Varo vaaraa

Tai edes typeriä otsikoita. Blogistanin tätänykyä uskottavimman Vaanin suoma henkäisy sai kävijätilastoni puhkomaan kattoa. Kiitos siitä. [kommentoin täällä, kun ei tuolla voi] Minä en ole saanut aikaiseksi koota suosikkiblogilistaani tuonne sivupalkkiin, mutta sitä odotellessa Pinserin sukutoiminto palvelee kohtuullisen hyvin. Mitä nyt Lehti on näemmä pudonnut hiljattain listalta. [olen selvästi ruvennut liian tosikoksi]

Oma päivitykseni hieman viivähti, sillä unohdin tietokoneen kotiin [enkä saa kirjoitetuiksi vierailla näppäimistöillä]. Muistin aivan erityisesti ottaa mukaan laturin, jos vaikka innostuisin tekemään enemmänkin hommia, mutta itse laite jäi pöydälle. Koko päivän hölmön epävarma olo. Aivan kuin olisin voinut unohtaa sen bussiin tai pudottaa epähuomiossa laukusta kadunvarteen.

Saavuin juuri kuulemasta kahden varainhoitoyhtiön edustajan vapaamuotoista esitystä yrittäjyydesta ja rahoitusalasta. Valitettavasti FIM:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Seppo Sairanen [, jota myös vuoden kasvuyrittäjäksi ehdotellaan] joutui viime hetkellä lähettämään paikalle varaedustajan. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä tuokin oman lajinsa suurmies tai -neutri [sorrun jatkuvasti ruumismiin, sori vain].

FIM korosti hoitavansa itse kaukomaidenkin rahastonsa, kun taas kilpailijat kuulemma tapaavat ulkoistaa toiminnot paikallisille tekijöille. Näin saavutetaan reilumpi suhde asiakkaisiin, kun asioista vastataan itse loppuun saakka. Kiinnostavia olivat myös perinteisen pankkitallettamisen ja sijoittamisen suhdeosuudet Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa yksityisten rahoista jopa 90 prosenttia makaa tileillä, Ruotsissa vajaa puolet.

Toinen vieraista oli ICECAPITAL-nimisestä hieman nuoremmasta varainhoitoyhtiöstä. Jätin kysymättä, symboloiko nimi jäänkylmää kapitalismia, herra kun oli itse sentään leppoisa ja mukava [miksei herra-sanaa voi enää käyttää ilman negatiivisia konnotaatioita... paitsi jääkiekossa]. Näyttää kyllä vankasti siltä, että rahoitusalalla ei pärjää, ellei kirjoita nimeään suuraakkosilla. Isojen Poikien Juttuja.

IC:n edustaja tuoreena yrityksen perustajana kertoili alkuvaiheen tuskaisuudesta. Kukaan ei oikein uskaltaisi olla ensimmäinen asiakas; työkokemuksetonta ei palkata [ja mitä kaikkea Blogistanin taannoinen seksikeskustelu opettikaan]. He olivat päässeet liikkeelle lähinnä suhdeverkostonsa avulla. Samaa voisi varmaan kokeilla blogia lanseeratessaan, ellei aikoisi samalla pysyä nimettömänä...

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds