Tänne oli tultu Antti Tuiskua etsien, ja täytyy myöntää, että Antti on ollut paljolti ajatuksissani viime aikoina [siksi et siis ole ajatellut seksiä]. Olen hieman huolestunut hänen luovuudestaan. Ensimmäisen levyn nimeksi keksittiin oivaltavasti ensimmäinen. Toiselle ei enää innovaatioenergiaa riittänyt, vaan se jätettiin tyystin nimettömäksi.

Hieman kuin legendaarinen White-albumi. Tiedä sitten, minkä värisenä Antin levy historinkirjoihin jää.

Antin uusi musiikkivideokin on niin kovin viaton, että sopii mainiosti blogin brändiin ja Vt:n määrittelemään kohderyhmään. Se nainenkin näyttää ihan Antin isosiskolta tai sen kaverilta. Sitä paitsi minustakin on coolia istua ikkunalaudoilla.

Jos en aivan väärin nähnyt, levyn bussinkylkimainoksen kirjasin on samainen Helvetica Neue, jota olen itse viimeisen puoli vuotta tunkenut joka paikkaan. Mulla on kattokaa ihan hirvee helvaticaneuekausi menossa.

Tigerin mukana tuli jokin uusi Helvetica, joka näytti kivalta sekin. On kovin sääli, että kivoja fontteja ei voi käyttää netissä, kun Windowsin kyljessä ei tule kuin Comic Sans, Times NR, Arial ja Verdana. Tämänkään sivun Optima ei näy.

Vielä hölmömpää on, ettei Wordin tyyleihin voi määritellä, mitä fonttia käytetään, jos ensimmäistä vaihtoehtoa ei kohdekoneelta löydy [niin kuin vaikka CSS:ssä voi].

Vieläkin hölmömpää on, että luultavasti voi, mutta minä en vain osaa.


***

Keksin sitten uuden taglinen. Tapahtuman A todennäköisyyttä tavataan merkitä P(A). Ja valtaosa maailman tapahtumista on sattumalta juuri aita.

Jossain elokuvassa sanottiin kerran The odds are against us, ja kääntäjä oli suomentanut sen Oddit ovat meitä vastaan. Tuosta on varmaan aika paljon aikaa, nykyäänhän voisi aivan luontevasti kuvitella sanovansa, että oddsit ovat pienet.

Näen sieluni silmin lukiopakkomiellettään kymmenen vuotta seuranneen stalkerin, joka onnistuneesti lavastetun vahinkotapaamisen näennäistä sattumanvaraisuutta korostaakseen tokaisee ensi reploikseen mitkä on, hei, oddsit.

Minä luulen aina, etten keksi riimejä englanniksi. Ja mietin vaikka seuraavia sanoja:

Steissi, feissi, pleissi, keissi

ja huomaan, että sieltä ne kaikki tulevat.

Hieman tähän liittyen muutama havainto päivän ulkomaailmasta. Tämä kuvankaappaus on Metro-lehdestä.

opi

Vai kieli poliisiksi.

Ei sillä, stand-up-komedia on hölmö sana, kun siihen saa tunkea noita viivoja niin maan piruiksensa. Olen itse oikonut jättämällä ensimmäisen pois. Kohta menen tosiaan katsomaan Andrétä livenä ensimmäistä kertaa. Siistiä. Krisse oli aika pettymys.

Seiska ei sentään petä. Bussien selkänojien rekrytarroissa sanotaan ilmeisesti seuraavaa [via JCP].

Olethan 17 vuotias ja omaat hyvän suomenkielen taidon.


[sic][sic][sic].

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds