Häivytä sävyt


Ja vesi oli kylmää,

poika istui kylmissään.

Siellä oli aika tuulista. Ja tuuli aiheuttaa aaltoja. Ja aallot roiskivat. Ja märkänä on kylmä. Ja kun on kurjaa, niin paatti kulkee. Yli 11 solmua on aika hyvin tuollaiselle pienelle veneelle. Ilman spinnua, vieläpä.

Olin tänään Bemarin kyydissä ja pääsin yhteyteen feminiinin puoleni kanssa. Teki mieli kirkua kauhusta, mutten saanut ääntä ulos. Kuski koohotti menemään mitä kolmilitraisesta koneesta irtosi. Aika paljon. Etenkin kaupunkiympäristössä. Enkä ollut saada edes vyötä kiinni, sillä sylissäni oli suuri laukku.

Vaan olihan se aika hienoa sittenkin. Joskus ihmettelen, miksi evoluutio on koulinut ihmisen rakastamaan vauhtia. Mahtaako taipumus olla väistymässä suojatussa nykyelossa.

***

Omo kertoo mainoksissaan, että Lika on hyväksi. Siksikö heidän pesuaineensa eivät poista sitä vaatteista?

Viereisessä telineessä oli jokin särkylääkemainos. Häivytä säryt sulavasti tms. siinä sanottiin. Mietin, että Omo voisi tietenkin vaihtaa säryt sävyihin.

Epäonnistuneen pesuainesloganin keksiminen on kyllä aika vaikeaa sen jälkeen, kun Ariel räjäytti pankin omalla yllätyspuhtaallaan. Harvoin on weeteeäffää yhtä huolella artikuloitu kuin tuon mainoksen näkemisen jälkeen.

Minä en ymmärrä, miksi Tend käyttää mainoksissaan jotain mystistä tietokoneanimoitua kettua. Näyttäisivät vain aina ja ikuisesti ihanaa Kilopaketti-mainostaan, niin ei tarvitsisi minunkaan pesuainemerkkiäni pohtia.

Keksimäni huhun mukaanhan slogan-sana tulee villistä lännestä. Jos ei ollut kyllin nopea vetämään asettaan, oli oltava vastaavasti lahjakas luomaan nasevia sutkauksia. Ilmeisesti nykytaso johtuu juuri siitä, että nuo hitaasti vetävät ja kompetentit kuittailijat pääsivät nopsasti eroon hengistään. [Äh?]

4 on viitsinyt kommentoida:

Yritän olla palaamatta ennen tiistai-iltaa, se sanoi perjantaina ja on sittemmin kirjoittanut sekä lauantaina että sunnuntaina. Siitä vaan, mielikseenhän näitä lukee. Mutta ei tämä kyllä kovin hyvää kuvaa anna kyvystä vastustaa kiusauksia!

5/15/2005 08:22:00 ip.  

Luulisi sinun jo oppineen, ettei mikään ole sen pätevämpi tae piakkoin tuloillaan olevasta tekstistä kuin ennakkoarvelu, että olen hetken hiljaa.

Kasvoja kun kuumottaa edelleen niin kovin, niin suo itselleen kaikenlaista vetelää.

5/15/2005 08:26:00 ip.  

Kuten arvostamani historioitsija Eric Hobsbawm sanoo, ennustaminen on vaikeaa [jopa historioitsijoille]. Jos nimittäin osaisi, kannattaisi ryhtyä hevosveikkaajiksi.

Tätä kyllä käytetään piireissä väärinkin. Kun vaimo kysyy, milloin olet tulossa, vastaus kuuluu: "Olen historioitsija enkä ennustaja."

5/15/2005 08:30:00 ip.  

hmm, sibelius taisi joskus sanoa "olen säveltäjä, en ennustaja", tosin se voi olla vain elokuvan käsikirjoittajien omaa vittuilua

5/16/2005 12:41:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds