Langasta väännettyä

Joku oli opettanut Kiss FM:n juontajalle kansanperinnettä. Tämä oli kuullut, että eilinen oli lankalauantai ja hoki sitä sitten jokaisessa välispiikissään. Huh.

Minä vietin modernisti langatonta lauantaina. Tänään sitten sukatonta sunnuntaita kotioloissa. Huomenna mahotonta maanantaita, alkaa tulla mieleen Salovaaran Pertti.

Kuuntelin aivan kokeeksi parin vuoden tauon jälkeen tovin sekä Kissiä että Novaa. Ei ole sallittua tölviä muuten. Ilmeisesti Novallakin on luettu Lehden viime vuonna julkaisema uutinen tehostetuista soittolistoista, sillä ehdin parin tunnin aikana kuulla muutaman hieman yllättävämmänkin kappaleen. En olisi olettanut kuulevani Springsteenin Born in the USA:tä Novalta. Tai Viidettätoista yötä [etenkään Springsteenin versiona]. [Jag ensam är i tankarnas ruiner tjsp, sanottiin jossain vanhassa ruotsinkirjassa, mutta sanoja ei tunnu löytyvän netistä mistään. tietääkö joku, onko tuo tosiaan coveroitu ruotsiksi?]

Tuossa ylempänä radiojuontajasta kirjoittaessani teki mieli sanoa radiokuuluttaja. Noin nimesi nimittäin serkkuni taannoin toiveammattinsa. Ei sitä vasiten räätälöityä koulutusohjemaa suotta perustettu.

Kissiltä tuli jonkin aaämkoon lällypirteä mainos, jossa kaksi opiskelijaa hehkutti, kuinka täällä saa ihan itse päättää omista niinkujutuistaan. Tuu säkin hei tänne, kehottivat vielä lopuksi maireasti kuorossa huutaen.

Täytyy myöntää, että joillain AMKeilla on kovin tyylikkäitä mainoksia. Olen alusta alkaen pitänyt Stadian ilmeestä.

Alkaa näyttää, ettei tästä tule sitä aikomaani asiallista kirjoitusta, joten kerrotaan vaikka, että minä pidän Vanhasta ylioppilastalosta. Sen liukkaasta lattiasta ja väljyydestä. Sen baarista, joka myy Campari Mixxiä. Sinne, koska ainoastaan tuparien isäntä vastusti. Tullevana sosiaalipsykologina sentään ymmärsi taipua lauman tahtoon.

Matkalla kinasimme etu- ja takavokaaleista. Jotkut eivät olleet uskoa, että ä äännetään aata edempänä. Minulla on kummallisia kavereita.

Jokseenkin huvittavaa, kuinka 80-luvulla syntyneet varhaisnuoret aikuiset nostalgisoivat kasarikappaleita. Ja jokseenkin pelottavan näköisiä kaikki mustiinpukeutuneet synkistelijäneidot [tiedättehän, sellaisia raiskaajan näköisiä]. Varmaan nännilävärit ja kaikki, joku epäili.

Suurin pettymyksen aihe sittenkin, etteivät Sataa salamaa soittaneet. Ei siis minulle, tietenkään. Minä en pysty pääsemään kiusallisen epäloogisuuden yli. Sanoissa sanotaan ja laiva valmis on nousemaan, missä ei ole mitään järkeä, ellei kyseessä ole ilmalaiva ja kuinka usein nyt yleensä ottaen kyseessä on ilmalaiva. Miksei siinä voida sanoa järkevästi ja ymmärtääkseni aiotun metaforan paremmin välittävästi ja laivaan valmis oon nousemaan. Jättää nämä konnut ja könytä uusia.

***

JCP kirosi sulkeutuneita kauppoja. Puhisi, että eikös tarkoitus ollut, että ennen pääsiäistä paastotaan eikä sen aikana, kun kaupasta ei saa ruokaa. Kun on niin perkeleen pyhä, että kirkotkin on kiinni.

Mietin vielä, että sekundaa työntekijöille kauppaavan tehtaanmyymälän mainoslause voisi olla sitä saa mitä pilaa.

4 on viitsinyt kommentoida:

Kas, tähän asti olen aina kuullut laivaaan valmis oon nousemaan!

3/27/2005 08:30:00 ip.  

Ooh, vain ammattikinastelija käy kinastelemaan etu- ja takavokaaleista. Olet kohdannut todellisia profeja! Mulle ei kukaan ole koskaan väittänyt vastaan tuosta aiheesta.

3/27/2005 08:42:00 ip.  

En usko, että tunnen yhtäkään ihmistä, joka EI osaisi luetella etu- ja takavokaaleja. Minulla on kummallisia kavereita.

3/27/2005 11:42:00 ip.  

Iloisesti tiedoksesi: tienasin kouluaikana taskurahaa alusvaatetehtaassa (silloin sellaisia vielä oli). Kun tuli uusi, oikein hemaiseva mali, naiet joskus tökkäsivät saksenkärjillä reiän johonkin kohtaan, pistivät vaatteen "risa"-kasaan ja menivät sitten hakemaan sen varaston laatikosta "lattiarievuksi" kotiin". Sekundaa oli sellainen, jossa oli pikkuinen värivirhe tms., risaa, kun oli oikea reikä.

3/28/2005 09:44:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds