Vallankaappaus, osa I

Hieman myöhäisheränneenä, mutta periaatteessa ajoissa liikkeellä. Vaan mistäpä olisin voinut arvata, että kovin kehumani reittiopas neuvoisi minut harhaan. Sinä hyvä paimeneni, miksi minut hylkäsit.

Kartta näytti sinänsä aivan oikein, ainoastaan poisjääntipysäkki oli väärä, yhtä aiempi kuin olisi kuulunut. Päädyin harhailemaan tovin toivottomalla pientaloalueella, kunnes satunnainen vastaantulija suostui kertomaan, että pitäisi matkustaa vielä pysäkillinen eteenpäin. Tuolla se tarkoitti noin viittä kilometriä, ja bussiakin sai odottaa kauan.

Noinpa saavuin kokoukseen lähes puoli tuntia myöhässä, puolivälissä toimintasuunnitelman läpikäyntiä. Mitäpä siitä kummempia kertomaan, tuskin ketään kiinnostaisi.

Seuraavana hallitusvaalit. Minua, joka tuskin koskaan saisin itse aikaiseksi, oli pyydetty mukaan. Tilanne vain muotoutui sikäli tiukaksi, että ehdokkaita saatiin kahdeksan seitsemää paikkaa kohti. Mikäpä olisi paljon julmempaa kuin äänestää yksi ehdokas ulos.

Kullekin annettiin lupa äänestää haluamaansa seitsemän hengen kokoonpanoa, vähempääkin määrää toki, jos halutti. Laskin, ettei minun tietenkään kannattaisi äänestää kuin itseäni, mutta että se toisaalta näyttäisi hieman typerältä. Olkoonkin, että lippuäänestys oli suljettu, joku sen aina laskisi. Merkkasin paperiin itseni lisäksi muutaman varmana läpipääsijänä pitämäni.

Hieman hirvitti, sillä arvelin, ettei paikalle saapuneesta kourallisesta kukaan minua tuntisi kuitenkaan.

Vähänpä minä tiesin. Tuloksesta tuli valittujen osalta yllättävän tasainen, ja sain ääniä siinä kuin muutkin. Tehtävät jaetaan myöhemmin. Enpä minä ole ennen hallituksessa ollutkaan, on tämä sentään aika jännää.

Joku kertoili tarinaa omilta opiskelija-ajoiltaan. Oli ollut suosittu yhdistys, johon oli tyylikästä kuulua. Ei sentään yhtä tyylikästä kuin kuulua sen hallitukseen. Niinpä jokin kaveriporukkaa päätti suorittaa pienimuotoisen vallankaappauksen ja värväsi ruokalasta väkeä itseään äänestämään. Ei kai tuossa mitään kummallista. Kuvaavaa sen sijaan oli joukkion lyhytjänteisyys. Eivät viitsineet istua kokousta läpi loppuun saakka, vaan äänestivät, että vaalit pidetään ensimmäisenä ja poistuivat sitten paikalta.

Seuraavan vuoden hallitus koostui lopulta heikäläisistä, eikä yhdistyksen toimintavuosi järin onnistunut ollut...

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds