Parasiitin paratiisi

Surullisessa elämässä pohditaan yo-kirjoitukset avaavan aineistoaineen merkitystä. Onhan se toki melkoinen tunnetilan määrittelijä koko seuraavan parin viikon rupeaman ajaksi [herrasmies ei hajauta, tm][lasketaanko uusintoja?]. Jos vaikka omia tuntemuksiaan muistelisi, kotiin palattuani ensimmäisen aineen jälkeen:

Mitä enemmän ajattelen, sitä, vittu, anteeksi, helvetti, anteeksi, saatana, anteeksi, paskemmalta tuntuu. Ei pitäisi pyytää anteeksi. Heh, tätä tämä matikan luku aiheuttaa: ajattelin, että voisin ottaaa anteeksin yhteiseksi tekijäksi ja kertoa sillä nuo muut.


Ei se niin huonosti tietenkään oikeasti mennyt. Oikeasti kakkosainettani ei koskaan edes arvosteltu.

Minä olin hellinyt ideaa kirjoittaa otsikkoaineeksi näennäinen aineistoaine, jossa viittaisi olemattomaan lähdetekstiin ja teilaisi sen kirjoittajan täydeksi houkaksi. Tai kirjoittaa aineistoaine käyttäen aineistonaan omaa luonnostelmaansa. Ja teilata sitten sen. Jotenkin W-tyylin hengessä, muttei sitä ollut olemassa vielä siihen aikaan. Minä niin pidin aineistoaineista, sillä janosin kommentoitavaa. Jotain, johon tarttua, viisastella ja ymmärtää väärin.

En minä sitten uskaltanut moiseen lähteä.

Hankin yo-lahjaksi kauniin optisen hiiren, joka kuitenkin toimi huonosti silloisella pöydälläni. Nappasin ensimmäisen käteen sattuneen paperin hiirimatoksi. Toimi jo hieman paremmin. Huomasin, että kyseessä oli ylioppilastodistukseni. Jotain hyötyä siitäkin, hymähdin, mutta käänsin sen sittenkin ylösalaisin. Valkoinen taustapuoli toimi paremmin.

Muistakaa siis tämä, arvon abiturientit: yo-todistuksesta saa nurinperin kääntämällä kehnohkon hiirimaton.

Muistakaa myös, että kaksoispiste on tyyliniekan aateliskilpi, kuten armas herra lehtorimme tapasi sanoa. Tuossa retoriikassa jää Sarasvuokin toiseksi.

Muistakaa vielä, että täydellinen yo-aineen otsikko on Hyvinvointivaltio – parasiitin paratiisi?. Räätälöin tuon joskus kauan sitten. Se sisältää ylevän teeman, sivistyssanan, nokkelan sanaleikin, ajatusviivan ja – sokerina pohjalla – haastavan kysymysmerkin. Jos tuolla ei ällä irtoa, sopii syyttää itseään.

[ei, ei lähdetä luonnostelemaan, miltä parasiitin näyttää]Vielä... Tätä ei voi kuitenkaan kytkeä järkevästi mihinkään. Näytönsäästäjissä kun ei ylipäätään ole mitään järkeä nykyaikana. Vuodettuja kuvia ja video tulevan Tigerin RSS-syötteitä upeasti esittävästä näytönsäästäjästä [sori, jätkät, ei vaan pystyny].

3 on viitsinyt kommentoida:

Koska tuo kirjoituksesi alla ollut teksti "0 on viitsinyt kommentoida" näytti sopivan siihen liian hyvin, päätin riistää sinulta senkin ilon.

3/16/2005 11:02:00 ap.  

Paha olet, mokoma kettu.

3/16/2005 11:27:00 ap.  

Hieno otsikko, täytyy myöntää. Tulee mieleen luokkatoverin yläasteella kehittämä otsikko:

Paha kurki - outo lintu?

3/16/2005 10:37:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds