Ei saisi

Minä olin jälleen eilen seuraamassa standup-komiikkaa. Tällä kertaa illan päätähtenä oli itse Krisse, joka jätettiin tylysti vasta kolmanneksi parhaaksi esiintyjäksi. Minä nyt olen vain tällainen sovinisti taas. Koukussa sovinnaisuuteen tai jotain.

En nyt tähän hätään löydä mistään sen miehen nimeä, mutta hän oli pukeutunut André W -tyyppiseen nörttiluukkiin. Hän oli opettaja, joka aloitti kertomalla, että vaaransi koko lentokoneen turvallisuudeen viime matkallaan. Hän kun piti pöytää alhaalla nousun aikana. Ei saisi.

Myöhemmin hän puhui kiroilusta. Kertoi, ettei itse juuri kiroile. Se kun antaa puhujasta kovin tyhmän ja mielikuvituksettoman kuvan. Joskus sen sijaan saattaa tehdä mieli kiroilla. Jos on vaikka museossa [hörähdys] ja siellä on paljon porukkaa kerääntyneenä katsomaan pientä ja matalaa näyttelyesinettä [hörähdys] niin, että toisten selkien yli ei tahdo millään nähdä.

Ja jos silloin sattuu itse seisomaan ihan eturivissä. Niin silloin kyllä saattaa päästä, että vittu, kun näkyy hyvin.

Jotenkin ironista, että minulle jäi hänen jutuistaan mieleen parhaiten juuri tuo.

Olen huomannut, että oma kielentajuni on hieman hukassa. En ole niin tyylikäs kuin haluaisin. En kykene enää olemaan sanomatta asioiden olevan perseestä silloin, kun ei pitäisi [lauseenvastikkeet ovat sentään hallussa, huomaan]. Alettuani ikään kuin tyhmälle maailmalle kuittaillekseni käyttää hölmön kuuloisia trendisanoja en enää pääse niistä irti.

Sanon nykyään posse kun pitäisi sanoa jengi. Sanon skruudata, kun pitäisi sanoa mättää. Voi minua.

Metro-lehti kertoi kakkossivullaan [varmaan moni muu lehti monella muulla sivulla], että amk-jatkotutkinto vakinaistetaan. Tiedä sitten, pitäisikö itkeä vai nauraa vai jatkaa mummojen potkimista [kirjoitin vahingossa hotkimista].

Ylemmän tutkinnnon suorittanut olisi esimerkiksi insinööri ylempi AMK WTF. Ylemmät amk-tutkinnot tuottaisivat julkiseen virkaan tai tehtävään saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.


Opiskelu on kyllä hieno juttu. Mutta eivätkö nämä pätevät kuin mitkä kansakunnantoivoamkilaiset voisi yhtä hyvin jatkaa opiskelemaan oikeaan korkeakouluun. Väittäisin, että se olisi hyödyksi heidän omankin uskottavuutensa kannalta.

Iltis kertoo kannessaan Pertti Salolaisen suuresta surusta. Hänen vaimonsa kuoli. Osanottoni. Mutta kuka on tuo riemuisasti hymyilevä nainen hänen kerallaan? Salarakas?

Pertti

1 on viitsinyt kommentoida:

Ei saisi...
lyödä läpäksi toisen surua, mutta kyllä minustakin Iltiksen lööpin kuvavalinta oli epäonnistunut

2/18/2005 06:45:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds