Pääsiäispuppu

Ah tätä hihkua. Olen viimein läpäissyt Pinserin hiljentyneen top-listan viidenkymmenen maagisen rajan. Kokka kohden kymppiä.

Vaikka ennen sitä olettaisi jo ehtivän tapahtua kaikenlaista. Kenties jopa blogilistan.fin top-lista voisi... Ei nyt sentään innostuta.

Vielä on pyhää jäljellä, joten alkavat olla viimeiset hetket suorittaa tarpeellinen pääsiäiskitinä [pedia, pedia -JCP]. Hieman joulun tavoin syytän kaikesta Aku Ankkaa.

Mistäpä muualta suomalaiset olisivat joutuneet moiseen harhaluuloon, että pääsiäispupuilla olisi jotain tekemistä pääsiäismunien kanssa. Täyttä puppua, kukothan ne oikeasti munivat.

Ennen vanhaan kukkojen muninta lieni kovin jokapäiväistä, kun myös aapiskukko kantoi omansa kekoon. Tärkeää nähdä näinä homobuumin päivinä, että osattiin sitä ennenkin. Asiat vain kuvattiin hieman diskreetimmin. Pääsiäinenkin sentään ilon juhla.

Pääsiäispupu ilmeisesti keksittiin Saksassa 1500-luvulla ja tuotiin Suomeen Yhdysvaltojen kautta. Mikäli tuo artikkelintynkä tosiaan pitää paikkansa, kananmuna yhdistettiin pääsiäispupuun vasta Yhdysvalloissa. Tämä sentään selittää paljon.

Pahapa minun on tietää, ehkä tässä ei ole mitään uutta, ehkä meillä vain oltiin kummallisia [ei kai nyt sentään]. Meillä kotona opetettiin, että Suomessa pääsiäismunat tuo kukko ja Amerikassa pupu. Vastaavasti kuin kerrottiin joulupukkikulttuurien eroista. Kenties tämä oli turhaa taantumuksellisuutta ja isänmaahapatusta, kyvyttömyyttä ymmärtää globalisaatiota ja tosimaailman reaaliteetteja. Mutta kyllä minä opettaisin lapsilleni aivan samoin.

Vielä pääsiäisen virallinen fiilistelykuva [via Skizo]


ruuvi


Kas kummaa, myös Hans Kajalka on keksinyt puhua sit down -komiikasta. Tältäköhän Helmenkalastajasta tuntui kaimansa kohdatessaan.

Huomannitte myös, että Surullisia elämiä on murtautunut toppilistan etusivulle. Onnittelut. Täällä aika siistiä.

6 on viitsinyt kommentoida:

Liittynee jotenkin Pinserin listan alasajoon. Pakko olla jokin juoni.

3/28/2005 04:39:00 ip.  

Ei liity.
Kyseessä vain on täydellinen ajoitus: eilen oli viimeinen päivä ehdottaa Surulisia elämiä Parhaaksi vähän tunnetuksi blogiksi, joten tänään sillä on jo lupa olla top100-sakissa

(ok, ymmärrän, että tarkkaan ottaen riitti, kunnei olut top100:ssa vuonna 2004, mutta tämä sopi ääntämisen puolesta niin mahdottoman hyvin, etten malttanut olla esittämättä!)

Eikä siksikään liity mitään feelua, kun oikeesti Uudet lauseet, minä ja Sedis ei voida olla väärässä!

3/28/2005 05:43:00 ip.  

Hei taas, ja anteeksi! Ainailonalle vain piti kertoa, että Vt yrittää Selistin laatikossa viestiä sulle jotain. Jos siis et ole sattunut huomaamaan, Anteeksi!

3/28/2005 06:41:00 ip.  

Piti siis sanoa Sellistin

3/28/2005 06:42:00 ip.  

Onnea ehdokkuudesta!

3/28/2005 10:27:00 ip.  

Mari: Vastatkaamme, kuten peruskoulu on meitä opettanut (kuorossa):

Kiitos, samoin!

3/28/2005 11:49:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds