Berlin, Berlin

IS:n lööppi löytyneestä Niinistön pelastaneesta tolpasta mietitytti minuakin. Olisin kaivannut uutista, jossa Ilta-Sanomat ilmoittaa lähettävänsä retkikunnan Thaimaahan kadonnutta tolppaa etsimään. Kiusallisesti asioista uutisoidaan vasta kun on jotain myönteistä kerrottavaa. Tai suorastaan huojentavaa kuten tässä uutisessa.

Minä syytän katastrofiuutisointia siitäkin, että teksi jatkuvasti mieli sanoa Thaimaaseen. Mitä enemmän ihmiset puhuvat Thaimaasta, sitä enemmän he taivuttavat sen väärin ja sitä enemmän se tarttuu minuunkin.

Kokeilin eilen lähettää sähköpostin väärään osoitteeseen. Juuri sille henkilölle, jolle ei pitänyt. Jota piti kommentoida kuin selän takana. Kuin kirjoittaa tietokantaan, että asiakas on mulkku. En suosittele.

Tänään innostuin jälleen Berliinistä. Saksankurssini aikomuksena on matkustaa sinne jossain vaiheessa kevättä. Minä en ole koskaan käynyt siellä, vaikka aina on tehnyt mieli. Toivottavasti aikataulut sopivat eikä hinta nouse liian kalliiksi.

Berlin, Berlin, dein Herz kennt keine Mauern
Berlin, Berlin, du bist kein Tabu
Berlin, Berlin, es gibt nichts zu bedauern
Berlin, Berlin, bei einem Rendezvous

Opettaja soitti John F und die Gropiuslerchen -yhtyeen [melkein yhtä iskevä nimi kuin Indx:llä] kappaleen Berlin, Berlin (Die Mauer ist weg), joka yhdistää kornilla tavalla kasarivirvelin, selkärankaa viiltävän kertosäkeistön ja puhesamplaukset, joista Antero Mertarantakin olisi kateellinen.

Onnistuneestipa jälleen suunnittelen jo etukäteen, kuinka parhaiten tuhoaisin tämän lukukauden.

Mitäpä muutakaan päähän pälkkineille typerille lauseille tehtäisiin kuin kirjoitettaisiin ne blogijutun painolastiksi. En enää kirjoittele vessanseiniinkään. Opin kerrasta. Tekstini ei ole saanut parissa vuodessa kuin muutaman hassun kommentin. Eivätkä nekään niin hassuja ole.

Kas tässä, virallinen maanantain huonompi juttu [ei voi käyttää komparatiivia, ellei kerro, mihin vertaa]:

Tiedän tunteen ja tunnen tieteen, sanoi emootiotutkija.

Tätä en ollut nähnyt aiemmin. Hauska, väittäisin. Varokaa, omenoita!

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds