Nytpäs kävi hassusti. Tein nettitestin, jonka tuloksen ajattelin oikein julkaista. Kas tuossa:


mitvit
Olet Mitvit! Uskallat kertoa kaikille, mitä olet mistäkin mieltä.
http://www.lariq.net/blogit/mitvit/


Kuka kuuluisa [sic] huippublogaaja sinä olet?
testin tarjoaa Quizilla [ja suomennoksen minä]


Eikös vain olekin melkein ironista julkaista testitulos, jossa kertoo olevansa kuin joku, joka avoimesti vihaa aivottamia testien täyttelijöitä.

Minun päähäni pälkähti yhtäkkiä ajatus litraisesta lasisesta olutpullosta. Voiko vastenmielisempää ajatusta ollakaan. Pullea ja kolhiintunut, luotaantyöntävän ruskea. Kohta joku muistuttaa, että pienemmätkin olutpullot ovat ruskeita, mutta ne eivät ole sitä samalla tavalla. Myydäänköhän olutta enää nykyään litran pulloissa. En ole seurannut.

Lapsena tietenkin rationaalisena ihmisenä kummastelin, miksi meidän piti tyytyä litraisiin Kokispulloihin, kun aikuiset joivat oluensa yksityisistä pikkupulloista [vuonna -96 markkinoilla hetken ollut muovinen litran kokispullo oli muuten just sopiva, puolitoistalitrainen on minusta turhan suuri]. Ymmärrät sitten isompana, luvattiin. Tämä on yksi niitä harvoja asioita, joita ymmärrän.

Rationaalisesta lapsuudestani muistuu mieleen myös toinen juttu. Olin ehkä neljän, sillä luultavasti muistaisin itsekin, jos olisin viisi ollut. Kolmivuotiaana en kuitenkaan osannut vielä puhua.

Äiti, minä kysyin.
Syödäänkö ihmisiä?
Ei, [nimi], ei ihmisiä syödä, äiti kertoi.
Miksi ei, kummastelin.
No, ei tietenkään. Ja miksi pitäisi?
No, kun eikö maailmassa ole paljon ihmisiä, joilla ei ole ruokaa? [minä tosiaan puhuin kirjakieltä lapsena, pääsin siitä eroon vasta koulumaailman koulimana]
On, mutta ei ihmisiä silti syödä. Kuolleita pitää kunnioittaa.
Eikö tuo ole aika epätarkoituksenmukaista?

Kyllä lapset sentään ovat kultaisia.


2 on viitsinyt kommentoida:

Mutta jos sinä olet mitvit, niin kuka minä sitten olen? No en minä ainakaan sellainen ole, joka uskaltaa mitään mieltä kertoa. Tai avoimesti vihata. Että ole sinä sitten vaikka se.

Mitvitistä pälkähtää kyllä luontevasti litrainen olutpullo.

1/30/2005 03:16:00 ip.  

En minä ketään vihaa. Minusta Schizokin on ihan kiva, mutten epäröi sanoa sitä.

1/30/2005 05:18:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds