Minä ostin uuden deodorantin. Vanhaani ei enää ilmeisesti myydä Suomessa. Ei edes Hakaniemen Elannossa, josta sitä on viimeisenä paikkana viime vuodet saanut.

Uusi oli muuten ihan jees, mutten osannut käyttää sitä. Deodoranteissa on tyypillisesti pakkauksen alapäässä sellainen rulla, jota pyörittämällä raikastepötkylä liikkuu ylös-alas [tsihihi, ylös-alas liikkuva pötkylä, get it PA? -Sellisti][sori, Kooma]. Tästä tuo rulla puuttuu, tilalla on vain teksti patent pending.

Toivon vilpittä, että tuota patenttia ei ikinä myönnettäisi.

Jostain mystisestä syystä pötkön yläpää on muotoiltu koveraksi, kun ne yleensä tapaavat olla aavistuksen kuperia, ikään kuin kainalon kuoppaan soveltuakseen. Tämä deodorantti on ilmeisesti suunniteltu käytettäväksi joko nenänpäässä tai leuassa.

***

Kun ei lukemista ollut sattunut matkaan, käytin bussimatkan tyhjennellen tekstarimuistiani turhista viesteistä. Eli säästin kaikki naisilta saamani ja poistin muut. Myös äidin viestit voi säästää, jos tallentaa hänet muistioonsa huomattattomasti nimellä varustetussa ruskeassa kirjekuoressa.

Toimillani pyrin tietenkin varmistamaan sen, etten näytä aivan säälittävältä, jos vaikka satun ahdistuksissani pyörtymään johonkin dramaattiseen paikkaan kesken öisen kävelyssioni ja joku päättelee kännykkäni avulla, mitä kirjoittaisi seuraavan päivän uutiseen.

Äitini vastaavasti siivoaa aina ennen pidemmälle reissulle lähtöään, etenkin ennen lentämistä. Että jos jotain vaikka sattuisi ja joku ulkopuolinen joutuisi käymään asunnossa, ei tarvitsisi hävetä.

Sittenkin kehotan kaikkia paitsi allekirjoittamaan tekstarinsa, myös kehittämään oman ja tunnistettavan kirjoitustyylinsä. Eräs tuttavani käyttää pahinta teinitapaa ja kirjoittaa jokaTOISENsananISOLLAjaJOKAtoisenPIENELLÄ. Se on tietenkin oikeasti järkyttävän raivostuttavaa, mutta minusta sittenkin likimain hurmastuttavaa.

Se tuo viesteihin sellaisen pakonomaisen säheltämisen ja hirveän yrityksen tunnun. Sellaisen, että painetaan ensin kaasu pohjaan ja käännellään sitten epätoivoisesti joka suuntaan niin, että pyörät sutivat jokaisella käännöksellä.
SORImäOONtosi
PAHOILLANImut
TUUNvähä
MYÖHÄSSÄkuEN
sittenkäänIHAN
ehtinyMUNdösään.
Minun tekstiviestieni tunnistettavuus rajoittuu pakonomaiseen tarpeeseeni sisällyttää jokaiseen lähettämääni viestiin puolipiste.

***

Näin keväällä lasketaan kaikki. Taisin saada väriä naamaani. Oikeasti taisin saada auringonpistoksen. Poskipääni hohkaavat punaisina. Poltan aina ensiksi ne.

Sittenkin minulla on aina kiero tunne, että olen saanut jotain aikaiseksi, kun kasvojani kuumottaa illalla.

Pitäisi kai uskoa Baz Luhrmannia tässä asiassa. Joskus pienenä otin lähtökohdikseni, etten usko aurinkorasvaan enkä hyttysmyrkkyyn, mutta saatoin olla väärässä ensimmäisessä.

6 on viitsinyt kommentoida:

Imuroin tänään ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon. Muu kaaos on ennallaan, eli lentomatkalle ei vielä voisi lähteä, mutta onneksi ei ole tarkoituskaan.

PS Sisarellani oli tapana raskaana ollessaan kanniskella kassissa puhtaita pikkuhousuja: jos olisi tullut äkkilähtö sairaalaan, olisi poliklinikan vessassa ehtinyt vetasta siistit kalsarit jalkaan. Ei oisi terveydenhuoltohenkilökunta päässyt paheksumaan.

5/14/2005 10:13:00 ip.  

Mun empat ja sympat herättää aina jos jollain on kosmetiikka/hygieniatuoteongelamia. Sun deodorantti kuulostaa vähintääkin eksoottiselta. Uskaltasko mitenkään kysyä, mikä se sun oma merkki oli ja mikä tää nykyinen on? (Ainahan kysyä uskaltaa..) Ja sit, mulla ois myös aurinkosuojista yhtä jos toista sanoitusta jos vinksulat kelpaa.

Oivoi, niin paljon kirjoitettavaa, niin vähän til

5/14/2005 10:36:00 ip.  

Tokihan kysyä pitäisi aina uskaltaa. Minäkin joskus.

Vielä.

Valitettavasti en tähän hätään tiedä, minne tungin tuo hankkimani deodorantin [get it, PA - Sellisti], mutta ilmoitan nimen, jahka tiedän sen.

Tuota toista en sen sijaan lähde paljastamaan. Olen kuin Chirstina Aguilera [en tiedä, kuinka kirjoitetaan], joka liki kaiken näytettyään uhoaa, että minulla onkin hei lävistys yksityitellä alueella.

Mutta vinkiksi voin sanoa, että aina City-lehden kirjoittaessa jutun aiheesta Näin sinäkin saat naisia he aloittavat käskemällä hankkiutumaan eroon tästä deodorantti-merkistä [joskaan ei kyseisestä mallista – tosin sen kaupat ovat näemmä tehneet oma-aloitteisesti].

Tuohon pikkuhousujuttuun liittyen olen miettinyt, mahtavatko jotkut kaukaa toiveikkaat siivota ennen kuin lähtevät baariin?

5/14/2005 10:57:00 ip.  

Anteeksi. Minäkään en tiedä, miksi kirjoitin deororanttimerkki-sanan yhdysmerkillä. Tuohon ei ollut kätketty mitään piilomerkitystä, joten älkää liian kauan pohtiko.

5/14/2005 10:59:00 ip.  

mahtavatko jotkut kaukaa toiveikkaat siivota ennen kuin lähtevät baariin?

Hmm... aloin miettiä, olisi oikeastaan aika sympaa ja empaa mennä esittämään, että pesin matot ja pyyhin maustekaapin hyllyt. Mennäänkö meille?

5/14/2005 11:15:00 ip.  

Sen täytyy olla Mennen! Tai Tabac Original. Ehkäpä AXEeee....

5/15/2005 01:03:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds