Anonyymi ekskursionisti

Nisti mikä nisti, kunhan ei siionisti? [öö... mitä nyt taasen]

Periaatteessa minulla on linjana, ettei ennen puolta päivää. Mutta kun eilinenkin jäi hieman vajaaksi, ja suorastaan väkisin tarjosivat, niin pakkohan sitä oli lähteä jo aamukymmeneksi.

Samalta se maistui kuin aina ennenkin. Hieman jotain uuttaa ja eksoottista, mutta enimmäkseen vanhaa perustavaraa, Nokioita ja Soneroita. Pienissä erissä jakoivat ja tipoittain eikä itse saanut kysyä lisää. Myöhemmin sitten, lupailivat.

Erot viime vuosikertaan olivat marginaalisia. Viimeksi Nokia kertoi, että vuonna 2003 myytävistä kameroista suurin osa tulisi kännykän mukana. Tällä kertaa sitten näyttivät kuvaajaa, joissa osuus oli kasvanut jo tuplaksi. Digikameroiden pylväs oli ennallaan.

Uhosivat tappavansa tällä menolla kohta koko digikamerabisneksen, jahka saavat laitteensa riittävälle tasolle. Myönsivät sentään, ettei sitä ole vielä saavutettu.

Myönsivät myös erehtyneensä käyttötapoja visioidessaan. Kuvia ei lähetettykään tekstarien tapaan tuosta vain, vaan kerran otettu kuva halutaan arkistoida ja säilyttää kuin oikea valokuva. Näemmä muutkin ovat kuin minä.

Hieman hävetti, kun se Soneran tätikin muisti naamani. Pitäisi alkaa hieman rajoittaa.

Kaikenmaailman vastavalmistuneet laitetaan esittelemään yrityksiä vailla minkäänlaista syvempää näkemystä. Aivan kuin nuoria jotenkin itseisarvoisesti innostaisi ikätoveriensa kuuntelu. Jos asiana ei ole kuin puhua innottomasti samoja seikkoja, jotka lukevat kalvollakin [ja tehdä tämäkin väärin], voisi aivan yhtä hyvin olla hiljaa. Painella hiirennappia aina kun yleisö nyökkää lukeneensa slaidin.

Hieman vielä kävin kuvittelemassa, että ketään kiinnostaisivat viisaat mielipiteeni, mutta varsin helposti pääsin lopulta irti. [En edes näyttänyt ärsyyntymistäni itsestään liikoja luulotteleviin. Minä en ole räyhääjätyyppiä.]

Suorastaan onnistuneesti otin tasoittavia, ilakoin. Nyt pääsisin kuiville ja koulutehtävieni pariin.

Vielä yksi karkkiaski Soneran tiskiltä...

Ja vastaan tuli armas opettava tutkijani, joka tarjosi ihan ilmaiseksi. Nyt olisi kuulemma uusi ja hyvä paikka, joka kannattaisi ehdottomasti tsekata. Nimen saisi listaan ja hän vielä tarjoaisi kyydin.

Ennen kuin ymmärsinkään istuin jo autossa matkalla Teleteknolle. Se on ikiajat toiminut tietoliikennealan yritys, joka sekä valmistaa että tuo maahan vaikka mitä.

Esitys keskittyi etupäässä kaapeleihin, perinteisiin ja valo-. Eivät ne arvatenkaan ketään kiinnosta, mutta mainitaan, että kupariin viritellään seuraavaksi kymmentä gigaa ja jokin hifivalmistaja myi premium-hintaan optisia kaapeleita kullatuin liittimin. Joku saattaa nähdä jälkimmäisessä jotain huvittavaa.

Taas meni tappiin asti, vaikka piti lähteä ajoissa pois. Ei sitä vain osaa lopettaa. Vasta neljän jälkeen kotimatkalla.

Ankaraa itsesyyttelyä. Sitä aina tuntee itsensä niin helvetin fiksuksi, vaikka oikeasti tämä vie ajan opiskelulta. Katumusharjoituksen merkeissä tehtäviä päänsäärystä piittaamatta.0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds