Kirjakaupoilla

Havahduin liian myöhään ymmärtämään, ettei kurssikirjaani saisikaan kaupunginkirjastosta. Varausjonon pituus oli jotenkin paennut silmältäni [se sijaitsee hieman hölmösti erillään muista tiedoista], huomasin vain eräpäivän ja luulin, että saisin teoksen tuosta vain. Koulun kirjastosta on turha olettaa saavansa lainaksi yhtään mitään. Vanhimmat painoksetkin on varattu, eikä käsikirjaston laitoksiin ole tenttiä edeltävällä viikolla kajoamista, ellei leiriydy oven taakse.

Jostain syystä ilmoittavat tietokannassa myös tutkijoiden työhuoneissa sijaitsevat kirjat, joita ei kuitenkaan lainata tai anneta edes luottevaksi. Piruillakseenko kertovat?

Luulin, että kaikki ratkeaisi ostamalla kirja kaupasta. Puolitoista viikkoa ennen koetta lupasivat toimitusajaksi neljä viikkoa. Amazonkin kahta. Enpä siis ehtisi tähän tenttiin. Toki minä voin prujujakin raapia ja nettiä koluta, kuten tavallisesti, mutta tämä oli kiinnostava kurssi, ja sen voisi opiskella ihan oikeasti. Taidanpa käydä kurkkaamassa tämän tentin ja mennä seuraavaan ihan tosissaan.

Laitoin kirjan tilaukseen lopulta saksalaiseen Amazoniin. Huvittavaa, että he kuljettavat sen sieltä asti ilmaiseksi. Suomalainen pyytää viisi euroa, vaikka kirjan kävisi itse hakemassa liikkeestä. Samaan hintaan Amazon tarjosi myös uusimman painoksen. [Nyt vain toivotaan, ettei sittenkin tullut vahingossa dubattua versiota...]

Oma viehätyksensä siinäkin, että saksalaisessa nettikaupassa tuntee itsensä suuremmaksin herraksi... Kyllä teitittelyssä on sentään oma vitsinsä.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds