Biaatch

Täytesanat, tuo reaalimaailman roskaposti, tukkivat tarpeettomasti jo entuudestaan vajavaista informaationvälityskapasiteettiamme. Suotta eivät Suomen äidinkielenopettajat siivoa niinquja ja vittuja nuorisomme suista.

Ajatelkaa vaikka amerikkalaisperäistä onnittelulaulua, joka suomeksi kuuluu Paljon onnea, Vaan. Oletettaen, että tuota ei lauleta jomman kumman vaanija-blogaajan merkkipäivänä, koko vaan-sana on ylimääräinen tilke, jolla täytetään yksi kallisarvoinen tavu.

Vaan on myös vähättelyä. Se on kuin toivotettaisiin onnea, mutta ihan noin niin kuin muodon vuoksi ja vähän vain. En kuitenkaan usko, että kukaan olisi koskaan yhtynyt onnittelulauluun kuin täydestä sydämestään ja joka sanaa todella tarkoittaen.

Se on kuin joku sanoisi kiitti vitusti, eikä oikeasti tarkoittaisi kiittää.

Ja miettikääpä, kuinka iskeviä blogin nimiä olisivat vaikkapa Kysyn ja Varo.

Kaikesta huolimatta on tullut aika lanseerata kokonaan uusi täytesana suomen kieleen. Se on vastaus viikkokausien huhuiluun ja paljon parempi kuin etukäteen julkisuudessa huomiota keränneet väärennökset. Se on tyylikäs ja minimalistinen. Se on biaatch. [saatavilla myös useammalla a:lla, mutta lisäyksen voi suorittaa ainoastaan valtuutettu merkihuolto]

Tuo JCP:ltä oppimani sana on kätevä tunkea minne vain. Tyypillinen käyttöesimerkki voisi kuulua seuraavasti Sitse biaatch sano, että lähe menee. Biaatch siis esiintyy kuten tavanomainen niinku- tai vittu-sana.

Tarkempi etymologinen tarkastelu viittaa saksan suuntaan [shcutten Sie up, bitte, JCP sanoo]. Esimerkkilauseesta Anna maitoo, biaatch huomataan, että biaactchia voidaan käyttää bitten tapaan kohteliaana pikkusanana.

Eikös kaikki ollakin jo tänään hieman kohteliaampia ja huomaavaisempia lähimmäisiämme kohtaan [niijust, biaatch, sanoo JCP].

3 on viitsinyt kommentoida:

Vielä vinkeämpää olisi, jos nuoriso alkaisi käyttää puheessaan täytesanana 'biaatchin' sijasta termiä ATM.

"Sitä mä menin ATM hengaamaan alkon eteen ja joku ATM pultsari tuli siihen ja ATM mä pyysin sitä hakemaan mulle ATM light-siideriä..."

1/12/2005 10:41:00 ip.  

ATM? Ellei kyseessä ole pankkiautomaatti, niin kyseessä saattaa olla varsin yleinen poke-pätkistä suurelle yleisölle tuttu toimintamalli. Heh. En tosin oikeen ymmärrä miten se silloin sopii juuri mihinkään lauseeseen. Toisaalta, väliäkö sillä, biaatch ;-)

5/16/2007 07:49:00 ip.  

toi biaatch juttu toimii ku tulpaton mopo eli potkii boolsseille ihan kybällä! eli kannatetaan. comprende, ATM biaatch?

3/06/2011 01:52:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds