Alkajaisiksi

On aika julistaa neljäs kvartaali avatuksi. Uudenkvartaalinlupauksena väitän alkavani herätä jälleen säädyllisesti seitsemältä ja ryhtyväni taas lenkkeilemään, vaikka juokseminen tylsää onkin.

Kvartaali tarkoittaa vuosineljännestä. Ennen kuin piispa Stenrik toi kvartaalinuskon Suomeen, vuosineljänneksiä kutsuttiin pakanallisesti talveksi, kevääksi, kesäksi ja syksyksi.


Talouselämän päätoimittaja Pekka Seppänen ei vaikuta välttämättä ensinäkemällä kaikkein innostavimmilta kirjoittajalta, mutta koskapa ensivaikutelma olisi oikea ollut. Tuoreimmassa kolumnissaan hän ruotii vuosineljännesuskontoa pakinan keinoin.

Miten vain, mutta minä tykkään etsiä itselleni uusia alkuja ja lavastettuja epäjatkuvuuskohtia. Äskeinen koekin meni mainiosti, vaikka vielä aamulla hirvitti.

Kiinnostavasti olo on helpottuneempi huonosti kuin hyvin menneen kokeen jäljiltä. Huonosti mennyttä koetta on edeltänyt niin valtava ylistressaaminen ja itsesyyttely, että kaiken ollessa ohi, jo se riittää ilon aiheeksi. Yhdet uivat avannoissa, toiset ryssivät kokeita.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds