Lahjuksia ja lahjattomuutta

Siinä minä olin selaamassa iltapäivälehtiä internetistä surren ilomielisyyden ennen-, mutta mitä luultavimmein väli- ja lyhytaikaista kuolemaa.

Kun kaikki muu pettää, standardisoi, sanotaan. Minä soitan yleensä tuossa tilanteessa kotiin. Ei ihme, jos luulevat, että minulla olisi täällä kovinkin kankeaa.

***

Kuinka etsitään jalkapalloilija, joka ei ole ottanut lahjuksia? Soittivatko he kaikki läpi ja löysivät lopulta jonkun raukan Ahvenanmaalta? Ehkä hänkään ei ollut kielivaikeuksien vuoksi aikoinaan ymmärtänyt kysymystä, ja yritti nyt sentään yhden päivän lööppijulkisuudella pelastaa, mitä pelastettavissa oli.

Otsikossa kerrottiin hänen kieltäneen lahjukset kolmesti. Kolmesti kieltäminen jos mikä on aina ollut kovien jätkien tuntomerkki.

Ihan vastaisen varalle, PA sanoo lahjuksille KYLLÄ. Antakaa tulla vain. Minä voin kirjoittaa ihan supisurkean postauksen, kunhan maksatte riittävästi.

***

Ja sitten on kaikkien tuntema Heidi Kyrö. Molemmissa lehdissä. Kertomassa, että lahjattomat Idolsistit eivät osaa laulaa. Onneksi Heidi sentään osaa ja kaikkia kiinnostaa kuunnella.

***

Eikä ilo näin vähään jää. Aina voi piristää itseään lukemalla otsikoita väärin.

Vankeustuomio ei estä korsettia

Ilkka: Ei yhden ilkan suhteille

Irbahimovic on Englannin painajainen

***

Iltalehden järkyttävä uutinen koulutytön tehtävästä eläytyä ilotytöksi ja pitää päiväkirjaa tämän elämästä pistää miettimään, mihin tämä maailma on menossa ja miksi linjanumero näkyy vain ulkopuolella.

Tällä menolla opettajat antavat parin vuoden kuluttua lapsille tehtäväksi eläytyä huumoriblogaajiksi ja pitää tällaisen kuvitteellista päiväkirjaa. Sääliksi käy.

Sittenkin kiinnostavin lause on uutisessa viimeisimpänä:

Tytön vanhemmat eivät rehtorin mukaan ole olleet kouluun yhteydessä, mutta palautetta on tullut luokkatoverin kodista.
***

Huomatkaa nyt vielä A-pisteen omituinen luonnekuva Niinistöstä, joka kirvoitti peräti Raimo Ilaskiven aloittamaan keskustelun Ilta-Sanomissa. Jos tällaisella pieteetillä kaivetaan epäoleellisuuksia, on hyvin kiinnostavaa nähdä, mitä Halosesta kerrotaan ensi viikolla.

***

[Ihan oikeesti, hei. Paljonko sinulle maksettiin tästäkin postauksesta?]

8 on viitsinyt kommentoida:

Asiasta seitsemänteen (hyvä luku), n. viikko sitten oli Ilta-Sanomissa Applen kokosivun mainos. Läppäreitä ja iPodeja kauppasivat. En muista ikinä aiemmin näissä massalehdissä nähneeni moisia, erikoistuneimmissa lehdissä kyllä. Jossain muuallakin yllättävässä yhteydessä näin jonkun macmainoksen... jonkinlainen markkinointistrategian muutos?

Olikohan tämä ollenkaan mielenkiintoista?

No ei.

12/13/2005 02:23:00 ip.  

Oliko se Applen vai jälleenmyyjän mainos?

Joo, harvinaisiahan nuo ovat, vaikka tietokonelehdissä noita alkaa taas jonkin verran näkyä. Alkuperäisen iMacin aikoihin 90-luvun lopulla Apple hassasi oikein kunnolla rahaa Nyt-liitteen koko aukeaman mainoksiin, joissa oli koneen kuva ja teksti I Think, therefore.

Siihen aikaan 90-luvulla, kun äiti Macintoshin osti, Performia mainostettiin ihan Hesarissakin.

12/13/2005 02:39:00 ip.  

Niin se muisti on menny, etten tollasta imac-mainosta muista, vaikka hesariaddikti olenkin.

Enkä muista, kenen toi iltiksen mainos oli, vaikka kummeksuin sitä oikein huolella.

"Performia mainostettiin ihan Hesarissakin."

Mikäs se on? Malli? Ohjelma?

12/13/2005 02:54:00 ip.  

Myös Sun äitis osti Macin 90-luvulla, joten osaan vastata kervån kysmykseen. Performa oli sellainen low-end malli Macistä. Sitä kaupiteltiin lähinnä ensimmäistä omaa tietokonetta ostaville, mistään mitään ymmärtämättömille 40-vuotta täyttäville naisille. Vai myöntääkö joku muukin menneensä retkuun?

Tosin se low-end jne. palveli mua uskollisesti omissa valikoiduissa tehtävissään yli yhdeksän vuoden ajan ja joutui varastoon vasta viime muutossa (en sittenkään raaskinut luopua, pitäähän munkin jotain älytöntä säilöä, kun mies varastoi puolta sähköliikkeen kaapelivarastoa tavallisessa kerrostalon kanahäkissä!)

12/13/2005 04:05:00 ip.  

"Tällä menolla opettajat antavat parin vuoden kuluttua lapsille tehtäväksi eläytyä huumoriblogaajiksi ja pitää tällaisen kuvitteellista päiväkirjaa. Sääliksi käy."

"Nyt täytyy lopettaa, ennen kuin iltapäivälehdet saavat vih"

12/13/2005 04:55:00 ip.  

No, kyllähän mäkin osti Suomessa 90-luvulla(kin) toimittajat (kaikki lehdet taitettiin mäkillä) ja taiteilevat (musiikki, grafiikka). Ja kooleiksi haluavat opiskelijat. Itse ostin -93 pönttömäkin (Classic) käytettynä. Hieno kone, joka toimii vieläkin. Performa taisi olla seuraava malli.

iPod-hysteria ei kolise, kun tuli aikanaan vaahdottua tarpeeksi. Nimittäin ennen suomalaisen jääkiekon huippuhetkiä Apple oli melkein tasavertainen haastaja PC:lle.

12/13/2005 06:23:00 ip.  

Ai semmonen peli. Meikä näki 90-luvulla mäccejä vain ammattikäytössä. Täällä pörrää yhdessä nurkassa vielä tommonen powermac 9500/132 (ehkä sisältä hieman uusittuna), jolla jotkut onnettomat yrittää surffailla (siinä on myös joku historiallinen hiiri, ehkäpä huonoin kokemani).

Feyerabend: Sanoisin että PC:stä on musiikkihommissa saattanut tulla jossain mielessä ehkä vaihtoehto macille, ei kuitenkaan haastaja vielä.

12/13/2005 07:23:00 ip.  

Missä hinnasto? Paljonko maksaa esim. kahden geen bloggaaminen?

12/13/2005 08:33:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds