Testosteronia, beibe

[Anteeksi haamupostaus, muutama typo korjattu Soopan mieliksi]

Eilinen oli suuri päivä ja kesti liki vuorokauden. Aamukuudesta seuraavan aamun viiteen.

Harvoin olen yhden päivän aikana tuntenut oloani mukavaksi niin monen eri ihmisryhmän keskellä: suomalaisten matkakaverieni, pitkästä aikaa tapaamani perheeni, kiinnostavasti puolituntemattomien blogituttujen, omien kavereideni ja vielä kotimatkalla vastaan tulleiden tuttujen kanssa.

Valtaosa noista ei kiinnosta ketään, joten siirryn suoraan päivän oleellisimpaan sisältöön.

***

Keksin nimittäin nokkelan jutun saksalaisella lentokentällä.

Killing you softly olisi mainio mainoslause jollekin light-savukkeelle.

[Öö, miten muka softly ja light varsinaisesti liittyvät toisiinsa?]

***

Niin, blogimiitti. Ihmettelin itsekin, miksi päätin palata Suomeen juuri blogimiitin vuoksi. Enhän ole ennenkään osallistunut. Harmitti lukea raportteja edellisestä, kun itse olin jo ehtinyt muille maille. Ja päättelin, ettei täydellinen anonymiteetti kuitenkaan tekisi minusta seuraavaa Kysyn vaania, joten miksi suotta yrittääkään.

Otin JCP:n taustatuekseni ja suuntasin Manalaan tyylikkäästi myöhässä. Sen verran ainakin, että ehdin missata tilaisuutta kunnioittaneen Sauli Niinistön. Mikäli kyseessä oli suunniteltu juttu eikä sattuma, Saulin kampanjaväki on tilanteen tasalla vähintään yhtä hyvin kuin Conan-sponssin ripeästi aikoinaan ostanut Tarja-jengi.

[Katsokaa nyt, kun se linkkasi molempiin. Siinä teille, Niinistö-sympatioista soimaajat][Niin niin, mutta, kun toi Niinistön linkkisana on melkein 100% pidempi.]

Pohjailuni oli jäänyt tuliaisiksi tuomiini saksalaisiin olut-cola-sotkuihin [join ne itse loppuun, kun eivät kerran kelvanneet], ja tuntui kulttuurishokilta maksaa 6,5 euroa Crowmoorista. Enkä minä tuntenutkaan ketään – vain, että tästä voisi tulla jähmeä ilta.

Turistin pöydässä oli kaksi tuolia vapaana, ja jonkin aikaa baaritiskillä nahkeiltuamme istahdin JCP:n kera niille. And now what, JCP kyseli, kun saapumisemme ei herättänyt pöydässä minkäänlaista reaktiota, korkeintaan hieman enemmän käänsivät selkäänsä meidän suuntamme sikäli kuin se on mahdollista pyöreässä pöydässä.

Ei vieraiden ihmisten juttuihin sovi noin vain mennä sekaantumaan. Olivatkohan nuo muut blogaajia? Saisiko heille puhua? Pitäisikö heille esittäytyä? Onkohan Bussipysäkin tyttö täällä?

– Moi, mä oon PA
– Jaa kuule, en oo tarjoomaza.

Aika hyvännäköisiäkin he olivat [jälkeenpäin on hankala sanoa, mutta olisivatko olleet sittemmin kättelemäni Prinsessa ja Blogstar]. Eihän blogaajat oo hyvännäkösiä ku mullakaan ei oo blogia, JCP piti linjansa.

Ja jatkoimme hykertelemällä keskenämme seuraavat kymmenen minuuttia. Harmi, ettei mulla oo tallessa sitä Sellistin proosapostausta, jossa jättiläiskäärme syö Schizo-Jannen, surkuttelin. No, ehkei se käärme niin jättimäinen ollutkaan, JCP kuittasi Jannen nähtyään.

***

Pelastava enkeli sentään saapui lopulta. Nainen astui huoneeseen, ja mietin, että tuo voisi olla Marinadi, jos Marinadi olisi aivan eri näköinen kuin olin alun perin kuvitellut.

Kohta hän istuutui pöytäämme, ja samassa homma helpottui. Yhtäkkiä olimme mukana tilanteessa, eikä minulla tuon jälkeen ollut koko iltana hölmö olo kuin hetkittäin.

Kuten vaikka seuraavaksi, kun huomasin, ettei minulla ole mitään sanottavaa hänelle. Sen ei kuuluisi olla tapaistani, mutta pistän kaiken järkytyksen piikkiin.

Hän oli nimittäin paljon räväkämpi kuin olisin odottanut bloginsa perusteella. En sano seksikäs – sanon langennut enkeli. Äh. En sano langennutkaan, mutta silti. Ja enkelinkin sanoin jo pari kappaletta ylempänä.

Kuten sanoin, ei sanottavaa.

Jotkut meistä ovat reaalimaailmassa edukseen blogeihinsa verratuna, eikä tuo ollut tarkoitettu moitteeksi blogia kohtaan. Jos vielä sanoisin, että hänen lievä savon murteensa oli mukavaa kuunneltavaa, alan menettää kaiken uskottavuuteni, sillä minun ei koskaan tiedetä sanoneen kenenkään savon murteesta mitään myönteistä.

[Ei sinulla ole uskottavuutta eilisen jälkeen.][Usko pois.]

***

Kohta keskustelin pni:n kanssa kirjasimista ja Vahtikoiran leiskasta. Ja oopan kanssa oikean makkaramäärän ottamisesta paketista ja etäisyyden arvioinnista core competenssina. Ja moikkasin Marjutia. Ja järkytin Heleniä. Ja kättelin kolmesti Justinia.

Kari Haakana tervehti vanhalla vitsillä. Schizo-Jannen kanssa pohdimme pikaisesti, onko vastakkainasettelun aika ohi, jos vaalit päättyvät ensimmäiseen kierrokseen. Sun äitis mietti, herääkö Gorba paikalle [ja heräsi se]. Vahtikoira-possen kanssa puhelin ja kehuin kuin kaikki muutkin. Kuulemma kerännyt jo nyt enemmän käyntejä kuin Fabula koskaan. Jaakko Harmitteli, ettei edes Mitvit ole lytännyt julkaisua.

Campari oli halvempaa kuin monessa saksalaispaikassa, mutta appelsiiniviipaleet puuttuivat.

Marinadi kuiskutti, että Mitvit on lähempänä kuin luulenkaan. Ja nyt kun mietin, niin oikeasti tuo oopan etäisyyden arviointikyky liittyi tähän tilanteeseen. Ja oikeasti Mitvit oli mukana tilanteessa, jossa Jaakko valitteli, ettei kukaan hauku Vahtikoiraa. Huomaatteko, yritän sekoittaa teitä. Luultavasti aaaaiiikkkkaaaaa hiiiiiddddaaaasssttuuuiii jossain vaiheessa.

Oliko Sellistin haamu sittenkin keskuudessamme?

Mieleeni muistui, kuinka olin illan alussa, JCP:n kanssa [haluan kirjoittaa tähän kohtaan sanan peinlich][Ole hyvä vain, tämä on sinun blogisi.] nihkeästi pöydän reunamilla istuessamme vilkuilleet pylvääseen nojannutta Matti Vanhasen näköistä miestä, joka tuijotteli mitään näkemättä eteensä.

Että mitä jos tuo olisi Sellisti.

Luultavasti se juttu käärmeen sisältäneestä proosapostauksesta liittyi juuri tuohon.

***

Kolme metriä, Marinadi sanoi. Tuossa vaiheessa olimme jo kommentoineet hänen saappaitaan. Ei mikään ihme, että hänen pomonsakin oli pitänyt niistä. Tuossa vaiheessa olin niin ikään jo tehnyt virheen puhuessani hänen verkkosukkahousuistaan, jotka oli rikkonut tuolien koristeniitteihin.

Olin puhunut housuista, vaikka kuuluisi kuulemma puhua sukista. Vaikka sukkahousu-sanassahan sukka on määriteosa, joka kertoo, minkä tyyppisestä housusta on kyse. Samasta syystä knowhow tulee kääntää taitotieto eikä tietotaito, nato on ranskaksi otan ja Sokos ruotsiksi Sokos.

***

Kolme metriä, hän sanoi uudestaan, kuin palauttaakseen minut aiheeseen. Nääh, ei voi olla. Ei Mitvit voi olla iättömän näköinen surffaajajäbä. Hänenhän piti näyttää kreikkalaiselta jumalalta. Oikeastaan Mitvit näytti hieman siltä, millaiseksi olin aina kuvitellut Kysyn vaanin.

Voi, minusta oli hienoa tavata hänet.

Hän puhui niin kauniisti ja kannustavasti. Antoi ohjeeksi, että haluaisi lukea kenties hivenen asiallisempia ja ajatuksellisempia tekstejä, jotka voisivat ehkä jollain tapaa keskittyä vaikka vain yhteen aiheeseen kerrallaan. Mutta sanoi, että Pää aukea on mukava lukea kännissä.

Just sopivasti halusi meistä valokuvaan, mutta Mitvitiä ei kuvata. PR-vastaavan roolissaan myös JCP suojeli kasvojani aina, kun ennätti, mutta ehtivät ne aika monaalle päätyä.

Jossain vaiheessa JCP saapui ilmoittamaan tilanneanalyysiä. Paikalla oli kuulemma kaksi, jotka tiesivät liikaa. Järkeilimme, että ratkaisuja on kaksi: itse- ja salamurha. Paikalla käyneet poliisit eivät sentään päässeet jyvälle.

Liikuttuneessa mielentilassa ollut Justin kyseli Mitvitiltä, kuinka hänen kaltaisekseen tullaan, ja tämä vastasi, että ratkaisu on yksintertainen. Pitää vai syödä kylliksi testosteronia.

Se oli hiton hauskaa tuolloin, ette uskokaan, jätkät.

Testosteronia, tsihihi.


***

Kohta myös Sopaa oli liittynyt seuraamme. Hänkin oli ihan eri näköinen kuin olisi kuulunut. Minun näkemykseni Soopasta oli lyhyempi: pullea ja veitikkamainen. En todellakaan tiedä, miksi.

Illan edetessä hiljennyimme elämän peruskysymysten äärelle. Analysoimme Kysyn vaanin tyylin muuttumista. Soopa ja Mitvit olivat aikoinaan lukeneet hänen alkuaikojensa tuotantoa, joka sittemmin poistettiin ilmeisesti jäljettömiin. Pohdimme, onko juttujen liika älyllisyys syy, miksi hän ei kelpaa kustantajille. Ja totesimme, että onhan siellä aika paljon kuraa seassa, ja kyllä aika on vähän purrut niitäkin juttuja.

Kenen mielestä muka olisi hauskaa naureskella vaikka paaville enää nykymaailmassa?

Mietimme, menikö Sellisti yli linkatessaan PA:han ja Vt:hen 34 kertaa yhdessä postauksessaan vai vasta linkatessaan viidestikymmenesti seuraava päivänä.

Pohdimme, kuinka Visa Kopu suhtautuu maineeseensa humoristien ylipappina.

***

Ja sitten lähdin pois.

26 on viitsinyt kommentoida:

"Ja kättelin kolmesti Justinia."

Ennenkuin valomerkki täällä paikassa välähtää, sinä minut kolmesti kättelet.

Oivallista.

12/18/2005 07:19:00 ip.  

Oih, mie täällä punastelen... Minähän siinä sanattomaksi menin!

12/18/2005 07:27:00 ip.  

Niin, en minä nyt muuta kuin että olikohan tämä eka kerta kun samassa tilassa oli niin soopa, oopa kuin pa.

12/18/2005 07:37:00 ip.  

Testosteronia. Muhaa-ahha. Sen voi kertoa vaikka kolmasti, vähän lespaten: "teshtoshteroniah", ja se muuttuu joka kerta vain hauskemmaksi.

Kännisiin neuvoihin lienee syytä suhtautua kuten kännisiin neuvoihin on yleensä syytä suhtautua. Mutta kyllä, Paata on hauskaa lukea kännissä. Onkohan sitä yhtä hauskaa kirjoittaa kännissä?

Kännissä. Tsihi.

12/18/2005 07:42:00 ip.  

Tuossa luki ensin suluissa, että [tätä on myös hauska kirjoittaa kännissÄH], mutta editoin sen pois.

12/18/2005 08:07:00 ip.  

No voi mtvttu, siellä ois ollu Camparia, miks en lähteny. Mut eihän mulla oo blogiakaan ... vai onko sittenkin :)

12/18/2005 09:05:00 ip.  

PA, olen edelleenkin ihan järkyttynyt ja sanaton. Oliko mikään edes totta ja tapahtuiko se minulle? Onneksi marinadilla on kuulemma jotain todistusaineistoa, siitä voi tulla kallein aarteeni.

12/18/2005 09:36:00 ip.  

Juu, todistusaineistoa on. Postia lähti sekä Helenille että PA:lle, niin saatte ihailla kuvia.

(PA: saat toki vapaasti kuvaani ihan mihin tarkoitukseen ikinä haluatkin. Vaikka kaupallisiin. Mitä en puolestasi tekisikään? Tosin ei meikäläisen kuvasta kovin moni taida olla valmis maksamaan, ellei ole jonkun sortin verkkosukkahousufriikki.)

12/18/2005 09:42:00 ip.  

Hei siellä! :D

Mulle mainittiin samasta asiasta Justinin taholtakin. Eli ennen kuin olin ehtinyt juoda itseni mukavaksi.

Kun vastoin ennakkokäsityksiä jopa prinsessat voi vähän ujostella alkuun kun ympärillä on paljon vieraita ihmisiä. Mutta liian vähän aikaa tavallaan se ujous sitten taas kestikin %)

12/18/2005 10:07:00 ip.  

Kur...? Seas...? Nyt te sanotte?

Sen minä vain sanon, että elämä muuttuu paljon mukavammaksi, kun lopettaa bloggaamisen. Jos ei muuten, niin siksi, että bloggaamiseen menee ainakin 30 prosenttia vähemmän aikaa.

Jää enemmän aikaa olla Visa Kopun sylis


t. sellisti

12/18/2005 10:46:00 ip.  

hhm, mulla on koneella kuva, jossa yritän nuolla korvaasi. Taisimme olla humalassa (yritän jakaa vastuun),

12/19/2005 12:36:00 ap.  

hhm, mulla on koneella kuva, jossa yritän kurottaa sivulle, jotta et ylettäisi. Taisit olla humalassa (senkus yrität),

12/19/2005 12:45:00 ap.  

Hetken jo pelkäsin, että sun PÄÄ on jäänyt niille retkille, kun ei sitä näkynyt hetkeen sivulla. Onneksi kuitenkin elpyi....

12/19/2005 12:47:00 ap.  

Joo, ei se onneksi mihinkään jäänyt. Aukileen peittävä peruukkikin pysyi päässä koko illan.

12/19/2005 12:52:00 ap.  

Ja täällä on jatkot (olen korjannut nyt jo neljä kirjoitusvirhettä).

Suuri suunnitelmani vaikuttaa tekstieni perusteella lyhyemmältä ja pulleammalta on toiminut ilmeisen hyvin. Jos vielä levennän leyouttia ja kirjoitan boldilla, niin ÄH

Nyt yhdistin, että sellisti oli se pitkä silmälasipäinen, joka istui ihan Visa Kopun näköisen miehen syliss

t.soopa

12/19/2005 01:33:00 ap.  

Kiitos, luin läpi ja korjasin pari huolimattomuusvirhettä. Yksi Kysyn vaan oli mm. kirjoitettu ilman kursivointia ja hidastuvassa ajassa oli ylimääräinen d-kirjain.

12/19/2005 01:53:00 ap.  

Niin no, olin siis korjannut niitä typoja tuosta omasta kommenttini aloituksesta Ja täällä on jatkot...

12/19/2005 10:07:00 ap.  

Niin, en minä nyt muuta kuin että olikohan tämä eka kerta kun samassa tilassa oli niin soopa, oopa kuin pa.

En minä ilkeyttänyt jättänyt tätä kommentoimatta, vaan silkkaa kateuttani. Minun tuo olisi kuulunut huomata. Milloinhan joku keksii ottaa nimimerkikseen ((S)oo)pa:n

Nämä ovat tosiaan olleet sikäli jopa alkuperäisiä mainiommat jatkobileet, että paikalla on ollut edellisen kolmikon lisäksi myös todistettavasti Sellistin haamu. Sikäli kuin anonyymikommentoijilla on todistusvoimaa [liekö tunnus vanhentunut?][snif]

Joo, Soopa, ymmärsin tuon kommenttisi liian myöhään.

12/19/2005 10:18:00 ap.  

Hmm.. mulla on koneella kuva jossa on pari hieman help... kevytmieli.. oloista naista ja herroilla ilmeet kuin joulu olisi tullut jo.

12/19/2005 11:30:00 ap.  

Entä jos ei vietä joulua? En tosin varmaankaan ole kuvassa, mutta näin retorisesti.

t.((S)Oo)Pa

12/19/2005 12:08:00 ip.  

Hanukka?

12/19/2005 12:54:00 ip.  

Joo, mullakin on koneella kuva, jossa näyttää siltä, että miespuolisilla on joulu. Ja niillä hempukoilla muuten vaan hauskaa. Taisimme olla humalassa (enkä edes yritä jakaa vastuuta).

12/19/2005 01:04:00 ip.  

Vai pitäisiköhän sen olla ((So|O)o)pa?

Oikeastaan olisin halunnut tehdä siitä regexpin, mutta en osaannut.

12/19/2005 05:45:00 ip.  

Jätkät hei, kohta on joulu!

Nyt kaikki luulevat, että minulla on täällä kevytmielisiä naisia. Oikeastihan istun Visa Kopun sylis

12/20/2005 08:54:00 ip.  

Siellä se Visa sitten oli. Ihmettelinkin, kun ei miitissä näkynyt.

En voi olla miettimättä, miltä maailma näyttäisi, jos J. Karjalaisen Väinö-laulussa olisikin etsitty Visa Kopua.

12/20/2005 11:02:00 ip.  

"Killing you hardly" sopis mainoslauseeksi sit varmaan Nortille.

Hardly = tuskin : )

12/22/2005 12:43:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds