Jatkoimme Tervasaareen

Poistuin baarista ja loin katseeni valoisalle taivaalle, jolle nousisi pikapuoliin aurinko. Kohta on kesä.

Päässäni alkoi soida Springsteenin Glory Days äskeisen intoilijan jäljiltä. Uskon, että enin osa Bruce-faneista on intoilijoita [ei sillä, etten diggaisi itsekin]. Mietin sitäkin, että Springsteen ja Willis ovat molemmat aivan Brucen näköisiä. Sehän on lyhenne sanoista brute force, ellette tienneet.

Ylioppilaskesänä – siihen aikaan kun maailma oli vielä avoin ja kaikki mahdollista – olimme tulleet baarista jo kauan sitten, sillä ymmärsimme, että ulkona olisi hienompaa. Istuimme laiturilla Töölönlahden päässä, Finlandia-talon kupeessa, ja imimme energiaa Camparin jämistäni.

Emme välittäneet viimeisistä yöbusseista. Huijasimme kolmannen meistä mukaamme väittäen olevamme matkalla Liisankadun taksitolpalle. Ei siinä yhtään autoa ollut.

Jatkoimme Tervasaareen ja nappasimme kuivumistelineeltä maton suojaamaan housujamme aamukasteiselta nurmelta. Yhden teorian mukaan väri ei tartu, ellei liiku. Minä en pysty istumaan liikkumatta. [Sitä paitsi kokeilin kerran: istuin koiranpaskaan ja kyllä tarttui.]

Siinä me istuimme ja katselimme auringonnousua. Ne olivat kovin kauniita sinä kesänä. Kiirettä ei ollut, ensimmäisiin busseihin vielä tunteja. Saatoimme eksperimentoida ylioppilaslahjoiksi saamiemme digikameroiden makro-ominaisuuksilla ja napsia lähikuvia ruohonkorsista.

ruohonkorsia

Muisto on kaukainen ja lohduton. Mikään ei estä, muttei enää koskaan. Nykyisen maailman lattiat ovat tahmeita, täynnä lasinsiruja ja teräviä kyynärpäitä.

2 on viitsinyt kommentoida:

Huijasimme kolmannen meistä mukaamme väittävämme olevamme...

Mukava tarina ja nätti kuva, mutta tuo väittävämme ei kyllä kuulosta minun korvani millään muotoa käyvältä käyttötarkoitukseensa.

Bruce-fanina arvostan oivaa bru-ce-sananselitystäsi.

5/22/2005 11:43:00 ip.  

Korjasin. Minä kun vierastan temporaalilauseenvastikkeita [niitähän käytetään kovin yleisesti väärin englannin ingiä mukaillen] niin näköjään saatan kirjoittaa mitä sattuu.

Enää mietitään, kummasta Brucesta Äiti puhuu.

5/22/2005 11:51:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds