Motitusta

MOT, tänne on tultu hakusanalla tyovoimatoimisto.fi. Tuolla haulla ei valitettavasti löydä mitään aiheeseen liittyvää.

Tässä yhteydessä lieneekin hyvä mainita pohdintani motkottaa-sanan etymologiasta. Etymologia on myös korkealla tänne johtavien hakusanojen listalla, mikä on toki hyvä. Se antaa julkaisustani kultivoituneemman kuvan kuin saija varjus tissi +t.

Mikäpä olisi turhauttavampaa kuin kuunnella motkotusta kun tietää olevansa väärässä [minulla ei tietenkään besserwisserinä ole juuri empiiristä kokemusta]? Luultavasti sana juontuu juuri tästä. Motkottaa-sanassa on yhdistetty kotkottamiseen tyytyväinen mitäs minä sanoin -mentaliteetti. Todistetaan aukottomasti, että toinen on auttamattoman väärässä ja suorastaan hersytellään sillä.

Villeimpien tulevaisuusskenaarioiden mukaan tulevissa informaatiosodissa perinteinen Suomen puolustuvoimain leipälaukkulaji, motittaminen, saa uuden merkityksen. Siinä osoitetaan vihulaiselle, että tämä on aukottomasti väärässä, eikä mottiin jouduttuaan ole vaihtoehtona kuin antautuminen.

***

Mahtavatko Sanomissa tiedostaa, mikä UL 100:n todellinen vahvuusalue onkaan. Koska siitä puuttuvat kolumnit – tyypillisesti ainoa ilmaislehtien kiinnostava anti – en perinteisesti koskaan jaksanut noukkia sitä mukaani, olkoon vain kuinka alkuperäinen ja ainoa oikea ilmaislehti. Nykyinen viimeinen aukeaman lukijain tekstaripalsta on sittenkin niin absurdin pöhköä luettavaa, ettei sitä enää malta jättää väliin. Harmittelin aikoinaan Just Sopivastin kommenttilaatikossa, että nuo jutut ovat itsessään niin hulluja, että niiden parodisoiminen on vaikeaa kuin huumorin repiminen Matti & Mervi -elokuvasta. Mutta jos nyt edes muutaman tähän laittaisi malliksi.


Kiva nousta viikonlopun jälkeen metroon. Vanha viina lemuaa vastaan. Täytynee vaihtaa omaan autoon työmatkat.

Siellä on sentään hansikaslokerossa uutta viinaa.


Suurten kaupunkien keskustat muuttuvat slummeiksi – jenkkityyliin.

Tämä on kyllä vakava ongelma. Helsingissäkin keskusta-asuntojen arvot tunnetusti romahtaneet, kukapa sitä nyt slummissa haluaisi asua.


Miksi Suomessa myydään silmälaseja monopolihinnoilla, lääkärit ja optikot.

Monopolin hinnat ovat tosiaan täysin vääristyneet. En koskaan ymmärrä, miksi vaikka Erottaja on niin paljon Espaa arvokkaampi.


Itse olen lukiossa ja hyvin ristikot ratkeavat. Se siitä akateemisesta tutkinnosta.

Ei kai tämä vain tarkoita, että olen aivan suotta opiskellut kolme vuotta metronomiksi?


Kärpät kärjessä, kyllä Jortikkaa hatuttaa. Poika pysyy Raksilassa. Voiko ihminen enä olla onnellisempi.

Tiukkaa tekee, mutta voin kuvitella, että Mitvitin yllätyspäivitys voisi parantaa tuotakin täydellisyyden tuokiota.


Eikö ihmisillä ole muita murheita kuin koirien jätökset? Nauttikaa siitä, mitä teillä on, älkää miettikö, mitä ei ole.

Minulla on koiranpaskaa kengänpohjassa. Eläköön!


Miksi hyllypaikat ei ikinä täsmää. Lisää hyllytilaa kamoille.

Sanos muuta. Minunkin eteisen hattuhyllyni täynnä ilmaisjakelusaastaa eikä pilkkionkeani löydy mistään.


HKL:n tarkastajat, hyvä kun pääsette vihdoin 3T, 3B, 6, 7, 8 ja vielä 10 ja 2 sporaan. Metroihin myös, please, riittävinä ryhminä.

Minä olen sentään lippuni maksanut, joten saan toki vaatia vastinetta rahoilleni. Pyytäisin myös, että tarkastajat voisivat nöyryyttää jäniksiä hieman nykyistä näkyvämmin. Pieni punnerrutaminen ei olisi pahitteeksi.

Keksinpä oivan synergiaedun. Kännykkä-tv:n yleistyttyä lipuntarkastajat voisivat samalla kertaa vahtia, että kaikki matkustajat ovat maksaneet myös tv-lupansa. Tehokasta.

Täytyy myöntää, ettei tämä ole yhtä hauskaa kuin niksi-Pirkan kommentoiminen. Minulle vain ei tule enää Pirkka-lehti. Oppivatko viime kerrasta, vai enkö vain kerrytä kylliksi plussapisteitä?

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds