Hyllytettyä jätettä

Vesikatkon merkityksenkin ymmärtää parhaiten vasta nukuttuaan tunnin liian kauan. Onneksi vedenkeittimen pohjalle oli jäänyt kupillisen verran. Sellaista määrää ei saisi tietenkään keittää; keittimessä on minimiviiva.

Siinä missä klassinen näkemys aiheesta, onko lasi puoliksi täynnä vai tyhjä vai sisältääkö se kenties piimää, myös suhtautuminen vedenkeittimien minimiviivoihin jakaa kansaa kahtia [kuka hullu nyt piimää kaataisi vedenkeittimeen?]. Joidenkuiden mielestä koko viiva on älytön, koska samalla laillahan se toimii kuin muutenkin, vettä vain on hieman vähemmän. Toisten mielestä viivan olemassaolo on merkittävä indikaattori sen tarpeellisuuden puolesta.

Minä kuulun jäljempään ryhmään, mutten noudata itseäni.

Päivän meemikysymys kuuluu: dippaisitko hammasharjasi vessanpönttöön? Minä kyllä muuten, mutten tuohon pönttöön. Laitoin WC-ankan boikottiin pari vuotta sitten, kun muuttivat nimensä WC-duckiksi, ja tulokset alkavat näkyä.

Sarjassamme Näin menestyt elämässä ja saat lukijoita blogillesi [eikö kyseessä olekaan yksi ja sama asia?]: vessanpöntön kansi kannattaa sulkea ennen kuin pesukoneen laittaa päälle. Minulla on pudonnut pönttöön vessapaperirulla sekä koneen päällä tuomiotaan odottanut kasa puhdasta pyykkiä. Kaikkien ihmetykseksi pönttöön pudonneet paidat jumittuivat niin etevästi, ettei yksikään kastunut.

Meikäläinen pönttö on todennäköisyyksien valossa varsin ärhäkkä kastelemaan sinne pudonneita vaatteita. Saksalainen ns. hyllymallinen pönttötyyppi on tiettävästi suunniteltu juuri tämä silmällä pitäen. Käyttömukavuus tavanomaisessa tilanteessa on jäänyt vähemmälle huomiolle. Pöntönkannen auki jättäjien lisäksi hyllymalli lienee rate my poo -palvelun käyttäjien suosiossa [oikeasti, älkää klikatko... olin minä tuon sivun nimen kuullut, mutten tiennyt, että se on oikeasti olemassa. nyt vain odotellaan, milloin tietokoneeseen saadaan hajukortti].

Korteista ja käyttömukavuudesta tavanomaisessa tilanteessa puhuttaessa on vaikeaa sivuuttaa pankkiautomaattien toimintaa pankki/luotto-yhdistelmäkortin kanssa. Nykyään on mahdollista nostaa käteistä myös velaksi. Tämän vuoksi pankkikortin käyttäjän on joka ainoalla kerralla rahaa nostettaessaan mainittava, ettei halua nostaa rahaa luottokortin avulla. Joutuuhan kaupassakin erikseen mainitsemaan, kummalla maksaa, mutta siellä siitä sentään saa kiksejä [ensimmäisen viikon ajan ainakin].

Ja tunnusluvun syöttämisen jälkeenkin joutuu nykyään painamaan entteriä. Ei tästä ollut puhetta ennen EU-kansanäänestystä.

Oli minulla jotain asiallistakin, mutta en muista enää. Se on varmasti lohdullista. Kirjoitin mielestäni eilen kovin asiallista pohdintaa rinnoista, ja sain juuri kuulla välikäden kautta pr-vastaavani hieroskelleen käsiään, että noniin, ihan oikein sille, että menetti taas yhden lukijan, kun tuollaista menee kirjoittelemaan.

Tapasin eilen yhtä hallitusta vaihdettaessa monta mielenkiintoista vanhempaa opiskelijaa. Minua on jotenkin turhauttanut joidenkin kanssakoululaisteni näkemyksenpuute, mutta näillä tyypeillä sitä tuntui olevan sen verran, että sain jälleen ymmärtää, että minulla on edessäni pitkä matka.

Minusta tuntuu lähes poikkeuksetta, että mitä enemmän opin, sitä enemmän ymmärrän, etten tiedä mistään mitään. Ja pidän sitä lohdullisena. Jonkinlaisena vapauden illuusiona.

Kertoivat yhdestä entisestä assistentista, ja ymmärsin itsekin olleeni hänen opetettavanaan. Ei teidän ole tarpeen häntä tuntea, kutsutaan siis vaikka Saijaksi. Minun mielikuvani Saijasta on, että hän on ihastuttavan häiriintynyt ihminen. Pitämissään tenttiä edeltäneissä harjoituksissa hän korosti, että muistakaa nyt, että vaikka tämä asia tuntuu turhalta ja typerältä, teidän ei tarvitse osata sitä kuin pienen ohitsekiitävän hetken ajan. Sen jälkeen voitte unohtaa aivan kaiken. Tämä on vain tällainen jonkun opetusohjelmaan onnistuneesti lobbaama kurssi, jolla ei ole mitään merkitystä valtaosan tulevaisuuden kannalta.

Muutamaa vuotta aiemmin hän oli kuulemma innostunut tanssimaan pöydällä joillain sitseillä. Yleisön huudeltua villisti akateemisissa älykköpiireissä tunnettua korkealentoista housut pois -kehoitusta hän oli lopulta toteuttanut ehdotuksen. Paikalla olleet fuksit olivat katsoneet ihmeissään.

Vielä enemmän ihmeissään he toki olivat Saijan saavuttua seuraavana aamuna esittelemään itseään pääassaroimansa kurssin aloitusluennolle. Kuulemma koko sali puhkesi aplodeihin.


0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds