Ajankohtaiskatsaus vol. 13

Vastauksia päivänpolttaviin kysymyksiin.

Kyllä, minäkin olen keskimääräistä parempi autonkuljettaja. Tässä on kyse samasta ilmiöstä, kuin jos treenaa jalkapalloa metsässä. Kentällä on sen jälkeen helpompi pelata.

Toki asiaan auttavat myös isältäni perityt ylimaalliset refleksit.

Minut yllätti viimeisimmän kolarisuman jälkeen havainto, että kaikki näkyvät tietävän, että huonot kuskit asuvat etelässä, ja maaseudulla todella osataan ajaa. Minne tuo kyvykkyys mahtaa karista, kun saapuvat tumpuloimaan Helsinkiin. Tööt, tööt, böndet.

Ei, Hesarissa ilmeisesti viime syksynä ollut juttu, jossa maaseudulla ikänsä ajanut oli vuosikymmeniä sitten uskaltautunut Helsinkiin autoineen ja poliisi oli pysäyttänyt hänet väärän ryhmittymisen vuoksi, oli hauska. Autoilija nimittäin kysyi vilpittömän tietämättömänä konstaapelilta, mitä tarkoittaa ryhmittyminen.

Minäkin mietin aikoinaan autokoulussa, kuinka voimallisesti keskivertoloimaalaista kiinnostaa opetella ulkoa raitiovaunuihin liittyviä väistämissääntöjä. Metroa nyt kannattaa väistää aina.


Kyllä, minä pidän Enson pääkonttorista.

Varsinkin taustapuolesta, josta puuttuu se palanen. Nähdäkseni saisi puuttua vielä aavistuksen isompi, niin aina parempi.


Tästäkö kaikki johtuu:


Sanokaahaan, olenko liian vanhanaikainen nykyaikana, mutta minusta miehen tehtävä olisi hakea naista tanssimaan? Itselleni ainakin se on loistava tapa testata viehätysvoimaani ja tanssitaitoani, ja ellen kelpaa, niin ei sitten.

Minä luulin, ettei nykymaailma enää moisia etikettejä tuntisi. Empiirisen havaintomateriaalini perusteella naiset kyllä hakevat tanssimaan kiinnostavalla perse edellä puuhun -tekniikalla. Tanssiinkutsuun vastataan tarraamalla kiinni. Minulle opetettiin joskus, että naiselle ei saa ikinä antaa pakkeja, mutta se taisi päteä vain selviin naisiin. He harvemmin hakevat noin.

Metro kirjoittaa siitä, mistä me kaikki muutkin: SDP:n puheenjohtajapelistä. Kuvakin on ihan oikein...


heinimaki

Heinäluoman ja Heinimäen lisäksi jutussa mainitaan Haatainen.

haatainen

Kenestäköhän vakavasti otettavasta nuoremman polven edustajasta hän mahtaa puhua?

Tämä unohtui ensi iteraatiosta eikä Bloggeri päästänyt tuntiin pariin sisälle. Sektorissa kerrottiin Mobiili- ja oppimisympäristöhanke Moopin tulleen palkituksi ihmisläheisestä Internetin hyödyntämisestä. Palvelun etusivulla on linkit dokumentteihin, jotka kertovat tiivistetysti, mistä Moopissa on kyse. Nämä dokumentit ovat tietenkin .doc-muodossa [ok, yksi on .ppt].

Pitkin hampain saatan ymmärtää, että joku tuntee tarpeen tunkea nettiin pdf-tiedostoja. Ne sentään aukeavat ilmaisohjelmilla, ja joskus saattaa olla tarpeen saada dokumentin muotoilu ja fonttimääreet säilymään. Tiedoksi vain: lihavoinnin voi toteuttaa silkalla html:lläkin. Jopa Comic Sansin saa näkyviin, jos tarvetta kerran on. Tätä vauhtia ensi vuoden ihmisläheisen internetsovelluksen palkinnon pokannee Hesarin näköisversio.

1 on viitsinyt kommentoida:

Parsifal elokuva-arkistossa 3.4. klo 17.45; uusinta 7.4. klo 18.45.

Siis Helsingissä, tuossa taannoisessa Euroopan kulttuuripääaukikunnassa.

3/21/2005 11:04:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds