Jonoteoria

Minä tällaisena kärsimättömyydestä kärsivänä nykykärvistelijänä en millään jaksanut odottaa ulkona kahtakymmentä minuuttia aiemman bussini myöhästyttyä ratkaisevat pari.

Niinpä suuntasin jonottamaan lähimpään McDonald'siin. Laskeskelin, että jonottaminen olisi kannattavinta. Ei joutuisi suotta maksamaan mistään. Sen sijaan silkat norkoilijat tavataan potkia pihalle [eikä aina kehtaa käydä heittämässä sitä vanhaa ranskanperunoiden laadunvalvonta -juttuakaan].

Tuurini oli suorastaan oivallinen. Edessäni luikerteli hiljainen kellonaika huomioon ottaen huomattava jono . Tosin ravintolan puolustukseksi täytyy sanoa, että he tekivät oman osansa pitämällä auki vain yhtä kassaa.

Koko aikana taakseni ei tullut yhtään asiakasta. Hiljaa mielessäni myhäilin tyytyväisenä onneani: jos bussini olisi lähtenyt vaikka vartin myöhemmin, olisi ollut aivan keinoton.

Sittenkin tuntui kummalliselta, kuinka hampurilaisenvalmistaja oli onnistunut unohtamaan jonkun onnettoman burgerista pohjan. Oliko hän ajatuksissaan vain pursottanut majoneesimöhnää laatikon pohjalle ja heittänyt perään salaatin ja pihvin [joidenkuiden mielestä on väärin, että joku, joka on ajatuksissaan, joutuu valmistamaan hampurilaisia, mutta elämä on]?

Tämän jälkeen oli jo helpompi ymmärtää, että seuraavasta purilaisesta puuttui pihvi. Where's the beef, kysyy haukotteleva yleisö. Aika lopettaa, ennen kuin huomaavat, että tästä puuttuu kansikin. Ja seesaminsiemenet.

Vielä tärkeä varoituksen sanajono kaikille meillä kotonakotona kävijöille. Jääkaapissa ollut jukurtti maistui hivenen kitkerältä. En ehtinyt nielaista paljoakaan ennen kuin kurkkasin pe-päiväyksen: 25.12.04. Ikäisekseen hyvin säilynyt. Sitä se tekee, jos jääkaappi ei hajoa välipäivien aikana.

Laitoin purkin hieman prominentimmalle paikalle, jotta joku muukin löytäisi sen. Prominentti on suomeksi keskeinen. Anteeksi.

[tekstin kirjoitin sentään bussissa, jotten tuhlaisi aikaani. i'm lovin' IT sanoi nörttikin.]

1 on viitsinyt kommentoida:

Sen verran nyt oppii blogeistakin, ettei jugurtin ikää lasketa päivissä tai viikoissa, vaan kuukausissa. Ja hyvin kelpaa jos on nälkä.

1/13/2005 02:25:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds