Pahaa sithii


Me emme kaikki kuuluu eliittijengiin, joten oli tyytyminen elokuvan katsomiseen tavallisena ensi-iltapäivänä. Onneksi sentään tunnen ihmisiä, joilla oli intomieltä jonotella lippuja. Kiitos teille.

Se olin minä, joka katseli pikakelauksella kakkosleffan loppua powerbookilta aulassa. Minua aina ärsyttää, kun ihmiset kutsuvat PowerBookia TehoKirjaksi. Vielä enemmä vihaan sitä, että porukat luulevat olevansa hauskoja ja nokkelia puhuessaan VoimaPisteestä. Power on hei teho.

Force on voima. Luulisi olevan selvää.

Jätin aikoinaan kakkoselokuvan katsomatta, kun ykkönen oli niin luvattoman huono, että saatoin nukahtaa. En ole aivan varma muusta kuin siitä, etten ole kuunaan kehnompaa elokuvaa teatterissa nähnyt.

Paitsi kenties Matrix kolmosen.

Katselin Episodi kakkosta aamulla JCP:n kanssa. Kohdassa, jossa Anakin ja Padmé ovat takan ääressä ja Ani koettaa lähennellä, mutta Padmé ei ole myöntyväinen, mietimme, että Anakinin olisi kuulunut sanoa: Alright then, I'm left no change but to take you by Force.

Olen melko varma, että tuo on vanhempi läppä kuin Mitvitin taannoinen Jussi Warez -juttu.

Jos ette vielä huomannut, tämä viesti kertoo Star Wars Episodi III:sta. Ei välttämättä kannata lukea tämän pidemmälle, ellei halua, että pilailen jotain.

Täytyy myöntää, että Yodan mukaviisaista latteuksista – kuten me postmodernit besserwisserit sanomme uskottavuutemme hengenpitimiksi – heräsi muutamia ajatuksia. Maininta siitä, että pitää olla valmis päästämään irti siitä, minkä pelkää menettävänsä.

Kuvaavaa tietenkin nähdä myös, kuinka kaikille ATM-jedeille käy. Pyyteettömät paimenpojat katsovat vierestä, kun kovat jätkät vievät naiset. Sikäli autenttinen elokuva.

Tietenkin mietin myös Hitlerin valtaannousua.

Sittenkin tuntui, että oli hieman väkinäistä laittaa pahuuteen siirtymisen viimekseksi motivaattoriksi [mikä on draiveri suomeksi?] tuo jalo tarkoitus toisen hengen pelastamisesta. Pelon ja vihan yhdistäminen ei ole uusi ajatus ja on sinällään uskottava, mutta jotenkin tuo tuntui helpolta keinolta.

Haluaisin mainita erityisesti lopputekstit. Vierivässä tekstimassassa on mystistä voimaa. Kolme palstaa nimiä valuu ohitse ja musiikki pauhaa. Niin sen pitää mennä.

Pahoittelut triviaalista otsikosta. Kello on liikaa sen hieromiseen.

14 on viitsinyt kommentoida:

ValtaKirja auki?

5/19/2005 08:51:00 ap.  

MahtiKirja?

Elitisti
http://skrubu.net/

5/19/2005 09:04:00 ap.  

Jos ette vielä huomannut

Olen näemmä alkanut teititellä lukijaani [sitä ainutta].

Nuopa ovat oivia käännöksiä. Joskus aina mietin, millaista olisi elää maailmassa, jossa tuotteiden nimet tarkoittaisivat äidinkielelläni jotain. Mieltäisikö ne jotenkin eri tavallan. Omenat ja ValokuvaKaupat. Onhan meilläkin KONEemme, mutta silti.

5/19/2005 09:27:00 ap.  

"tehokirja" on mainittu siinä kirjassa, jossa on laatusuomennoksia leffoista...

5/19/2005 09:36:00 ap.  

Etenkin ValtaKirja on mielestäni kutkuttava kaksoismerkityksineen.

5/19/2005 11:20:00 ap.  

Se on Valokuvakauppa. Ei isoa k-kirjainta keskellä nimeä. Ei edes alkuperäiskielellä. Sen voi tarkistaa vaikka ilmakuivatun polttamattoman tiiliin kotisivuilta.

Eliittijengiläinen
http://skrubu.net/

5/19/2005 11:21:00 ap.  

Skrubu: niin onkin. Kommentteja kun ei voi editoida, pidin asiaa liian vähäpätöisenä omalle kommentilleen, mutta nytpä se saikin kaksi.

5/19/2005 11:25:00 ap.  

Ei kun siis pni eikä Skrubu. Yksinkertaisimmille meistä tuottaa liian suuria ongelmia ymmärtää, että joidenkin blogien kirjoittajilla on eri nimi kuin julkaisullaan.

5/19/2005 11:28:00 ap.  

Pitäiskö tuon "I'm left no change but..." olla kuitenkin "I'm left with no choice, but..." ;)

5/20/2005 04:32:00 ip.  

Anonymous: Pitäisi toki. En kai ollut skarpeimmillani enää leffan jälkeen kolmen aikaan. Hienoa että lukijat ovat.

5/20/2005 05:35:00 ip.  

Hän-joka-moittii-warez-läppääni pistää sitten tuollaisen otsikon.

Mutta minä olenkin juovuksissa. Hihi!

5/20/2005 11:00:00 ip.  

Mitvit: sinun luulisi ymmärtävän, että teikäläiset alfauroot pelaavat eri sarjassa kuin me tavisblogaajat.

Tuossa on sentään lisätty shit–sith-ajatukseen viittaus pahasta hyvän vastakohtana. Jos siis ajattelee sithejä pahana ja shittiä hyvänä, kuten yleisesti tavataan tehdä.

En minä siitä silti ylpeä ole, kuten alunperinkin mainitsin.

[Iih, Mittis kommentoi minua jälleen]

5/21/2005 12:14:00 ap.  

"Omenat ja ValokuvaKaupat."

Kehtaat valittaa voimapisteestä ja sitten itse mokaat noin pahasti! Shop kun on vähän muutakin kuin kauppa, varsinkin tässä tilanteessa. Vai luuletko sweatshoppienkin olevan hikikauppoja?

Vähän tarkkuutta, tässähän aivan järkyttyy!

- Täti Pensiö

5/25/2005 11:47:00 ap.  

Toivon, että Pensiskin hiffaa kontekstin. Tässä kun voimailtiin enemmänkin, siksi siihen liittyen turinoin.

En ole kuullut kenenkään kutsuvan fotaria valokuvapajaksi [vai mitä haet?] tms., Valokuvakaupaksi sen sijaan olen. En sittenkään likimainkaan niin usein, kun olen kuullut puhuttavan VoimaPisteestä. Vähäisen altistumisen vuoksi saatoin tämän kerran käyttää typerää väännöstä siitä itse ärsyyntymättä.

Pointti oli sittenkin, millaista olisi elää maailmassa, jonka sanat tarkoittaisivat jotain.

5/25/2005 11:08:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds