Ei paha

Varokaa spoilereita [ja pilareita, voivat kaatua niskaan].

Kesällä huvitti Varesta edeltänyttä Paha maa -traileria katsellessa. Poliisiautot kieppuivat katolleen ja näyttelijäkaarti vaikutti kovasti samalta kuin alkamassa olleessa elokuvassa. Ja niinhän se lopulta oli.

Jälleen tapellaan motellissa, jälleen Jasper on innokas kuski, taas on blondi söpönään poliisinvormussa. Eputkin mukana molemmissa. Tällä kertaa olivat sentään jättäneet Elisan mainoksesta Varekseen karanneet Saulin ja Paulin [oletpa uskottava, kun tunnet heidät oikein nimeltä] kotiin. Vai olivatko oikeastaan.

Ei kai tuollaista juonta voi vakavissaan ottaa. Epäuskottavaa ylireagointia paikkapaikoin. Ja hassuahan se on kun känniset äijät piereskelevät. Matematiikka vain on tärkeää, ja äidinkielenopettajat saavat potkut. Ilkeät insinöörit. Vaikka potkittiinhan sitä lopulta atk-maikkaakin. Kaikkia paitsi epäpäteviä sijaisia, mutta se johtuu varmaan vain siitä, että elokuva loppui ennen kuin ehdittiin.

Minä epäilen, että tällä elokuvalla oli yhtä paljon tekemistä todellisuuden kanssa kuin sen alkuvaiheilla soineella aiemminkin mainitsemallani Sinisillä rapuilla ja punaisilla hintalapuilla.

Ja minä pidän siitäkin. Enkä minä tiedä mitään senkään todellisuuskytköksistä.

Taiten se oli tehty kaikin puolin, vaikkei Graphic Converterilla noin vain printata automaattisesti kaksipuolista setelinkuvaa kohdakkain. Ainakaan tuhannen pöllyssä. Vaan mitäpä noista, kunhan logo näkyi. Photoshop ei ymmärtääkseni anna nykyään avata setelinkuvia laisinkaan.

Vaan olisiko niitä eri tavoin piipittävätaustaisia hiljaisuuksia voinut hieman säästellä. Ja se pahaa aiheuttava viisisatanenkin hieman hukkui matkalla.

Jo siitä ilosta, ettei lopputekstien taustalla soinut päälleliimattu listahitti, antaa mielellään neljännen tähden. Puhumattakaan Pamela Tolan itkiessä väpättävästä alaleuasta. Tämä on paras näkemäni kotimainen elokuva Menneisyydettömän miehen jälkeen. Ainakin ajallisesti. Uskallan suositella minäkin.

Hauska yksityiskohta, joka sopii mielestäni mainiosti juonen yhteensattumalliseen henkeen. Leffaporukassamme mukana ollut kaverini kertoi poliisipäällikön Mondeon olevan nykyään hänen vanhempiensa käytössä. Olivat saanet vähän käytettynä edullisesti.

3 on viitsinyt kommentoida:

Ymmärtääkseni Suomen nöpöin näyttelijä on Pamela Tola, ei Elina Tola.

On se kyllä. Ihanuus.

1/17/2005 08:19:00 ap.  

No, hitsiläinen, niinpä tietysti. Menin sitten ihan tolaltani. Mistä mahdoin tuollaisen nimen kaivaa?

1/17/2005 08:29:00 ap.  

Elina (Pamela Tola) on noin parikymppinen rohkea ja älykäs...

Elina Tola olisi parempi nimi kuitenkin. Pamela on aika kehno.

1/17/2005 09:10:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds