Melko mazda

Olen jälleen katsonut viikon annokseni televisiota.

Miten minä erehdyin luulemaan Peten pudonneen Gususta jo viime viikolla? Nythän hän vasta joutui lähtemään. Samaa kamaa käytti telkkarissa kuin torstaina livenä. Tiedä sitten, milloin jakso oli kuvattu.

Kyllä hän noista äsken nähdyistä paras oli. Jatkoon päästetty Sami oli tv-katkelman perusteella suorastaan surkea. Kuvittelen sentään, että noihin näytettäviin pätkiin on pyritty leikkaamaan jotain toimivaa.

– Sit sulla on tää yks sana, jota sä toistat koko ajan. Tiätkö sä ite mikä se on?
– Öö, oisko, tota, oikeesti?
– Ei, se on iglumuotti.
– Ai, enpä ois uskonu. Iglumuotti? Mitenköhän se sitten – iglumuotti – ai nojoo, tolleehan se, hehe. Pitää varoo, joo.

Ihmetytti Diilissä, mistä olivat löytäneet Suomesta kaksi eri videoleikkaamoyritystä, jotka käyttivät PC-alustaa. Hienoja mainoksia saivat aikaiseksi nopeassa ajassa, täytyy myöntää. Minusta on hieman ikävää, että tuon aikataulun kanssa pitää aina olla pingottamassa. Mietin, millaista laatua blogeihinkin tuotettaisiin, jos kirjoittajilla olisi aikaa lukea tekstinsä läpi.

Siinä olivat kyllä oikeassa, että Ovionin mainos herätti kysymyksiä, jotka jäivät askarruttamaan katsojan mieltä mainoksen jälkeenkin.

  • Kuinka joku ammattilainen oli onnistunut rendaamaan niin pikselisen näköistä tekstiä?
  • Kenen idea oli lopun typerä pomppiminen?
  • Kuka valopää keksi lisätä loppuun sen lensflaren?
  • Kuinka jonkun onnistui muistaa se kryptinen ja aiheeseen liittymätön urli vielä tietokoneelle päästyään?
Luultavasti jos olisin kiinnostunut Mazda3:n mainoksesta, olisin mennyt nettiin ja suoraan osoitteeseen mazda.fi. Kenties jopa mazda3.fi. Sikäli tuntuu kummalta, kuinka toinen joukkue urlillaan madza3.fi saattoi onnistua häviämään kisan.

Minä kyllä olen sikäli jäävi, etten juuri pysty kuvittelemaan mitään sisältöä, joka voisi houkutella minua automerkin kotisivuille. Millä odotuksin minä sen urlin kirjoittaisin? Mikä muu netissä houkuttelee kuin ilmainen porno?

Siis niitä, jotka eivät lue blogeja.

JCP lanseeraa uutta sanontaa. Hän sanoo pedia, pedia aina kun joku hänen nähdäkseen vikisee turhasta – eli usein. Taustalla on tietenkin ajatus Wikipediasta ja olettamus, että wiki viittaa jotenkin vikinään [ei siis edes kaukaa haettu tällä kertaa].

Toinen, hienostuneempi versio, on peda, peda. Sitä käytetään silloin, kun joku on jauhanut liian kaualti – vaikkapa useampia lauseellisia – erityispedakogiikasta |erkkapeda vaan].

Luultavasti viiden vuoden kuluttua kaikkien sanoessa jatkuvasti peda, peda merkityksenään paskaaks tässä noin kymmenen prosenttia fraasin käyttäjistä uskoo tietävänsä sen alkuperän. Heistäkin valtaosa luulee sen liittyvän jompaan kumpaan länsimaisen kulttuurin peruspilareista, Graaliin tai Goatseen.

Ja taas jäi avoimia kysymyksiä. Päällimmäisenä wtf?

3 on viitsinyt kommentoida:

Miten niin voi jauhaa liikaa erkkapedasta?

3/28/2005 12:11:00 ap.  

Kaura: peda, peda!

3/28/2005 12:35:00 ap.  

Kaura, silloin maaliskuussa 2005 kukaan ei vielä tiennyt, että peda, peda oli kevyttä sisäpiirikettuilua erityisopettajaäidille, jolle välillä hirtti luento päälle! Miten nostalgista!

12/12/2006 07:34:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds