Pakkoraossa

Sain sitten kehotuksen päivittää. Tekstiviestillä. Tätä voisi pitää imartelevana, ellei kyseessä olisi pr-vastaavani, joka oli ilmeisesti hankkinut blogille uuden lepyteltävän tilaajan. Tähän asti hän on kunnostautunut lähinnä avaamalla erilaisilla ovelilla salanimilla pseudo-lukijoita, jotka nostavat listasijoitustani vähintään arveluttavasti.

Surullinen fakta on, että kirjoitin jo aamulla. Olen vaihtanut blogausselaimeni Firefoxiin, sillä sen paremmin Safari kuin Caminokaan ei osaa käyttää bloggerin reaaliaikaista muokkaussysteemiä. Niissä joutuu kirjoittamaan tageja käsin, ja alkoi hermo mennä moiseen.

Kirjoitin sitten kaikkien aikoijen tekstin Lehti-blogista ja eilisestä Ilta-Sanomien etusivusta. Painoin lähetä. Sessio oli vanhentunut ja fifo pyysi kirjautumaan uudestaan. Aavistin pahaa. Tosin Safarikaan ei ollut moisesta ongelmaa ottanut, vaan julkaissut tekstin ongelmitta kirjautumisen jälkeen.

Aavistukseni oli oikea: viestini julkaisu päättyi virheeseen. Back-nappula toi sivulle, jossa editontilaatikko oli tyhjä. Sinne meni se teksti. Jos olisin käyttänyt ulkoista editoria, ei olisi mennyt, mutta olisin jäänyt paitsi muokkausmahdollisuuksista. Jatossa siis kirjoitan tekstin ensin muualla ja tuon sitten epävarmaan selainikkunaan, jossa muotoileen uudestaan ja julkaisen.

Tulee mieleen viimepäivät päätäni takonut kappale. Tenocious D -yhtyeen Tribute [musiikkivideo realina]. Se on kunnianosoitus kaikkien aikojen parhaalle kappaleelle, jonka he soittivat pakkoraossa itsensä Saatanan tultua sitä heiltä vaatimaan. Ironisinta kyllä, he eivät muista lainkaan, kuinka kappale meni. Ainoastaan sen verran, ettei se kuulostanut hiukkaakaan itse Tributelta.

Noin käy aina joskus. Minä halusin läpi kouluaikani kirjoittaa aineen, jossa ottaisin kantaa olemattomaan aineistoon, mutten koskaan saanut aikaiseksi. Mieleen juontuu myös W-tyyli ja Jos talviyönä matkamies [kirjoitin vahingossa taliyönä], mutta nyt juoksen bussiin.

Menen katsomaan NääSpeksiä Vuosaareen.

[ja kas kummaa, tätä lähettäessäni blogger pulautti tuon aiemman tekstin jostain uumenistaan. arvatkaapa vain, ehdinkö siihen bussiin]

3 on viitsinyt kommentoida:

Taasko se sitä tekee, Bloggeri siis? Se oli jokin aika sitten aivan tolkutonta, aivan järkyttävä määrä tekstejä katoili tuolla tavalla. Silloin keksin keinon, joka ehkä toimii vieläkin, jos tulee sama tilanne eteen.

11/26/2004 07:06:00 ip.  

Ensinnäkään en ollut hankkinut sitä uutta, lepyteltävää tilaajaa. Toiseksi en ole luonut pseudotunnuksia: omani lisäksi olen luonut kaksi tunnusta avuksi lähipiirin avuttomille, joita kiinnostaa lukeminen, muttei pamauksen käyttöohjeisiin tutustuminen.

Imartelee silti tulla kutsutuksi pr-päälliköksi.

Hyvä, että Lehti-juttu löytyi, se oli ihan kiva.

11/26/2004 07:28:00 ip.  

Nono, pr-päällikön olisi syytä konsultoida huumorivastaavaa. Tuo oli olevinaan ns. läppää, jolla huvitetaan ihmisiä ja täytetään itseironiakiintiötä. :)

Ei olisi pitänyt julkaista Lehti-juttua, kun jo menin näin kirjoittamaan, mutta kun bloggeri sen sinne heitti, enkä ehtinyt poistaakaan, niin olkoon.

11/26/2004 10:39:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds