Suomalaista. Elämää.

Minä kuuntelen paraikaa mäkihyppyä. Kuka mahtoi keksiä, että sinänsä sympaattista, tuskin se hänen vikansa on, Ahosta tulee kutsua Kuninkaaksi? Kai syyllinen on hirtetty ansionsa mukaan pikkuvarpaastaan Lahden Betonin torniin, missä tuuliverkotkaan eivät pidättele luonnon raivoa.

Mäkihyppy on tunnetusti yksi maailman typerimmistä urheilulajeista [häviää kyllä kirkkaasti kesämäkihypylle]. Suoritus kestää jokusen sekunnin. Potentiaalisesti kiinnostavia suorittajia on kourallinen. Välissä on nippu mitättömyyksiä ja mainostaukoja.

Oletetaan nyt, ettei pyrytä lunta, tule sankkaa sumua tai hirvittävää tai edes pyörivää tuulta. Oletetaan myös, etteivät norjalaiset tuomarit ole puolueellisia eikä jury päätä siirrellä puomia miten sattuu. Ja että mäkihyppyreitä kasvaa luonnossa ilman veronmaksajien panostusta.

Onhan se sentään visuaalisesti paikoin suorastaan kaunista, jos vaikka maastohiihtoon vertaa. Tuota voisi seurata sellaisina tehokkaina vartin koosteina.

makihyppy.suomalaista.elamaa.

Kukahan onnellinen tuonkin iskulauseen on muotoillut? Ja mahtaako hän olla sukua sille kaverille, joka julistaa minuuttia myöhemmin samalla kanavalla:

hockeynight.suomalaista.elamaa.Ilmeisesti tämä ei ole mikään sattuma, vaan Maikkari [vihaan tuota sanaa kuin Akkaria, vaikka vekkariin suhtaudun lähes neutraalisti] on todella ottanut tehtäväkseen speksata Suomalaisen Elämän. Mitähän vielä? Salatut. Elämät. Suomalaista. Elämää. Näillä itsemurhaluvuilla ei mikään ihmekös tuo.

Uuden suosittelemani merkkisen tietokoneen hankkinut kaverini poikkesi kylään, ja opastin hänelle perusteita ja hauskoja epäoleellisuuksia. Minulla ei ole erillistä langatonta tukiasemaa, mutta oli mukavaa laittaa tietokoneesta päälle langaton nettijako ja käskeä kaveria tarttumaan kiinni.

Hän kehotti minua tutustumaan saksalaisesta kansanmusiikista ammentavaan Heinoon. Kiinnostavaa, sanoin kohteliaisuuttani.

Kuten myös tämä. Kehuin Tenacisous D:tä joskus aiemmin, saa nähdä, mitä tästä tulee.

4 on viitsinyt kommentoida:

Täydellistä. Typeryyttä. Nimittäin:

Loppiaisen takia Nelonen ilmeisesti onkin muuttanut ohjelmistoaan (idiootit, tajusivat vasta viime tingassa että on pyhä) ja Tenacious D:n tilalla näemmekin romanttisen draamaelokuvan Mr. Jones tai jotakin muuta täydelliseltä roskalta kuulostavaa.

Näin ainakin kertovat telkku.com ja nelonen.fi.

Jumalauta.

1/06/2005 08:50:00 ip.  

... paitsi että hyvin epävarmasta lähteestä kuulin, että telkku.com näyttää ilmeisesti väärän viikon ohjelmia sivuillaan. Ja Nelonen kai varastaa ne sieltä. Minä en tiedä!

1/06/2005 09:09:00 ip.  

Entäpä mäkkäri, landelaisittain? Itse kammoan sitä sanaa eniten noista, luulisi toisaalta sinullekin käyvän paremmin sen stadilainen versio "mäkki".

1/06/2005 09:23:00 ip.  

Voi ei, menin sitten heräämään aivan suotta. Voi Nelonen, minkä teit. Mr. Jones, tämäkö on käsityksenne törkytorstaista. Voi rähmätäytetty haggis.

Tuo nimiseikka on sikäli kovin kummallinen, että kuulin Mäkkäri-sanan ensinnä pääkaupunginserkuiltani. Minun kaverini (jotka minun tapaani asuivat eräässä toisessa kaupungissa) puhuivat kyllä Mäkistä.

Kun nyt mietin näitä tähän tapaan johdettuja sanoja ja reflektoin samalla mielialojani, niin enhän minä kovin hyvälle tuulelle tule [Hiton Nelonen, en minä näin äkkiä unohda]. Sytkäri +/-, sekkari -, vetskari +/-, taskari -- [aargh], laskari +/-, selkkari + [wtf?], Salkkari --, folkkari -, volkkari +/-, telkkari +/-, talkkari -, limppari +/-, Donkkari +/-, Zenkkari +/-, henkkari +/-, Tennari -, ponnari + [kuka voisi vastustaa poninhäntiä, sanoista viis, ponnahduslaudalle en antaisi noin paljoa pisteitä], hamppari --.

Tämä on hieman hankalaa ja tarvitsisi tarkempaa määrittelyä. Tekijänimet kuten leikkuupuimuri eivät kuulu listalle. Muttan entä sanat kuten fiilari, häläri, pilari, killeri ja Siiri.

1/06/2005 10:24:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds