Tuliko Muuta?

Jälleen on aika käsitellä yksi arkistoitu aihe.

• Frezzan pullosta [kenties jostain Muustakin]


Herttoniemen McDonald'sissa [ josta siitäkin piti kirjoittaa] jaettiin ilmaisia Frezza-pulloja. Minusta on mieletön saavutus myydä noita siihen hintaan, kun myyvät. Mitä se on, kaksi euroa? Teinitytöillä on varaa mihin vain. Sittenkin on myönnettävä, että ääni, jonka korkki päästää avattaessa on aika pop.

Hieman samantapaista tavaraa oli määrää leikkiä markkinoivansa SEK & GREYn nuorisohaussa viime kesänä [myös Oopa kirjoitti tästä]. Markkinoille oli mukamas tulossa uusi maitopohjainen sokerilitku, jota sai vaniljan, mansikan ja persikan makuisena. Tuotteen nimi oli Muu-maito. Halutessaan sille sai keksiä myös paremman nimen.

Kilpailussa oli erikseen AD- ja copy-sarjat, joista molemmista valittiin parhaat jatkoon ja heistä edelleen parhaat palkattiin firmaan harjoittelijoiksi.

Aloinpa sitten minäkin huvikseni miettiä hupaisia iskulauseita ja mainoskäsikirjoitusta tuolle poikkeuksellisen innovatiiviselle tuotteelle. En tapaa hukata tiedostoja, mutta tämä on häviksissä. Tein sen luultavasti evakossa äitini koneella, joten ulkomuistellaan.

Alkuperäinen ajatukseni oli fraasi tuliko (vielä) muuta. Ajattelin, että tämä soveltuisi oivasti tuollaiselle heräteostostyyppiselle tuotteelle. Kaupan kassojen vieressä voisi olla houkuttelevia altaita, joissa kysyttäisiin vienosti Tuliko Muuta?

Tästä juontui ajatus myös pyydetyllä mainoskäsikirjoitukselle. Siinä asiantuntevan hampurilaisentilaaja saapuu tiskille ja pyytää jättikerrosaterian kolalla ja suurennetuilla perunoilla ja syö täällä. Myyjä kysyy typeriä kysymyksiä, kuten millä juomalla ja syötkö täällä ja haluatko suuremmat perunat tai juoman ja haluatko jälkiruokaa ja haluatko tällaisen hölmön lelun ja haluatko kahvia ja tuleeko pilli.

Asiakkaan vastattua kohteliaasti ei kiitos, myyjä kysyy, tuleeko Muuta. No, laita yksi persikka, asiakas vastaa, jolloin kamera kuvaa ravintolan tuotelistaa, jossa komeilee rivissä Muu-pulloja.

Vastaavaa ideaa olisi voinut laajentaa ensin kaupan kassoille ja sitten yhä typerämpiin paikkoihin.

Keksin myös kauhean kasan muita [sanal. ei yrit.] iskulauseita eri tyyppisille Muu-sikoille [ideanani oli, että netissä voi luoda oman Muu-profiilinsa], tässä muutamia muistamiani. Muuta en juo. Mä oon erilainen, ihan niin kuin kaikki Muutkin. Mun Muu mansikka, muun Muu persikka.

Kaikki tarmoni tietenkin valui sanahassutteluun ja itse kampanjan miettiminen jäi viimeisen illan viimeisille tunneille. Enkä minä mitään uutta keksinyt ja siinä se.

Niin kuin minulle tänään ilmaistiin ircissä:

PA [nimi muutettu], jos sä typottaisit ni sekin ois sun alitajuinen sanaleikki, tiedän kyllä ;)


Olisi sittenkin pitänyt lähteä liikkeelle toiseen suuuntaan ja valita sloganiksi Mitä lehmät juo?

Mainoksessa olisi ollut puhdasoppinen teinipissis ja taustalla jokin typerä "R&B"-kappale. Kehittyneempi versio olisi kulkenut tätä rataa.

Ääni/henkilö kysyy Muuta litkivältä kohderyhmäläiseltä jotain seuraavan tapaista:

– Minkä väristä on ensilumi?
– Valkosta.
– Minkä värinen on kylpyamme?
– Valkonen.
– Minkä värinen on Eminem?
– Valkonen.
– Mitä lehmät juo?

Kohderyhmäläinen katsoo kameraan typertynyt daa-ilme kasvoillaan ja vastaa: maitoo.

Noniin, eipä muuta, ellei tuota tiedostoa löydy.

3 on viitsinyt kommentoida:

Jopa taas tällä kertaa onnistuit hämmentämään puhumalla yhdellä kertaa Frezzasta ja Muusta, sillä minä taannoin ostin kylmää kahvia kauniilta nimeltään Muh, jonka oli tarkoitus korvata Frezza penkkiurheiluharrastuksessani, pitkänmatkanlinja-autoilussa, jossa kofeiinin imppaaminen muutoin kuin matka-annospakkauksista on hankalahkolaista.

Ja kyllä se korvasikin! Tai olisi korvannut, jos sitä myytäisiin myös lähikaupan hyllyllä niin kuin Frezzaa myydään, eikä vain siellä kaukomarketin peränurkassa, niin muin Muhta myydään.

1/04/2005 11:35:00 ip.  

Velikäden kautta:
alkuperäinen tiedosto on löytynyt, tosin tossa yllä idea oli tiiviimmin ja paremmin esitetty. Sitäpaitsi alkuperäisestä puuttuivat kokonaan nuo mainiot maitoa juovat lehmät!

1/05/2005 08:24:00 ap.  

Vai että velikäsi. Mitä tästäkin tulee, jos minun blogini kommenttipalstalla ruvetaan leikkimään nokkelaa.

Lohdullista kuulla, että vanhempi oli (vielä) huonompi. Mikä se sellainen maailma olisi, joka ei jatkuvasti kasvaisi kiihtyen. Lehmiä ei ollut mukana, koska ajatusta ei ehditty kypsyttää kylliksi. Mitä lehmät juo? keksittiin vasta sittemmin.

Niin, ja mukana menossa Junior CP.

1/05/2005 01:40:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds