Henkilöbrändit hupenevat

Techicolour-yhtyeen keulahahmo Jimi Pääkallo paljastaa tänään Metro-lehdessä, mistä tässä on kyse. Kaikki ei ole niin helppoa kuin ulospäin näyttää.


pa-tyo

Kaikki eivät tiedä myöskään, millaisen määrän PA-työtä yhden blogientryn väsääminen vaatii. Ja millaisen logistisen työn takana tuonkin lehtileikkeen julkaiseminen on.

Maija Dahlgren olisi Metro-lehden hauskin kolumnisti, jos ei olisi tosissaan. Minä vain pelkään, että on. Nyt hän jaksaa monta viikkoa myöhässä muistaa, että Karpela meni tosiaan kumartamaan paaville.

Ei minua ole uskonnon merkeissä koskaan näin loukattu. –– Miksi juuri kulttuuriministerin täytyy sortua tällaiseen typeryyteen? Olen niin vihainen, että täytyy lähteä kaupungille kurppailemaan.


Onhan se hienoa, että jotkut sentään jaksavat ottaa asiat vakavasti. Jos ruvetaan vanhoihin asioihin puuttumaan, niin Dahlgren oli väärässä väittäessään taannoin, ettei Oopperan käsiohjelma muka maksanut markka-aikaan likimainkaan kolmeakymppiä. Minä tiedän maksaneeni omastani 30 mk vuonna 1999.

Lisää vanhoja juttuja. Viime [vai toissa-] viikolla taidettiin puhua Berliiniin rakennetusta juutalaismuistomerkistä. Se oli yllättäen melkein valmis jo vierailuni aikaan. Minun ymmärtääkseni sitä ei kylläkään ole kritisoitu niinkään nimien puutteesta – niin kuin meillä on väitetty – vaan siitä, että se vie järjettömän määrän pinta-alaa kaupungin hallinnollisesta ydinkeskustasta. Onhan se varsin massiivinen ja vaikuttava, mutta sitä pitäisi päästä katsomaan korkeammalta kuin kadun tasosta.

Vielä vanhempi juttu. Saunalahden mahdollisen myymisen kunniaksi täytyy muistella, mitä puhuivat 2004 alkuvuodesta, jolloin olin heillä vierailulla. Kertoivat positiostaan matkapuhelinoperaattoreiden Dellinä. Sellaisena, joka ei yritäkään keksiä mitään uutta, vaan tekee saman minkä toisetkin, mutta halvemmalla ja riittävän hyvin. [Ei ihan minun ideologiani.]

Minusta on sittenkin kovin hassua, että suurten operaattoreiden ruvettua jarruttelemaan Saunalahti onkin yllättäen ensimmäinen, joka edes yrittää kaupata 3G-laitteita kuluttajille.

Meitä pyydettiin myös ideoimaan mainoskampanjaa Saunalahden halpuusteeman ympärille. Jakauduimme pieniin ryhmiin, jotka keksivät varmaan kaikki toisistaan riippumatta saman ilmeisen idean. Olisi sellainen tyyppi, jolla on Sauniksen liittymä ja koska se olisi niin halpa, niin sillä olisi varaa ostaa kaikkea järjettömän kallista.

He kertoivat kyllä harkinneensa moista, mutta pitivät ideaa heikkona. Parempi olisi kuulemma pysyä reaalielämän rajoissa ja kuvata vaikka, että Saunalahden käyttäjällä on varaa ostaa nuudelin päälle tonnikalaakin. Moniko muistaa nuo mainokset? Moniko muistaa DNA:n, joka teki käytännössä juuri niin kuin mekin aikanaan juonimme. Toki poikkeuksellisen täydellisellä toteutuksella, ei sillä.

Sittenkin haluan korostaa, että elämä on -läpät eivät ole olleet hauskoja enää kahteen kuukauteen. Lopettakaa jo, ihmiset hyvät.

Oletteko muuten huomanneet, kuinka kieli lyhenee jatkuvasti. Ennen vanhaan nilkoille potkimisen himoa aiheuttivat idiootit, jotka hokivat elämä on laiffii. Nyt sama porukka sanoo enää elämä on. Kukahan keksii lanseerata pelkän elämän?

Saimme myös ehdottaa slogania Saunalahdelle. Paras luvattiin palkita ilmaisella liittymällä, mutta olimme ilmeisesti varsin surkeita, sillä palkinto jätettiin lopulta jakamatta. Palaa se vielä naapurinkin sauna, taisin ehdottaa paremman puutteessa.

***

Jukka Kajava on kuollut, mikä on tietenkin sääli juttu. Hän oli likimain ainoa Kanavalla-palstan kirjoittaja, jota jaksoin lukea. [Enpä ole tuotakaan tosin seurannut viime aikoina, kun se on pudotettu pois Hesarin nettiversiosta.] Vaikka tokihan hänen oikea työnsä oli kirjoittaa teatteriarvosteluja, muutaman muistankin. Ainakin Kullervosta kertoneen. Siinä rinnastettiin näytelmä 911-iskuihin muistaakseni hieman suureellisesti ja kaukaa hakien.

Sittenkin minusta hänenlaistensa ihmisten kuuluukin kuolla saappaat jalassa. Berliinissä.

Helsingin Sanomien henkilöbrändit hupenevat kovaa vauhtia. Ensin lähti Ylänen, nyt Kajava. Keitä siellä on enää jäljellä?

***

Huomatkaa vielä uusi nappula sivupalkissa. Käykääpä määrittelemässä Pää auki oikeisiin kategorioihin, niin saadaan edustava tilasto aikaan.


BlogSOM

7 on viitsinyt kommentoida:

Kuulun näemmä samaan kategoriaan kuin itse Visa Kopu.

5/19/2005 04:46:00 ip.  

Tuo oikean palstan Elämä ja teot -linkki muuten johtaa huhtikuun merkintöihin. Uusimpaan merkintään pääsee linkillä http://users.utu.fi/blogi.shtml .

Viitsisitkö päivittää?

Joni

5/19/2005 08:52:00 ip.  

Ok, teen sen seuraavan palkkiremontin yhteydessä. Eli luultavasti, kun kirjoitan seuraavan kerran. Olisi tietenkin jees, jos sinulla olisi jokin yläsivu, jolle linkittää niin, ettei tarvitsisi olla kuukausittain säätämässä...

5/19/2005 08:55:00 ip.  

sori, siis http://users.utu.fi/jmkark/blogi.shtml

(mt)

5/19/2005 08:56:00 ip.  

Mitähän mahdoin lukea epämääräisesti... Tuo vaikuttaa olevan juuri sellainen pysyvä linkki, jota tarkoitin.

5/19/2005 08:58:00 ip.  

Joo, toi on ikäänkuin "yläsivu", josta on aina uudelleenohjaus nykyhetkeen. Kökkö ratkaisu ehkä, mutta en ole ammattikoodaaja...

Joni

5/19/2005 08:58:00 ip.  

Miten sanonta "Vielä se palaa meidänkin sauna, tulkaa sitten nauloja noukkiin." Teiskolaistarina, jonka mukaan joku oli kieltänyt naapurilta tällaisen toiminnan, ja tämä oli vastaus.

5/20/2005 09:22:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds