Mixxi

Minä olen jälleen kotona ja niin paljon myöhässä, ettei millään ole enää merkitystä.

Olin Populus-nimisessä paikassa kuuntelemassa, kuinka erään yhdistyksen ihmiset lauloivat karaokea. Sinänsä pidin huolta uskottavuudesta, etten kulkenut järkevintä tietä metroasemalta Aleksis Kiven kadulle. Jottei vain kukaan keksisi epäillä minua huorissa käynnistä.

Tuskinpa keksisi. Bisseenkin pyysivät papereita.

Hienointa paikassa oli sittenkin kaupungin paras valikoima. He myivät Campari Mixxiä! En yleensä käytä huutomerkkejä, sillä se on tunnetusti kovin junttia, mutta tuossa oli tarve kuin etiketissä kaksi äxxää.

Näin jossain vaiheessa viime syksyä taxxin kyljessä mainoksen, jossa oli kaksi pulloa, luultavasti peräti äksän mallisesti aseteltuna. Punainen ja keltainen. Myivät jopa molempia makuja.

Vuosi sitten Euroopassa pariin otteeseen käydessäni yritin metsästää tuota juomaa ja löysin lopulta yhdestä saksalaiskaupungista. En pyri olemaan salaperäinen, en vain kuollaksenikaan muista kaupungin nimeä tähän hätään. Sielläkin myytiin vain punaista versiota. Keltaista en ollut aiemmin nähnyt. Oikeasti niitä on olemassa muistaakseni pari makua enemmänkin.

Kyseessä on siis Campari-pohjainen limuviina, vaikka eihän Campari mikään viina ole. Jos tuosta tulee hirveä hitti olen tietenkin ollut edelläkävijä. Jo minun isomummoni oli Campari-friikki. Silloin oli kai kieltolaki eikä sitä edes myyty Suomessa. Minun ikäluokkani järjestämissä bileissä tuo on varma valinta matkaevääksi: kukaan ei tule pummaamaan. Miten hitossa joku voi maistua noin pahalta, vaikkei siin oo alkoholiakaan paljo paskaakaan, kuuluu yleisin kommentti.

mixx-pulloja


Tässä sitä vain remutaan, vaikka kiire olisi. Pitäisi taittaa yksi lehti, toteuttaa yksi juliste, suunnitella yhdet nettisivut ja uudistaa toiset. Olisi tietenkin suotavaa, että kaikki olisi valmista maanantaina. Viikonloppuna menen sentään kurssille, joka opettaa minua viimein tietokantajulkaisemaan webissä. Minä kun en moista osaa ja tunnen suurta alemmuudentunnetta.

Mitä siis kuuluu vastata, kun kaveri kehotti lähtemään maanantaina risteilemään Ruotsiin?

7 on viitsinyt kommentoida:

Campari Mixx on ihan hyvää. Itse kyllä täräyttäisin siihen - ehdottomasti samaan hintaan - vähän enemmän Camparia, joka nyt ei siinä paljon maistu. Ja minun Camparini maistuu aina.

1/22/2005 10:04:00 ap.  

Jos seura on hyvää, niin minä kyllä lähtisin Ruotsiin. Mutta en koskaan olekaan osannut asettaa asioita tärkeysjärjestykseen.

Toisaalta kannattaa kuunnella kehoaan: onko keskeneräiseten töiden aiheuttama ahdistus vielä siedettävissä olevaa, vai joko napsahdus on lähellä? Napsahtamaan asti ei kannata päästää.

PS Mulle voi tuoda pari olutta tuliaisiksi.

1/22/2005 11:37:00 ap.  

Camparista voikin sujuvasti siirtyä Fernet-Brancan katkeraan, mutta ystävälliseen seuraan.

1/22/2005 01:58:00 ip.  

Camparihan on vain (halpa) ulkomainen jäljitelmä. Kyllä Carillo on oikea valinta. Campari-tuoremehu jees. Ja vielä parempi on Respect: Campari + tuoremehu + vodka + Russian (tietyissä piireissä oli joskus suosittu yhdistelmä).

1/23/2005 12:16:00 ap.  

Kyllä kotimaisista Champion on lähempänä Camparia kuin Carillo. Muistaakseni.

1/23/2005 12:45:00 ap.  

Ilmeisesti kyse on jonkinlaisesta huonosta huumorista [ja sellaistahan ei tässä blogissa suvaita]. Nuo halvat kopiothan ovat melkein kuin yrittäisi leikkiä coolia Creativen soittimen kanssa.

1/23/2005 02:25:00 ap.  

Kappas, en ollut moisesta Brancasta kuullutkaan. Täytyy tutustua.

1/23/2005 02:32:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds