Ericssonista voi puhua

Kävinpä viime viikolla vierailulla Ericssonilla Kirkkonummella asti. Alkaa tuntua, että jatkuvasta exqilla ravaamisesta on jäänyt jotain käteen, siksi tutuilta asiat alkoivat kuulostaa.

Kiinnostavaa sittenkin tietää, että maailman kymmenen suurinta kännykkäoperaattoria ovat Ericssonin asiakkaita [ainakin toistaiseksi.] Kommentoivat, että Nokia tykkää pitää meteliä jokaisesta uudesta asiakkaastaan, mutta he pelaavat eri sarjassa. Ericssonin verkkobisnes on kuulemma kaksinkertainen Nokiaan verrattuna.

[Ericsson siis tekee verkkoja, Sonyn ja Ericssonin yhdessä omistama SonyEricsson puhelimia. Jälkimmäisellä ei ole Suomessa varsinaista toimintaa.]

Kierros testilabrassa, jossa mainostivat olevan kalustoa viisinkertaisesti Suomen tarpeisiin. Kiinnostavimpana härpäkkeenä videopuheludemo. Soneralla näyttivät umtsin yli välitettyä Peteliusta, nyt päästiin ihailemaan kaverin naamaa.

Hieman se nykii toistaiseksi, mutta on kai juuri käyttökelpoinen. Toisaalta heikompilaatuisilla näytöilläkin palvelu on hirvittävä hitti Italiassa. Erityisesti mahdollisuus tilata futismatsien maaleja lähes reaaliajassa kiinnostaa kansaa.

Merkillepantavaa, että puhelimet olivat kiinni johdossa. Ficora ei myönnä verkkolupia kuin operaattoreille, joten kännyköitä testataan langallisessa verkossa. Kysäisin piruuttani, toimiiko Nokia samoin. Vakuuttivat, että laki on sama kaikille.

Minä en haluaisi puhua puheluani ulkoisella kaiuttimella kuin ollessani rauhassa. Jälleen kerran on turha puhua mobiilista, jos tuotteen käyttö vaatii istumista alas, mieluusti vielä omaa rauhaa. [Ja silloin voi jo melkein käyttää läppäriä...]

Menee aikaa ennen kuin keskustelukumppanin kuvan saa heijastumaan oman näkökenttänsä nurkkaan, jolloin on viimein mahdollista jälleen kävellä ja puhua yhtä aikaa. Enkä siltikään tiedä, millä kameralla käyttäjä lähettäisi kuvaa omista kasvoistaan. Pitäisikö otsaan asentaa ylimääräinen uloke kameraa varten...

Isäntiemme mukaan ainakaan italialaisilla ei ole mitään ongelmia käydä yksityispuheluitaan vaikka linja-autossa. Saapa nähdä, kuinka kulttuuri Suomessa kehittyy.

Aiemmin julistin, että substanssi on olutta oleellisempaa. Ei se silti huonolta maistunut. Ruokaakin tarjosivat ja näemmä sama Amica osaa toteuttaa riisin tarpeen vaatiessa kunnollakin. Koulussa tarjottava riisi on luullakseni pakastetavaraa, siitä rakeinen ja kuivikas koostumus.

Illan kruunuksi kävimme korkkaamassa vastaremontoidun saunaosaston. Leikin fiksua ja kyselin viisaita. Saunassa kuuntelin parin nuoren työntekijän sekä yhden edistyneemmän tieteenharjoittajan juttelua ja koin voimakkaasti, kuinka kaikki yhdistyy, kuinka osaavat tekevät mitä vain jo nyt.

Ruotsalaisprofessori arvioi hiljan, että perinteinen puhelinverkko suljetaan kymmenen vuoden sisällä. Vaikka TCP/IP:tä ei todellakaan ole suunniteltu puhelinverkkotekniikaksi, se jyrää eteenpäin. [tähän viisauksia riittävän hyvästä ja täydellisestä toistensa vihollisina] Elämme kiinnostavia aikoja.

En tiedä, onko välttämättä hyvä idea jakaa meille ensiksi muovikassit sisältöinään kynä sekä lippalakki ja kehottaa sen jälkeen hakemaan oluet vielä matkajuomaksi. Porukka sitten varautui hieman pidempäänkin matkaan...

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds