Sanavalintoja

Tarkkaavaisimmat lukijani – enkä usko minulla muita olevankaan – lienevät huomanneet minun alkaneen käyttää yksigeellisiä termejä tyyliin blogaaminen ja blogasin.

Uskon, että tähän suuntaan ollaan menossa, sillä se nyt vain on helpompi sanoa. Aivan vastaavasti kuin koulussa sanottiin ennen vanhaan psykka, nykyään vain coolisti psyka. Iäkkäimmät saattavat muistaa, kuinka aikoinaan ei vielä puhuttu edes fysasta ja kemasta.

Siltä varalta, että suunnitelmat pettävät, on aina hyvä olla b-vaihtoehto [joidenkin teorioiden mukaan bi-seksuaalisuudessa on kyse juuri tästä, mutta älkää minulta kysykö]. Jos siis vielä jossain vaiheessa joudun elättämään itseni spämmerinä, minulla on ainakin Viagralle slogani valmiina: Elinvoimaa! [tuo vitsi on varmasti vanhempi kuin tuotetta käyttävät ukkelit keskimäärin].


En nyt muista, olenko koskaan ennen katsellut tätä uutta pohjaa IE:llä, eli en tiedä, onko ongelma ilmennyt ennenkin. Nyt oli tarjolla vain moinen selain, ja tiedoksi: Pää ja muu sivukama lilluu alimpana viimeisen näytettävän postauksen perässä.
No voi surku. Onko tämä yleisempääkin, voiko joku IE-ihminen valaista? Kurkkasin tilastoja, ja ilokseni lukijani ovat kovin valaistunutta väkeä. 40 prosenttia vierailuista tehdään Firefox 1.0:lla ja vielä 8 prosenttia jollain muulla Firefoxilla. Safaria käyttää 19% lukijoista [eli sinä, itse ja äitisi]. Eri IE-versioilla on 22%:n osuus. Ei paha.

Käyttiksistä merkittävimmät ovat Win XP 55,6%:n osuudellaan sekä Mac OS, jolla sivua luetaan 27%:lla käynneistä.

Vesi oli korkealla jo perjantaina, kun viimeksi rannikolla liikuin. Tuollaisen kuvan linkkasivat äsken. [lisäys] Pinserissä noita kuvia on näemmä ihan tulvimalla.

7 on viitsinyt kommentoida:

Aamulla yksi läheisesti tuntemasi pakettiauto seisoi meressä odottamassa rantavallin murtumista. Sitten vesi laski. Melko lähellä oli "en koskaan enää..."

1/09/2005 08:51:00 ip.  

Joo, kuulin tuosta. Epäilemättä syy olisi ollut joka tapauksessa minun...

1/09/2005 08:57:00 ip.  

Ka, niinpää lilluu pohjalla. Vähän leveä sidebarkuva, kun ei vierelle mahdu...

1/09/2005 09:24:00 ip.  

Lisähavaintoja:
MacIE yrittää avata Päätä ja muuta sivupalkkia oikeaan paikkaan, mutta jumittuu rantapallottamaan.

WinIE ei avaa kaikkia kuvia (esim. lätkäkuva, monet Uuno-jutun kuvista jne.)

1/10/2005 08:50:00 ap.  

Tämä pohja muistaakseni olikin ronkeli koonsäädölle eli pitää monesta kohtaa koodia viilata jos tahtoo niin tehdä. IE:ssä näkyy, että pää- ja laitapalstojen leveydet ovat yhdessä leveämmät kuin niille varattu tila.

Tai sitten sinun pääsi vain tosiaan kaipaa kutistamista.

1/10/2005 03:32:00 ip.  

Kiitos kommenteisa, tutkin asiaa huomenna, kun pääsen äärelle peeseen.

1/10/2005 04:01:00 ip.  

Oletko harkinnut käyttäväsi sanaa blogittaa? Logien tallentajat ja ylläpitäjät kyllä ovat kautta aikain ja rantain aina logittaneet, paitsi tietysti laivoissa joissa lokeja on käytetty vain laivan nopeuden mittaamiseen.

1/22/2006 02:02:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds