Yhtä hymyä

Elokuva Man on the Moon, jonka ilmoitin taannoin katsovani, oli kiinnostava, vaikka ruojat sen leikatussa formaatissa näyttivätkin. Elokuvia ei voi näyttää kokonaisina, sillä kansalaiset kapinoivat ja tukkivat palautepuhelimet aina, kun elokuva mennään pilaamaan palkeilla. Ilmeisesti televisiokokoon tungettuja tekeleitä myös kaupataan huokeammin tv-kanaville. Joku väitti näin.

Minä en ollut aiemmin kuullut Andy Kaufmanista. Elokuvan jälkeen luin Wikipediasta hänen pienoiselämäkertansa, joka ei paljoa poikennut elokuvan juonitiivistelmästä. Kaufman kuulemma sanoi, että jos hän lavastaisi kuolemansa, hän palaisi tarkalleen kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Tuo määräaika sijoittui vuodelle 2004, ja noihin aikoihin pintautui tietenkin lukuisa joukko hänenä esiintyvinä henkilöitä, kenties huomattavimpana Kaufmanin pitämäksi väitetty blogi [yli 700 kommenttia/teksti, siinäpä tavoitetta].

Kaufmanin henkilöllisyydestä liikkuu hurjia huhuja. On väitetty hänen leikkauttaneen kasvonsa ja olevan joku tunnettu julkkis. Mm. häntä elokuvassa esittänyttä Jim Carreytä on tarjottu ehdolle. Me valistuneemmat voimme tuhahtaa ylenkatsovasti. Kaikkihan tietävät, että Andy Kaufman on Kysyn vaan.

Kaufman ei ilmeisesti koskaan selitellyt mitään. Ei pyydellyt anteeksi tai nöyristellyt, vaan vastasi tekemällä saman asian entistä pahemmin yli. Olen miettinyt viime aikoina, tulisiko blogin toimia samoin [linjan edustajista mieleen tulevat Lehti ja uusi Plöki, johon ei saa linkata].

Lähinnä tähän pohdintaan kirvoitti kärkevä keihästäminen, jota on sittemmin kompattu kunnianarvoisilta suunnilta.

[näköjään päädyit sitten selittelemään] Minusta on lähes poikkeuksetta kiinnostavaa kuunnella tai lukea, kun joku jostain kiinnostunut, ellei jopa innostunut, kertoo asiastaan. Kävin tänään kodinkoneliikkeessä kuuntelemassa, kuinka asiantunteva nuorehko myyjä kertoili jääkaapeista. Hetken kuluttua pölynimureista. Hänellä oli mielipide ja omat suosikkimerkkinsä. Ja hän perusteli kantansa. Ja kuuntelin ilolla [vai pitäisikö sanoa teemaan liittyen Mielelläni].

Aivan kuin joku luulisi, että pölynimureilla on jotain merkitystä. Ainakaan keihäänheittoon verrattuna.

Ei olekaan. Ei mitä, vaan miten. Mistä tahansa, muttei miten vain.


Olen viime aikoina seikkaillut Mieto marinadi -blogin kommenttiosastolla, joten lienee kohtuullista mainita tuotos täälläkin. Tuo nuori helsinkiläisnainen kirjoittaa sinänsä harmittomasti, mutta kuitenkin sen verran tenhoavasti, että suosittelen seuraamaan.

Sittenkin, kuule mieto marinani [myönnä pois, että tuo sanaleikki oli ainoa syy, miksi mainitsit blogin tässä viestissäsi]. Arvatenkin kirjoittajan itsensä suuta esittänyt valokuva on hävinnyt pois bloginnurkasta. Tämä on kovin valitettava menetys [etenkin kaikkien niiden kannalta, jotka eivät tallentaneet sitä hammasrivistökuvakokoelmaansa heti ensi käynnillä].

[Myönnä pois, että tuo valokuva oli ainoa syy, miksi...]

Toinen asia, joka minua harhauttaa kovin, on lähiaikoja-sanan käyttö, kun viitataan menneeseen. Oletin ensin, että Lähiaikojen naputteluja -otsikon alta löytyisi tulossa olevia aineita. Uutta kielioppia en ole ehtinyt lukea, mutta ainakin vanhan mukaan ainoastaan viime ajat viittaavat menneeseen, nekin oikolukuohjelmani ja Googlen mukaan erikseen kirjoitettuina.

Oletteko muuten huomanneet, kuinka kauheasti meressä on pisaroita? Asialle pitäisi tehdä jotain välittömästi. Ja tiesittekö, että herneet menevät nenään tehokkaammin, kun palkoja ei suotta vaivaudu avaamaan, vaan tunkee ne sieraimiin sellaisinaan?

2 on viitsinyt kommentoida:

Right you are. Ehdottomasti täysin palkoin.

1/06/2005 01:28:00 ap.  

Kiitosta vaan PA kommenteista sekä täällä että oman blogini kommenttipalstalla! Otan nöyränä vastaan kritiikin sanasta lähiajat: kieltämättä se viittaa tulevaisuuteen eikä menneisyyteen, kun näin tarkemmin asiaa ajattelen. Mutta tarkka ajattelu ei kuulu parhaisiin puoliini, minkä oletkin jo varmasti huomannut :-)

Omaan blogiini vastasinkin jo, miksi hammasrivistö poistui ainakin hetkeksi aikaa. Mutta koska kuvani poisto herätti yllättävää kommentointia, niin kenties se sinne palaa, kunhan sukulaisen hautajaiset on ohi.

1/06/2005 06:50:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds