailona, Väkisintulo ja Sellisti käyvät uusimmilla kirjoituksillaan kovaa kilpailua eniten lukijoita tuoneen linkittäjän tittelistä. Kävijäennusteet lupailevat ennätyslukemia tälle päivälle, joten minun täytyy kai kantaa oma korteni kekoon. Tiedättehän, täytyy silittää, kun rauta on kuuma.

Tai selittää, kun otsa on kuuma. Siksi istun tässä haaskaamassa aikaani, en pysty mihinkään älyä vaativaan. Tulin koulusta neljältä, kesken päivän. Vilustuin sitten, vaikka luulin selvinneeni viikon takaisella käheydellä. Kevätsää on petollista, Aapeli muistelee. Noin luki ala-asteen toisen luokan aapisessa.

Samaisessa kappaleessa oli lause: Nelli istuu oksalla ja vinkkaa. Nelli oli orava. Minä vihasin vinkata-sanaa. En ollut aiemmin kuullut sitä, joten se assosioitui mielessäni tuolloiseen opettajaani, joka ei oikein ymmärtänyt minua.

Tuo Nelli taisi ylipäätään käyttää hieman kummia sanoja. Jossain kappaleessa oli virke, joka alkoi Ehtoota, iltaa, Nelli toivottaa ja. Minulle tuotti ongelmia hahmottaa, mistä tuossa oli kyse. Kenties, koska en ollut tunnistaa ehtoo-sanaa.

Sääli, että kirjat kerättiin pois, lama ja kaikkea. Olisi kiva tarkistaa, kuinka lause jatkui. Ja mitä muuta pöhköä Nelli sanoi.

***

Iltalehti tietää kertoa, että kännykän soittoääni määrittelee ihmistä. Valitettavasti minua ei ole profiloitu lainkaan. Minä kuulun ryhmään, joka on siirtänyt puhelimeensa soittoääneksi upean midikappaleen [Pray Lewd], mutta käyttää sitä vain kotioloissa, jos sielläkään. Olen vakaasti sitä mieltä, että vain junttien puhelimet piippaavat.

Kaikkein irvokkainta on, kuinka jotkut ilmeisesti pitävät omasta soittoäänestään ja antavat sen tarkoituksella soida kauemmin kuin olisi tarve. Melodisten soittoäänien [ihme termi sekin] tehdessä tuloaan edelläkävijät tykkäsivät luukuttaa polyfonista Nokia-tuneaan aivan kuin isänsä säkkijärven polkkaa kymmenen vuotta aiemmin.

Huvittavaa on myös lukea soittoäänimainoksia lehdistä. Erotu massasta, niissä lukee. Alla kaupataan listahitteihin pohjautuvia soittixia. Joku voisi havaita tuossa pienen ristiriidan.

Olen pohtinut myös logosuunnittelijoiden tulevaisuutta. Uskoakseni logoja ei tilata enää kuin ennen. Yksivärisistä pikselimöykyistä maksettiin aikoinaan surutta, mutta en tiedä juuri kenenkään tilanneen värillistä logoa puhelimeensa. Joskus tosiaan less is more [more or less, at least].

Kerran tultuani sormi verta vuotavana tyhjyttään kumisevalle käsipyyheannostelijalle firman slogani ei huvittanut hiukkaakaan.

Bussissa mainostettiin Teknillistä korkeakoulua. Kuvassa oli lasiseinää ja taivasta ikuisen päärakennuksen audiotorion kaaren sijaan. Päällä teksti Vapaus. Mietin, moniko bussin matkustajista mahtoi olla kuumeisesti miettimässä, minne hakisi. Ja moniko tekisi tosiaan päätöksensä bussissa näkemänsä mainoksen perusteella. Ja mitä tämä kertoo teekkareista.

TKK:sta tavataan naureskella, että sinne on helppo päästä, kunhan vain löytää oikean bussilaiturin pääsykoepäivänä. Sepä liekin nykyisin entistä hankalampaa, kun Kampin työmaa siirtelee pysäkkejä kuinka sattuu. Turhaan meillä ollaan huolissaan suomalaisinsinöörien laadusta.

Joinain vuosina TKK:n hakupaperit on voinut tilata tekstiviestillä heti reissun päältä. Minusta tuo oli hauska vitsi, mutta ilmeisesti palvelua ei sitten oikeasti käytetty, kun eivät kerran tällä kertaa lainkaan moisesta maininneet. Tai sitten se oli mainoksessa pikkupräntillä. En jaksanut lukea.

Sillä mietin jo laajasti akateemista vapautta. Olen huomannut, että mitä pidemmällle opinnot edistyvät, sitä enemmän kursseilla vaaditaan läsnäoloa. Sitä enemmän joutuu tekemään muutakin kuin poikkeamaan tentissä. Sitä enemmän saa olla tekemisissä muiden kurssilaisten kanssa. Sitä enemmän kaikki muistuttaa lukiota. Ja sitä paremmin pärjään ja viihdyn.

Enkö minä vapautta kaivannutkaan. Minä alan kai tulla aikuiseksi. Tällä menolla saatan äänestää demareita ennen kuin täytän 200 vuotta.

Kuinka vain kornilta olisi vapaudesta vouhottaminen tuntunutkaan, oli tuo järkevämpi kuin Yliopisto-lehdessä jokin viikko sitten vastaan tullut AMK-mainos. Opiskele itselleni trendikäs tutkinto kolmessa vuodessa [tjsp] siinä sanottiin. Jostain mediahöpötyksestä oli kyse. Tiedä sitten, kuinka nopsaan trendit vaihtuvat, olettaisin, että vähintään neljästi vuodessa. Kevätsesonki pikkuhiljaa alkamassa. Siinä ehtii vaihtaa tutkintoakin 12 kertaa kolmen vuoden aikana.

***

Vielä aika antautua interblogistiselle diskurssille. Katsopa, Oopa, joka puhuit toisten mainoslauseiden lainaamisen typeryydestä, mitä Telering tekee päivän Metrossa.


puhumalla


Liekö tuo jokin muotijuttu? Julistetaan täten kilpailu: Minkä yhtiön slogan tai mainoslause sopisi parhaiten PA-blogin taglineksi? Vastaukset kommenttiin tai palautuslaatikkoon. Minä en tiedä, missä palautuslaatikko sijaitsee. Varmaan jossain ilmoitustaulun vieressä.

Toinen juttu. Jokin hyvältä vaikuttanut blogi, joka ei sijaitse tuossa tänne viittaavien listauksessa [myöskään Mainonta-blogin kuva ei jostain syystä näy, korjaan seuraavan lisäyksen yhteydessä] oli linkittänyt tänne, mutten huomannut ottaa nimeä ylös. Nyt en enää löydä mistään viitettä tuohon blogiin. Jos tunnistat itsesi, älähdä kommenttipalstalla, niin muutkin pääsevät ihmettelemään, kenellä on noinkin oiva blogimaku.

Voisin juoda kupin Finrexiniä, ottaa ettonet ja herätä ihmeparantuneena hommiin. Oletteko aiemmin huomanneet, että sen sijaan, että sanoo ettonet voisi sanoa yksykköset? Minä en ole, mutta käytinkin tuota sanaa ensi kertaa eläissäni. Saa nähdä, käytänkö enää koskaan ja mitä silloin tulee mieleen.

10 on viitsinyt kommentoida:

Junior Market Research –tiimin esitykset (ikinä ei olla kilpailuihin osallistuttu yhdellä arvalla!)

Alepaa mukaellen
Naapuri, jonka tunnet nimeltä

- muttet näöltä!


Esson hengessä
Tien päällä niin kuin sinäkin

- Taas eksyksissä Vantaalla.

Annamaisesti
Anna torstaisin

… tai edes joskus!

CM
Ei niin suurta arkea – ei niin pientä juhlaa.

- Vai menikö se sittenkin toisinpäin?

Ruokavarastolle uskollisena
Pienten lukujen puolesta.

- Vaikka Suurten (kävijä)lukujen puolesta olisi kyllä parempi

Fazerilaisittain
Sanokaa PA, kun haluatte hyvää

Siwasti
PA on kiwa

- Vai pitäisikö Siwa sittenkin varata Sellistille?

Elämää ja elektroniikkaa

- Mikäs mustapörssi-expert-veikonkone tämä taas olikaan?

McDonald’sin sanoin
I’m loving it!

- siis Aukileesta!

Ja sitten, miehen itsensä suusta, ehdoton klassikko

LUn
Maku, jota suomalaiset rakastavat

3/21/2005 10:58:00 ip.  

Kiitos JMR:lle! Oikeutitte tämänkin postauksen olemassaolon.

Odotellaan vielä hetki ennen palkontojenjakoa. Nyt kun on saatu pää auki, joku muukin saattaa haluta osallistua.

3/21/2005 11:26:00 ip.  

Saarioinen: Napero hiekkalaatikolla
"Mun äiti tekee Sun Äitis ruuat"

Ja juu, toimii se sulle-mulle-linkkaus tosi tehokkaasti. Taitaa tulla taas kauden kärkitulos. Eikä ole edes häntäluu [kylkiluista puhumattakaan] vielä vaarassa.

3/22/2005 01:44:00 ap.  

Olen epäillytkin, että se Saarioisten mainos pitäisi nähdä! Mutta en sentään arvannut, että siihen liittyy noin oivaa dialogia. Minkäs ohjelman tauolla se on pruukannut esiintyä, kun ikinä ei silmään satu? Eipä silti, minähän katsonkin lähinnä vain Kovaa lakia, ja siinä on tosi vähän mainoksia.

3/22/2005 07:04:00 ap.  

Tiesinhän minä, että ideoiden määrä maailmassa on vakio. Että jos minulla ei ole yhtään, niin muilla sitten. Joo, Mun äiti kirjoittaa sun äitis jutut.

Nuo Saarioisten pikkulapset ovat söpöjä, mutta minä en ymmärrä sen ison pojan roolia [on sen näköinen, että saattaisi omistaa mopon], joka huutaa lopulta jotain täysin typerää.

Huomatkaa myös uusimman City-lehden vinkit: kuinka jatkojalostaa einesruoasta jotain syömäkelpoista. Mahtoivatko sanoa, että kermasta ei ole mitään apua.

Kurjaa sen sijaan, ettei kuumeeni ole minnekään kadonnut. Viluttaa kuin pientä oravaa. Ja minun kun piti tehdä tänään kaikkea siistiä. Mukaan luettuna viime päiviä hallinnut projekti valmiiksi huomiseen mennessä.

3/22/2005 07:41:00 ap.  

Se oli tämä Pelkkää kuvitelmaa se kadonnut blogi. [tästä saat toivottavasti hieman lisää kävijöitä sen capuccino-menetyksen vastapainoksi.]

3/22/2005 10:13:00 ap.  

"Jotain ihan muuta"

3/22/2005 12:19:00 ip.  

Kummastuksempaa ja kummastuksempaa. Mihin hemmetin soittoryhmään minä sitten kuulun, kun kännyssä soi "In the Mood"?

3/22/2005 03:20:00 ip.  

Takkar och pokkar :-) Tää onkin jo toinen kerta kun mun blogiini viitataan jostain, ekalla kerralla tosin taisin lentää roskikseen jonkun uusien blogien ruodinnassa ;-)

Ja paskat hiteistä, niitähän saa ostaa kaupasta.

t: Kadonneen blogin authoriteetti

3/22/2005 07:24:00 ip.  

Jo tieto mainiosta Cancel/OK-sarjakuvasta oli yhden linkin arvoinen [minusta ok-napin kuuluu olla oikealla...].

3/22/2005 08:14:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds