Veronpalautuksen saajat ovat kaiketi leimallisesti joko tyhmiä tai laiskoja, mutta kyllä tuo minua ilahduttaa silti.

Olen saattanut ihmetellä ennenkin, miksi verotuksesta ei puhuta mitään peruskoulussa. Se kun sentään koskettaa meistä kaikkia [toisin kuin vaikkapa seksivalistus]. En muista tähän hätään, kuka ministeri mahtoi taannoin ehdottaa, että peruskouluun tulisi saada lisää yrittäjyyskasvatusta ja jokaisen valmistuvan tulisi osata tehdä liiketoimintasuunnitelma swot-analyyseineen.

Kiinnostavan kuvan peruskoulun nykytilasta sain Hencan linkin kautta. Luovaa hulluutta, informaatiota, intelligenssiä ja ideoita. Mikäs ihme se on, etteivät lapset enää ymmärrä edes jakolaskua viivan avulla.

Väliotsikko Runsauden sarvesta mahlaa sai minut hetkeksi luulemaan, että luen Milla B:n [onko hänkin lopettanut] kuvauksia viime yöstä. Sarvesta miestä, tiedättehän.

***

Tähtien sodasta tarinoidessani unohdin mainita muutaman ilmeisen outouden, joten palataanpa asiaan [spoilausriski leijuu ilmassa taasen].

Miksi Wookiet, joiden liaanit tulevat taivaista, huutavat mennessään aivan kuin Tarzan? Huutavatko kaikki liaaninkäyttäjät oikeasti Tarzan-huutoa, mutta koska Tarzan sattuu olemaan tunnetuin liaanisti, huuto on jäänyt elämään liaaninkäyttäjänhuudon asemesta Tarzan-huutona?

On mieletöntä kaupallista visionäärisyyttä keksiä, että Padmé säilyy elokuvasta toiseen yhtä hehkeänä, vaikka kaikki muut hahmot vanhenevat, Anakinkin kasvaa pojasta mieheksi. Varmasti tälle oli jokin looginen selitys, mutta meni minulta ohitse.

Ihmetytti myös se, miksi Obi-Wanin kuollessa neloselokuvassa [sori että spoilasin] hänen ruumiinsa cross-feidaa olemattomiin, mutta aiemmissa elokuvissa jedien kalmot eivät tavallisista poikkea. Kaappifanituttuni lupasi, että episodi III toisi tähän selityksen, mutta taisin sittenkin nukkua sen kohdan yli.

Hieman myös hämäsi se, että kun alkuperäisissä leffoissa annettiin ymmärtää valosapelin erinomaisuuden perustuvan Voimaan ja kykyyn nähdä asioita ennalta, nyt yhtäkkiä tyhmä robottikin voi tarttua valomiekkaan ja laittaa Obin ahtaalle. Ja jos robotti lyö yhtä aikaa kahdella miekalla Obia kohti ja tämä blokkaa iskut omallaan, miksei robotti tässä vaiheessa pidä toista miekkaa paikallaan ja tapa Obia toisella?

Ylipäänsä suututtavat kaikkinaiset superkyvyt, joita voidaan käyttää joskus, mutta ei taas toisinaan. Mitä dramaattista on jatkuvassa kuilujen partaalla kekkuloinnissa, jos jedit kerran pystyvät koska tahansa hyppäämään turvaan.

Paitsi tietenkin silloin, kun Anakin seisoo lautalla ja Obi-Wan rannassa. Silloin Anakinilla ei ole mitää mahdollisuuksia hypätä niin kauas, ettei Obi-Wan saa sohaistua häntä ilmasta. Miksei Anakin voinut tässä vaiheessa paiskata Obia Voimalla kumoon ja hypätä sen jälkeen?

Siinä ne sitten olivatkin. Muilta osin elokuva oli täysin looginen.

2 on viitsinyt kommentoida:

Ehkä uskottavimman selityksen tähän Lehdenkin uutisoimaan ongelmaan tarjosi aikanaan Ryhmä-X, jonka kokoonpanoon jossakin vaiheessa kuulunut Onnenpoika oli maailman onnekkain olento luotien väistelyssä summuussa pientä tsägää tarvitsevassa operaatiossa. Mutta voimat toimivat vain silloin kun hänen motiivinsa olivat _puhtaat_. Näppärää, eikö?

5/23/2005 05:46:00 ip.  

Taisit nukkua siinä kohtaa kun Yoda kertoi mikä tulee olemaan Lucasin TV-sarjojen idea.
SPOILERI: Liam Neeson on näet tullut takaisin tuonelan joen pimeiltä rannoilta (ja [oletan että hän] opettaa eläville jedisteliöille että miten cross-feidataan elokuvan neljännestä episodista lähtien aina hamaan loppuun saakka. Toisaalta, se ei selitä miten sarjan VI episodissa myös Paha Isä hyväksi muuttuessaan myös loistaa kuin muut... Ehkä se vaan on Coolia Sithiä.). Kandee pysyä hereillä ettei tämmöiset tärkeät yksityiskohdat jää huomaamatta.

Elitserien
http://skrubu.net/

5/23/2005 06:22:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds