Tukoksia täälläkin

Tänään oli taas kesä, vaikkei aivan niin kuin eilen, ja minä haljoin kaupunkia shortseissa ja sandaaleissa kuin mikäkin. Suomenlinnassa oli kovin tuulista ja jalkoja särkee pallon potkiminen. Eikä laukkuakaan ole mukava kantaa, kun palaneet hartiat heikot. Sandaalit hiertävät, pitäisi muistaa. Hymynikin johtuu vain auringon kipristämistä kasvoista. Sittenkään jaksa yhtyä näihin surkuttelijoihin.

Minä olen kokenut viime ajat vastaavia tuntemuksia kuin Turun-kirjeenvaihtajamme. Hirvittävä blokki päällä. Ei mitään intoa minkään sanomiseen, silkkaa väkinäistä puurtamista. Tänne olen sentään jotain tuottanut hampaat irvessä ja näkeehän sen.

Oikeasti kaikki aikani on kulunut proosapostaukseni suunnitteluun. Työnimi BPT ja maailmankaikkeuden laajeneminen.

Sittenkin jotenkin lohdullista, että HKL:n ja STA:n myötä syntyneen bussiyhtiön nimeksi valittiin Helsingin bussiliikenne eikä esimerkiksi Helberum. Kotisivu [otsikoltaan tuttavallisesti pelkkä home] on tylsä kuin linja-auto ja logonkin on joku rukka joutunut väkisin vääntämään.


helb


Joku voisi sanoa, että rahaa ei ole ainakaan tuhlattu epäoleellisuuksiin.

***

Lueskelin pitkästä aikaa käyttöohjetta. Riemastuttavaa puuhaa ja hyvää täytettä ideaköyhälle blogitekstille:

Serveri antaa automaattisesti ensimmäiselle näyttölaitteelle tunnistenumeron 16 ja seuraavalle 17 jne. Se järjestys jossa painetaan laitteiden avulla näppäintä tulee olemaan sama jossa Remote Control kaukosäädin yksikkö ohjaa laitteita (eli käyttää sanoja nimiä siinä järjestyksessä).

[sic x n]

Sitä vastoin jos serveriä ei käytetä, laite saa tunnistenumerokseen vastaavasti [?] kahdeksaisen.

Mikäli useampi mittari on saanut vahingossa saaman tunniste numeron on nämä initialisoitava uudelleen jotta vältyttäisiin häiriöiltä Nexus tietoverkossa. Tämä tehdään siten että käynnistysvaiheen aikana painetaan kyseisen laitteen YLÖS ja ALAS näppäintä samanaikaisesti juuri silloin kun näytössä näkyy versio ja tunniste numero.

Hauskaa sekin, että kertovat vuoroin näytöllä lukevan PrESKEY, vuoroin PrSSkey, vaikka kuvissa seisoo PrSKEY. Saapa nähdä, mitä ohjeen kolmas sivu tuo tullessaan. Lupasivat selittää tuonnempana käyttämänsä lyhenteet AWA, BTW ja CTS: jäljempänä tässä manuaalissa on nämä edellä luetellut toiminnot kuvattu tarkemmin. Lohdullista, onpahan jotain, mitä odottaa.

Proosapostausta kun en suosittele odottamaan vielä toviin.

***

Tämän kurjuuden keskellä minä täytin nettitestin, via [kai nyt lapsetkin tietävät, mistä nettitestit tulevat]. Minun kerrotaan olevan tylsä, mikä on osuvaa, sillä en mitään muuta niin pelkää tylsältä vaikuttamista. Ja kuin kohtalooni alistuen menin sitten julkaisemaan tämänkin tekstin.

Vaan ettepä sentään osaa vihata minua, hih-haa! [käännös minun.][kun opettaja kerran pyysi.]

Viittaaja

Istuit epäilämättä lapsena etupulpetissa kättäsi ilmassa viuhtoen, opettajasi sitä vastoin yritti epätoivoisesti välttää sinulta kysymistä – olithan ainoa hiton lapsi, joka ylipäänsä viitsi vastata. Persoonallisuutesi pääpiirteet ovat selvästi järkiperäisyytesi ja ulospäinsuuntautuneisuutesi. Olet siis kuin puhuva taskulaskin sekä tyypillisesti hellä ja vähemmän ylimielinen kuin useimmat muut ihmiset. Mikä sitten on vikasi? Olet tylsä, ja silloin kuin et satu olemaan, olet yksinkertaisesti ärsyttävä ultra-loogisine vastauksinesi ja jatkuvine tarpeinesi puhua toisille. Joten jatka viittaamista, poju. En oo kysymäzä. Olet liian looginen, puhut liikaa ja nöyryytesi ja hellyyteesi saavat minut vihaamaan sinua entistä enemmän, sillä ne likimain saavat minut tuntemaan, ettei minun kuuluisi vihata sinua. Mutta vihaan. Syvästi.

9 on viitsinyt kommentoida:

Täti-penseä voi toki kommentoida ja kertoa, kuinka gentle olisi tullut tässä yhteydessä kääntää. Hellä näyttää hölmöltä. Olisiko siivo ollut parempi...

5/26/2005 01:17:00 ap.  

Ainahan niissä nettitesteissä jokin totuuden siemen on. Mutta tämän osuvammin mikään testi ei voisi kuvata sitä, millaiseksi olen PA:n ajatellut. Paitsi, ettet minusta ole ollenkaan tylsä!

5/26/2005 08:06:00 ap.  

Enkä missään nimessä vihaa sinua!

5/26/2005 08:42:00 ap.  

Totuus... Mikä totuus se voisi muka olla, että minä olen luokan pelle? Minulla on kuulemma tapana parjata huoletta jokaista, josta vain saan väännettyä jonkinlaisen vitsin.

Niin siis tuon testin perusteella.

5/26/2005 10:29:00 ap.  

Uskomattoman oivallisesti laadittu testi! Jo kaksi kolmenkymmenen oppilaan luokastani on saanut juuri sellaiset luonnehdinnat, jotka itsekin opettajana olisin antanut. Sillä olethan sinä luokan pelle, Vt. Ja ihana sellainen.

5/26/2005 12:52:00 ip.  

Johan tässä pelle vallan punastuu. Sitten hän pesee punaisen maalin kasvoiltaan pois ja siirtyy takaisin juomaan viskiä ja suremaan särkyneitä ihmissuhteitaan. (Ei sillä oikeasti ole sellaisia ollut, mutta voihan sitä nyt surra.)

5/26/2005 04:32:00 ip.  

Hei, mäkin oon viittaaja!

5/28/2005 09:30:00 ip.  

Hups, olen vallan unohtanut lisätä sinut. Hyvä, että älähdit. Kaksi muutakin linkkiä pitäisi lisätä. Jos maltat tovin, niin laitan teidät kaikki samalla kertaa, kun seuraavan kerran keksin jotain kirjoittaa.

5/28/2005 09:38:00 ip.  

Hmm.. Kyllähän minä sinut olinkin jo lisännyt. Aikani on vain niin prominentilla paikalla, ettei sitä heti huomaa.

5/29/2005 12:40:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds